לגבי ה-ISDE...

TShavit

New member
לגבי ה-ISDE...../images/Emo4.gif

מצטער, ואני יודע שיש כאלו שלא יאהבו לשמוע, אבל קשה לי להתלהב מהתוצאות שלנו ב-ISDE. גם לא של אוריה. ימי ה"להפסיד בכבוד" נגמרו אצלי בערך כשמכבי ת"א התחילה לנצח בכדורסל האירופי לפני 25 שנה. שלא תבינו לא נכון: כל הכבוד וח"ח ענקי לבחורים שלנו, על האומץ, והנחישות, וכוח הרצון. אבל זה לא משנה את העובדה העצובה שבסיום ה-ISDE, אף רוכב ישראלי לא מופיע בין 307 המסיימים הרשמיים. נעזוב רגע את היום הרביעי, שבאמת הפיל המון חללים. בואו נראה מה עשו החבר´ה חוץ מזה. יום 1: נדב לוגסי – מקום 66 מתוך 86 המסיימים בקטגוריה (400 סמ"ק), הטוב בין הישראלים. אוריה כרמלי – מקום 75. אורן שביל – לא דורג ביום זה, מופיע כ"פרש". גלעד גוטפריד – מקום 90 מ-94 בקטגוריה (125). דני קוגלביץ´ – מקום 152 מ-162 בקטגוריה (250 סמ"ק 2 פע´). ערן סטריק – פרש. יום 2: נדב שוב הכי טוב, 67 מתוך 84. אוריה – 70 מ-84. אורן – 84 (אחרון). גלעד – שוב 90 מ-94. דני – 157 מתוך 160. יום 3: נדב – 64 מ-78. אוריה – 69 מ-78. שביל – 75 מ-78. גלעד – 83 מ-87. דני – לא דורג. יום 4 – כל הנותרים לא דורגו. יום 5: אוריה – 51 מ-60 יום 6: אוריה – 57 מ-60. אז באמת, עם כל הכבוד, אחרי שראינו נהג ישראלי מדורג במשך לא מעט זמן באזור העשיריה הראשונה בפריז-דאקאר ונכנע בסיום רק לכשל טכני, ואחרי שראינו רוכבים ישראלים מסיימים בחצי הראשון של הדאקאר (ואחרי מכבי חיפה והפועל ת"א, אפילו שזה לא קשור) – באמת קשה לי להתלהב. לעודד, לתמוך, למחוא כפיים – כן. אפילו להעריץ, על הדבקות במטרה בתנאים שבהם אני לא הייתי בכלל מצליח להגיע לצ´קפוינט הראשון. אבל תכל´ס, אף אחד מששת הנציגים שלנו ב-ISDE לא מופיע ברשימת המסיימים הרשמית – אני כבר לא מדבר על דירוג טוב. במספרים זה נשמע גרוע עוד יותר: סה"כ מסיימים – 307 מ-498 שזינקו. סה"כ ישראלים: 0 מ-6! שיהיה ברור: בתחרות השתתפו רוכבים מ-30 מדינות, ולא כולן ממש מעצמות רכיבת שטח. הסטטיסטיקה הישראלית היא הגרועה מכולן (ונצואלה ודנמרק מתקרבות). וכמו שראינו, זה לא שעד הפרישה הגענו להישגים משמעותיים. אני באמת מצטער שזה המצב, אבל זו המציאות המרה. בכנות? הרבה יותר קל לי להתלהב מהרוכבים של קבוצת IRT, שמ-נ-צ-ח-י-ם במירוצים במסגרת אליפות יוון (וכדי שלא תגידו "יוון, מה החוכמה" – אצל היוונים, שניים מתוך ה-6 שלהם כ-ן סיימו את ה-ISDE). אז שוב – לרוכבים מגיע כבוד. בהחלט. לתוצאות – לא. בקרב בין ה-ISDE לישראל, ה-ISDE ניצח, בנוקאאוט. טל (תגובות נזעמות: כאן, במסר אישי, או בלבנת-חבלה הביתה...)

מדברבר

New member
מסכים איתך

אין ספורט ישראלי. אולי יש רצון ופוטנציאל אבל אין ספורט מקצועי. לא רק בגלל הספורטאים/רוכבים עצמם. כל עוד הספורט המוטורי לא ממוסד, אין קרקע פוריה להצמחת כוכבים. ולא רק ספורט מוטורי. בכלל בספורט בכלל אנו מפגרים ביחס לעולם המערבי. ובלי קשר, כל הכבוד לחבורה שיצאה להתחרות - אתם החלוצים המודרניים של ישראל. ובאותה הזדמנות: בהצלחה למכבי חיפה הערב !

מיצו

New member
זה שיש ספורטאים ישראליים

שמצליחים להגיע להישגים זה לא בגלל מערכת הספורט הישראלית (אם בכלל יש כזו, לכו תשאלו שת שר הספורט מה הוא עשה בזמן האחרון - זה בדיוק אותו דבר שעשה שר התחבורה...), אלא למרות ה"תמיכה" שהם מקבלים מהמוסדות. ראיתם כמה ייסורים צריך לעבור הקופץ לגובה המוכשר ביותר שקם למדינת ישראל רק כדי שהוא יוכל ללכת למכולת? פחחח... קעלק מדינה.

STIVENZ 426

New member
דעתי..

שלא חשובה כל כך חאף אחד אבל בכל זאת... לדעתי אי אפשר להשוות בין כדורסל או כדורגל, או אפילו IRT , ולו בגלל דבר אחד- התנאים. מה אני אומר? שכדורסל זה בתוך אולם. מקורר, מחומם אם צריך וגם אם מכבי משחקת במוסקבה, שבחוץ 4 מעלות, בתוך האולם התנאים יהיו פחות או יותר כמו בארץ. בכדורגל זה קצת בעייתי, אבל אם תיקח את מכבי חיפה, ותתן לה לשחק מול הפועל קווקז במשחק ברוסיה, הקווקזים ינקנקו אותם, ולו רק בגלל שהישראלים יקפאו. כי הם לא רגילים לשחק בתנאים כאלה, הם רגילים למזג האויר בארץ. בגלל זה, משחק כזה יערך לבטח בקפריסין(לא רק בגלל זה, אבל הקטנוניות בצד בבקשה..) חברי קבוצת IRT- כבודם הגדול במקומם מונח, אך הם לדעתי לא ברי השוואה כי.. אספלט זה אספלט, תוואי האספלט לא משתנה בהרבה.. יש סלילה טובה יותר, טובה פחות, יש מסלולים אולי מבטון, ולפני כל מירוץ הנ"ל עושים הקפות כדי ללמוד המסלול (וכדי למדוד זמנים כמובן..) מזג האויר ביוון הוא פחות או יותר כמו בארץ. שוב, אם הם היו מתחרים בגרנד פרי של סיביר, איני בטוח שהם היו מ-נ-צ-ח-י-ם. מזג האויר בצ´כיה אינו כמו בארץ. בארץ יש גשם יומיים בשנה בערך.. תוואי השטח בצ´כיה גם הוא אינו כמו בארץ, והדבר הכי קרוב אליו היה כרמי יוסף או יערות לטרון. ושם התאמנו ששת ה"לוחמים". ביוון אגב, תוואי השטח לדעתי הרבה יותר קרוב לתוואי בצ´כיה... תמיד אפשר להגיד: "לא טוב". כי אנחנו ישראלים. זה מותר לנו. ונכון שאם היו שולחים אותם חודש לפני התחרות להתאמן בצ´כיה, או במקום עם מזג אויר ותוואי דומה, הם לדעתי היו משיגים תוצאות הרבה יותר טובות. אני בטוח שאתה יודע שזה מה שעושים גם עם אצנים, שחיינים, ושאר אתלטים שיוצאים להתחרות במדינות שלמשל ממוקמות על הרים, עם אויר דליל בחמצן יחסית, שגם אם הם בעלי כושר שיא בישראל, שם אחרי 5 דקות ריצה הם מתעלפים.. אז שולחים אותם לפני התחרות (כמה זמן לפני, איני יודע ולא רוצה לזרוק פה סתם..) כדי שגופת יתרגל למזג האויר, להרכב האויר, ויתאים עצמו לסביבה. לסיום- ישראל היא לא צ´כיה. אם המדינה היתה מכירה ברוכבים הללו (ולדעתי יוון מכירה בספורט האינדורו כספורט לא?) היא אולי היתה נרתמת, מממנת חלק ואולי אף שולחת את המתחרים זמן מה לפני התחרות להתאמן שם. אבל ישראל לא כזו.. לדעתי, בהתחשב בתנאים שהם נסעו בהם (מימון עצמי, ספונסרים מעטים יחסית (לא?), והכרה מועטת של המסלול) המקומות שלקחו, גם אם לא סיימו ראשונים, מגיע להם כבוד גדול על ההשקעה, כבוד גדול על הנחישות, והמון כבוד על ייצוג ישראל. לכן, תמיד אפשר להתלונן על נוק אאוט של ה ISDE, ואולי התלונות מוצדקות ונכונות, אך תמיד יש חצי, שליש, אולי רבע כוס מלאה.. אנחנו מעדיפים להסתכל עליה. אתה יודע מה, אני- מעדיך להסתכל עליה. סטיב. (נגמרו הלבנות חבלה.. אז הגבתי פה..
)

TShavit

New member
בקפריסין המשחקים נערכים

במקום בישראל, לא קווקז. קבוצה קווקזית תארח את מכבי חיפה בקווקז. קודם כל - גם אם כל מה שאמרת נכון, זה לא קשור. דיברתי על ה-ת-ו-צ-א-ו-ת. הסברים? תמיד יש. גם לא זכור לי שבאתי בטענות למישהו. ומה קשור להגיד "לא טוב" להיותנו ישראלים? גם אתה מתחיל עם לחבר "מדינה חרא" לכל דבר? יכול מאד להיות שםא היו החבר´ה מתאמנים בצ´כיה חודש קודם, התוצאות היו יותר טובות. אבל לעולם לא נדע, נכון? אני התיחסתי לתוצאות כפי שהם. ובכל מקרה, אני דוחה על הסף את ההשוואה ל-IRT "אספלט זה אספלט", הא? למה על איזה מסלול בדיוק יכולים חברי IRT להתאמן כאן? אתה פשוט מדבר שטויות! חברי IRT חיים במקום שבו אין להם ש-ו-ם אפשרות להתאמן. לרוכבי שטח יש כאן לפחות אפשרות לרכב, בשטח! להתחרות! הם יכולים ללטש את היכולת, להגיע למגבלות של עצמם ושל האופנועים! לרוכבי כביש אין שום אפשרות כזו ללא מסלול! שלא לדבר על הכנת האופנוע וכו´... והאם בהם המדינה תומכת בצורה כלשהי? לסיכום: בפעם העשירית - כל הכבוד לכל מי שהשתתף ב-ISDE. אבל הישגים - לא היו שם. זו האמת העצובה. יש לכך הרבה מאד סיבות, רובן הגדול אוביקטיביות, אבל זה לא משנה את השורה התחתונה. טל

MexMex

New member
קצת אור בקצה המנהרה...

נדב לוגסי היה הטוב ביותר בין הישראלים, ועל זה נאמר "אווווווווווווודדדדדדדדדייייייייייייייייייייי.........." מקסיקו נתנו תוצאות לא רעות... המסקנה (שלי, ורק שלי): יועבר אודי למקסיקו לאלתר ! בוקר....

BARRICHELLO

New member
תרוצים

הבעיה המרכזית של הרוכבים הישראלים בתחרות המדוברת היא העובדה הפשוטה שאין הם יודעים כלל מהו SPECIAL TEST, הרי לפי זה נקבע הדרוג. זה כמו ללמד ילד עברית ולעשות לו מבחן בצ´כית בטענה ששתיהן שפות. כל מי שלא חווה SPECIAL אמיתי וכל מה שהוא מכיר זה מרוצי "סיבולת" של שעתיים כנהוג בארץ ירגיש בדיוק כמו אותו ילד, ועוד אחר כך כועסים עליו. לא יפה בכלל.....

TShavit

New member
מסכים איתך שזו בעיה, אבל לא כל

הסיפור - ברור לגמרי שהתנאים, בהם אנחנו מ-א-ד לא מורגלים, משחקים תפקיד. השאלה היא מה עושים בענין - איך כן מתאמנים (גם בספיישל טסט, גם בתנאים הנכונים) ומגיעים מוכנים. טל

לעניות דעתי אתה טועה...

כי האיחורים והפסילות נובעים באי עמידה בזמנים בקטעי ההתשה. נקודה. הם עפו מהאירוע כי חרגו למעלה משנה מזמני הגג המצטברים. לעמוד בזמני הגג המצטברים זה בדיוק כמו האימונים והתחרויות בארץ למעט מזג האויר והרטיבות המאד שונים. בכל מה שקשור לספיישל טסט, נכון שאנחנו לא תותחים בזה, אבל א´ - החברה כבר יודעים הרי שזה העניין ומתאמנים על ספיישלים כבר שנתיים. ב´ - אם הם היו אפסים גמורים בספיישלים הם היו מגיעים לתוצאות גרועות ומיקום גרוע - אבל היו מדורגים ומקבלים מיקום ולא נפסלים. אולי אני טועה, ואם אכן כן - שיתקנוני אלו שיחזרו...

תגידו שאני משוחדת אבל...

אני עדיין חושבת שמגיע לחבר´ה בכלל ואוריה בפרט חח ענקי. דעתי דומה לדעתו של סטיב (לרגע אני לא מזלזלת ב IRT) אבל המרוץ הזה היה גם מהקשים בתחרויות ה ISDE. הרבה יותר קל לעמוד בצד ולהיות שלילי.... לכן אמשיך ואמר כל הכבוד לאוריה כרמלי.... הדס

STIVENZ 426

New member
לא רק לאוריה כרמלי.

לכולם מגיע הרבה כבוד. אם לא על הזכיה, לפחות על היצוג בכבוד של ישראל. ס.

choochee

New member
ייצוג בכבוד ?

מאגי למכבי ת"א כדורסל , מכבי חיפה כדורגל , קלגנוב חותר הקיאק וכמובן אברבוך המקפץ. עם השגים כאלו זה לא ייצוג בכבוד אלא ייצוג בלבד ולא אכפת לי שהם רוכבים פי עשר יותר טוב ממני, להשתתף בתחרות ולא לסיים זה מביש.

enigo

New member
להדס וסטיבי...

קיראו שוב את ההודעה של שביטל. לא נאמרה שם מילה אחת בגנותם של המתחרים. יש רק הערכה למאמץ וקביעה שהתוצאות מאכזבות. אתם רוצים להגיד לי שמישהו מהשישה לא מאוכזב מכך שלא סיים? ישראלים כבר סיימו את המרוץ באופן רשמי, גם אם גנים איטלקיים עזרו להם קצת
אני מעריך את החברה האלה שמסכנים את עצמם והרבה כסף אישי כדי לצאת ולהתחרות וסה"כ גם קצת ליצג אותי, ויעידו צמיג מהפעם וחולצה של נדב מהדאקאר... אבל אין מה לעשות, עובדות הן עובדות, ההצלחה של החברה במרוץ לא היתה מרשימה. ואני כותב זאת מתוך הכרה ברורה בעובדה שכל אחד מהם יאכיל אותי אבק, בוץ ואבנים בכל הזדמנות בה נפגש בשטח. יש הרבה גורמים, סיבות ובטח גם כמה תרוצים, אבל העובדה היא העובדה, הפעם, הישגים אין! אז כל הכבוד על המאמץ, ואיחולי הצלחה לפעם הבאה!

STIVENZ 426

New member
../images/Emo45.gif שניכם צודקים.

גם אתה וגם השביט. מה לעשות שלא תמיד יוצאים הדברים איך שרצית להציג אותם?
קורה. ס.

TShavit

New member
כן, את משוחדת. ולכן...

אני אסלח לך על המשפט "הרבה יותר קל לעמוד בצד ולהיות שלילי". המרוץ היה אחד הקשים בתחרויות ה-ISDE - נכון. אבל הוא היה אחד מהקשים גם לגבי יותר מ-60% מהמתחרים - 307 מ-498, להזכירך - שכ-ן סיימו, נכון? אני בעד שכמה שיותר רוכבים יצאו להתחרות בחו"ל, בכל מיני תחרויות, וילמדו, וישפרו, וכן הלאה. אני אעודד אותם, ואתמוך בהם, ואדרבן אותם. אבל כל מי מי שאומר ש-0 מסיימים מתוך 6 זה "ייצוג בכבוד" לא מבין את משמעות הביטוי - ויותר מזה: מוריד מערך ההישג של אלו שכ-ן מסיימים, ואפילו במקומות גבוהים, ושעליהם אפשר בצדק לומר "ייצוג בכבוד". כשאביב קדשאי יצא כישראלי ראשון לראלי הפרעונים, בלי שיהיה לו שמץ של נסיון, עם אופנוע שלא היה לו מושג איך מכינים, הוא היה פורץ דרך אמיתי, כשהוא היה בין מחצית במזנקים שסיימו את הראלי, למרות שהיה פצוע וחבול, זה היה הישג, וזה היה ייצוג בכבוד. כנ"ל כשהוא יצא כישראלי ראשון לפריז דאקאר, וסיים אותו במכה ראשונה - שם אנחנו מדברים על בערך שליש מהמזנקים שמסיימים. כשנדב ורז יצאו לדאקאר והצליחו שניהם לסיים במקומות מכובדים, זה היה ייצוג בכבוד. וכש-IRT מנצחים במירוץ הראשון שלהם ב-ח-י-י-ם, במדינה זרה - זה הישג, וזה ייצוג בכבוד. מבינה את ההבדל, הדסי? וזה באמת לא קשור לרגשות הידידות האישיים שיש לי כלפי לפחות 4 מהמשתתפים, והידיעה הברורה שכל אחד מהם נתן את המקסימום ויותר. נניח שמכבי חיפה היתה מפסידה 6:0 במקום הנצחון: האם כל העיתונים היו מלאים דברי שבח על ה"ייצוג בכבוד"? מדובר בספורט, וברמה הבינלאומית הגבוהה ביותר, ולא במשהו של החבר´ה בשכונה. טל

למעלה