לגבי הפועל ת"א

סלים וארזה

New member
מנהל
לגבי הפועל ת"א פרט לשם של הקבוצה ולשירי האוהדים אין כל כך קשר בין היריבה הגדולה של מכבי ת"א בשנות ה-90 וה-80 לקבוצה הנוכחית.
האולם הביתי נדד להדר יוסף, הקבוצה כבר לא בבעלות של אייזנברג/פלדה, הקבוצה לא מכוונת גבוה לליגת העל ובעיקר קשה לראות כיצד שחקנים מהטופ מאכלסים את הסגל.

עדיין נראה כאילו אוהדי מכבי ת"א שמחים שהיריבה המיתולוגית עלתה לליגת העל. הפועל ת"א לא מצפה להוות יריב שקול ובעצם פרט לסוג של נוסטלגיה, אני לא מבין מה ההתלהבות של האוהדים הצהובים. תקציב בסביבות של 2 מיליון דולר לא צפוי לקחת את הפועל ת"א למחוזות בהם היא תהווה יריבה אמיתית ושקולה למכבי ת"א.

האם באמת זה רק נוסטלגיה?

זו התעסקות מיותרת הפועל תל אביב היא קבוצה מאד מאד חשובה לכדורסל הישראלי.

יש לה פוטנציאל אוהדים רציני מאד , וחייבים אותה בליגה הבכירה.

כל אחד והמניעים שלו , אבל טובת הכדורסל הישראלי רוצה את הפועל בליגה הזו , אם כי טובת חלק מאוהדיה (אני מקווה שחלק מבוטל) דורשת טיפול באמצעות תרופות ,ואני מקווה שתימצא הדרך עבור הרוב החיובי שלה לנטרל אותם.

לי כאוהד מכבי אין בעיה עם הקבוצה או האוהדים שלה,אבל העובדה שהקהל שלה (חלק ממנו) שר שירי שואה ועם העובדה הזו יש לי בעיה רצינית וההנהלה של האדומים לא עושה דבר בנושא,והדרבי איתם כבר לא מעניין גם אם הפועל חזרו לליגה,כל עוד קיים חוק רוסי או הגבלה של 4 זרים או כל חוק אנטי ספורטיבי אחר,ומי שרוצה להשקיע בישראלים שיתן את הכסף לפיתוח ילדים ובני נוער בלי לסדר מקומות עבודה לבעלי ת.ז כחולה.

אני בכלל בעד פרישה מהבלוף קופל ואז נראה את אוחיון (בעלי גליל) וכל מיני בעלים אחרים שלא רוצים להשקיע שקל בקבוצה שלהם בלי המיליונים מהפיס או ה7 מיליון מערוץ 5 ושאר נותני החסות שיברחו או יורידו את הסכומים בלי מכבי בליגה.

shay4442

New member
המפץ הגדול חייב לקרות מכבי חייבת לעזוב אותנו לדרכה ואנחנו חייבים לשחרר אותה, הגיע הזמן שליגת העל תנסה לבנות את עצמה ללא מכבי "יורוליג" תל-אביב, ומכבי חייבת לדאוג לעצמה לאתגרים הרבה יותר רציניים מהליגה הישראלית שלנו.
- ונחזור לנושא המקורי ברכות לאוסישקין על עלייתה, אמנם זה לא נראה שקבוצה תהיה דבר קבוע לאורך שנים רבות בליגה אבל אני בטוח שלפחות עונה אחת או שתיים יצוץ סכום כסף לא קטן מתורם שלפחות יהפוך עונה אחת למעניינת ואיכותית.

tanj

New member
כולכם כתבתם יפה מאוד אבל שכחתם כמה דברים.
1. אין שירי שואה בהדר יוסף כבר שנה שלמה. סתם שתדעו
2. איך קורה שבתל אביב אין אולם ביתי לקבוצה עם פוטנציאל קהל גדול שכזה?
3.כל הקבוצות בליגה מתוחזקות על ידי ספונסרים או ראשי עיריות. ללא התמיכה הזו, כולן יפלו. תקציבי הקבוצות לא מבוססים על מכירת מנויים וכרטיסים, לא מבוססים על מרצ'נדייז, מבוססים קצת על הטלויזיה ועל כספי המינהלת והרבה על ראשי ערים ו\או בעלים כאלה ואחרים. הכדורסל המקצועני בארץ זה פיקציה וקבוצה עם תקציב גדול כמו הפועל ירושלים מבוסס על שנור.
הפועל חולון כמעט קרסה בגלל חוסר רצון של ראש העיר לתמוך.
אשדוד מצליחה רק בגלל העיריה. וכו' וכו'

תגובה 1- טעון בדיקה.
2- גם למכבי אין אולם ביתי , נוקיהו הוא אולם עירוני.
3- מה שמחזק את הטענה שהבעיה היא לא מכבי אלא היעדר תמיכה רצינית כמו במדינות אחרות.
גם מכבי לא מי יודע מה נתמכת על ידי העיריה , ולא בונה על העיריה.
קבוצות עם קהל אוהדים גדול צריכות לשאוף למקסם את הפוטנציאל שלו הן במנויים והן במרצ'נדייז ופרסומות כי אין מה לעשות ככה העסק עובד.

לטעמי ,אשדוד מצליחה בגלל טפירו.

כמה עובדות שלא רשמת א,רוב הכסף של המנהלת מגיע בזכות מכבי ואם אין מכבי הכסף מערוץ 5 ירד בצורה משמעותית מאוד,ההסכם של המנהלת עם הפיס יבוטל חלוטין וחוץ מחיפה או ירושלים כל הקבוצות יהיו חייבות להוריד תקציבים,כי הכסף של המנהלת ברובו שוב מגיע מהעובדה שמכבי נמצאת בליגה.
בלי מכבי נכון להיום בליגה רוב הקבוצות יהיו צריכות לקצץ בתקציבים.

ב,לא שמענו שירי שואה מהקהל של הפועל,סליחה? תן לי להחזיר אותך לנוקיה חצי גמר הגביע,פרט קטן שחיסול את כל הטיעון שלך ברגע זה שאין שירי שואה בקהל של הפועל.

ג,יש אולם בשם נוקיה ואתה פותח את החלק התחתון שלו פשוט בלבד ויש להפועל אולם ביתי ואל תנסה לתת תירוץ שזה אולם של מכבי,כי הוא לא של מכבי,ואם כבר בונים אולם חדש בתל אביב צריך לבנות אולם של 25 אלף מקומות שמתאים לכדורסל,לכדוריד,כדוררגל אולמות,לאתלטיקה קלה, ולהופעות ואירועים אחרים,כי נוקיה כבר קטן מדי למרות השיפוץ שלו וההוספה של אותם מאות מקומות.

Puskas

New member
אחינו.. רק הערה קטנה הפועל ת"א הייתה בחצי גמר הגביע בשנה שעברה.
השנה הם עפו ברבע נגד ראשון לציון.
אז אכן השנה לא היו שירים כאלו.

נקודה יפה אחינו,אבל לא הגעתם לחצי גמר כפי שכבר רשמת בעצמך.
עד שלא תשחקו באותו אולם שמכבי נמצאת בו עם האוהדים שלה קצת קשה לומר שהשירים האלה נעלמו,האם תסכים איתי בנקודה הזו?

Puskas

New member
עובדתית הם לא שרו אי אפשר להגיד על סמך אירועי עבר שזה יקרה שוב..
השנה עובדתית זה לא קרה, אז בוא ניתן לגרעין הקשה ליהנות מהספק עד העונה הבאה.

Puskas

New member
מי שמכיר את הקהל של הפועל יודע שבעבר הם היו שרים גם בסתם משחקים שלא נגד מכבי, שירי שואה בגנות מכבי או בגנות דון שמעון..
אז זה שהם לא שרו שנה שלמה זה בהחלט מייצג משהו.
אבל כפי שאמרתי, נחכה לעונה הבאה ונהיה חכמים יותר.

קרא תוכן ותבין על מה הטיעון מבוסס שבעה מיליון שקל בעונה תמורת זכויות שידור של הליגה. ושניים מהם הם בעלי ערוץ הספורט.
בזכות ואך ורק בגלל מכבי ת"א חתמה המנהלת הסכם שיווק חריג עם מפעל הפיס בערך של 37 מיליון שקל לשלוש שנים וההסכם הזה גם בסכנה רצינית מאוד ובלי ההסכמים הנ"ל הליגה תקרוס ברובה חוץ מחיפה,ירושלים,הפועל תל אביב וכמובן חולון.
זה בלי הפגיעה מהתשלומים של ערוץ 10 על הפיינלפור/פלייאוף.

זה אומר שגליל וכל שאר הקבוצות פשוט יקרסו כלכלית ושארבעת הקבוצות שרשמתי יהיו הצמרת כנראה של ליגה חלשה מאוד ויותר מהליגה של היום עם מנהלת שהתקציב שלה לא מספיק לתת לצופים איכות כדורסל טובה.

לסיכום ליגה בלי מכבי היא ליגה אם הרבה פחות עניין תקשורתי ולא חולון,לא ירושלים ולא הפועל תל אביב ימשכו זכויות שידור או הסכם יפה כמו שיש למנהלת עם הפיס כיום בזכות מכבי.

מקור ספורט 5
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=920&DocID=120372&Lang=he

אישית אני כבר אמרתי את דעתי ומכבי צריכה לפרוש מהליגה הזו ובנקודה הזו לפחות יש הסכמה רחבה בין אוהבי מכבי ולא אוהדי מכבי.

Modax

New member
לא מובן "שבעה מיליון שקל בעונה תמורת זכויות שידור של הליגה. ושניים מהם הם בעלי ערוץ הספורט."

מה הקשר למכבי? מכבי שילמה לליגה כסף על זכויות שידור או רקנאטי? רקאנטי שילם כאיש עסקים, זה שהוא בנוסף מבעלי מכבי אין לזה שום קשר, זה לא כסף של מכבי. אין פה שום קרדיט.

"בזכות ואך ורק בגלל מכבי ת"א חתמה המנהלת הסכם שיווק חריג עם מפעל הפיס בערך של 37 מיליון שקל לשלוש שנים"

וההצעה הראשונית הייתה 11 מיליון לארבע שנים בלי ה"עזרה של מכבי כביכול" הבדל של מיליון וקצת לעונה, משמע 100 אלף פחות לכל קבוצה...

"לסיכום ליגה בלי מכבי היא ליגה אם הרבה פחות עניין תקשורתי"
נכון, והחרב הזאת היא חרב פיפיות לידיעתך.
כמו שהליגה הזאת תהיה יותר גרועה בלי מכבי, מכבי יהיו יותר גרועים בלי הנמושות של הליגה.
הליגה האדריאטית היא ליגה מוכרת ע"י היורוליג וחברה ביול"ב, ככה שמכבי יכולה לעזוב לשם. עכשיו לך תמכור מנויים... ותתמודד עם הכתם שתשאיר על המועדון.
מכבי לא יכולה לפרוש מהליגה בלי לכרות לעצמה רגל.

הסכמה בין אוהדים אין לה שום כיסוי, הם לא אנשי עסקים והם לא מביאים כסף, הם לא יאלצו להתמודד עם ההשלכות של כל החלטה שהיא.

haim9798

New member
לא ענית לי , אלא חזרת על אותו דבר כמובן שקראתי את תוכן ההודעה שלך ,אבל לא ענית לשאלה שלי.
למה אתה טוען שרוב הכסף מגיע ממכבי ת"א ?
זה שאתה כותב דברים בצורה מודגשת לא עושים אותם נכונים ובטח שזה לא אומר שבלי מכבי המחיר היה נמוך יותר.
את דעתי כבר אמרתי , בלי מכבי ת"א ההסכמים יהיו גבוהים יותר בסופו של דבר כיוון שתחרות מביאה ריטיינג וריטיינג מביא איתו כסף.

אני אשאל שוב , למה את חושב שליגה בלי מכבי (שבהגדרה תהיה תחרותית יותר) תהיה בעלת הרבה פחות עניין תקשורתי ויקחו פחות כסף , הרי הכדורגל הישראלי שהוא ברמה נמוכה הרבה יותר מהכדורסל עושה הרבה הרבה יותר כסף מחסויות.

נ.ב.
אתה בטוח שזה הלינק הנכון ? איך הוא עונה לשאלה שלי ?

האדריאטית גם תספיק לי,תודה.
יש בה כמה קבוצות יורוליג,וניתן לתת לשחקנים צעירים במה בה בלי הרבה בעיות ועדיין לסיים ראשונים,והכי חשוב ניתן לשחק עם כל הסגל בה.

למעלה