לגבי הערכת מטפל\ת

לגבי הערכת מטפל\ת

שאלה: אם אתם הולכים לטיפול אצל משהי (לשון נקבה כי זאת היתה משהי אז סילחו לי...), הטיפול מ-ע-ו-ל-ה ומענג ואתם בהחלט בעניין של לחזור. חוזרים אחרי שבוע או שבועיים ושוב טיפול מעולה אבל....אותו טיפול בדיוק! ושבועיים אח"כ שוב אותו טיפול בדיוק אבל ממש אחד לאחד - קאטה קבועה וידועה מרא בלי שום קשר למצב בו אתם מגיעים או לצורך של הגוף שלכם באותו הרגע... האם זה גורם לכם להעריך פחות את המטפלת? האם זה פוגם בחשק שלכם לחזור?

ub8

New member
הערכת מטפל\ת

אני הייתי בוחר להעריך אותה על מה שיש לה ולא על מה שאין לה. על המגע שלה, על הרצון לתת, על המקצועיות ועל העיסוי הטוב שקיבלתי. אם זה היה מוציא לי את החשק מלחזור ? אולי כן ואולי לא. תלוי מה בא לי דרך אגב, יכול להיות שהיא מרגישה שונה ולה זה מתאים.

dudusapir

New member
זה בדיוק מה שהמטופלים שלי מחפשים

כמו שאתה הולך למסעדה טובה וחוזר בגלל מה שאכלת ומזמין בדיוק אותו הדבר! ניתן גם לגוון אבל להשאיר את אותו הסגנון

אני אפרט ואז אולי תבינו

מדובר בעיסוי תאילנדי - אני בצ'אנג מאי למי שלא יודע... מצאתי פה משהי מנוסה וותיקה שהמורה שלי למד איתה לפני 20 שנה בבית החולים הישן בצ'אנג מאי. הבחורה עושה אחלה עיסוי תאילנדי אבל אין אצלה (ובכלל פה בתאילנד מנסיוני עד כה) יותר מדי חשיבה או התחברות בעיסוי... אם אני אבוא פעם אחת תפוס רצח בשכמות ופעם אחרת תפוס רצח בכפות הרגליים העיסוי ייראה בדיוק אותו דבר. כשאני נותן עיסוי תאילנדי - יש לי את הקאטה הקבועה, אבל אני מתחבר למטופל ולמצב שלו ולמעשה אין 2 לקוחות שיקבלו אצלי בדיוק את אותו הטיפול... אם אני מותח לבנאדם שריר מסויים ואני מרגיש שהוא די קצר בו - אני אתעכב שם יותר ואולי אפילו אכניס קצת PNF שלא ממש שייך לקאטה... אם אני עולה על טריגר תוך כדי הלחיצות בגב - אני אתעכב עליו אפילו אם זה על חשבון משהו אחר והרצף של הקאטה ייאלץ להשבר... אצלה אין את זה. יש בזה משהו מאוד מכאני בעיניי. השבוע חשבתי לקפוץ שוב לטיפול אבל אז אמרתי לעצמי - מה...שוב? שוב אותה קאטה צפויה וידועה מראש כשאני בעצם תפוס בשכמות ובא לי שלא יעזבו לי אותן עד שהן יירגעו? לא יודע...קשה לי לתפוס ממנה מטפלת באמת פצצה אחרי שהייתי אצלה כמה פעמים...היא נתפסת אצלי יותר כמסג'יסטית מאשר כמטפלת - אתם מתחברים למה שאני מדבר עליו? ואולי בעצם האשמה היא בשיטה עצמה? תמיד הרגשתי שהעיסוי התאילנדי הוא סוג של טיפול מונע ותחזוקתי הרבה יותר מאשר טיפול מטפל... מה אתם אומרים?

ub8

New member
עכשיו ברור יותר

לפי התיאור שלך, נשמע שהיא יותר עושה משהו טכני אבל לא באמת מטפלת. הטכניקה עצמה מטפלת, אבל אותה זה משאיר - עובדת שעושה טכניקה של עיסוי תאילנדי. בקיצור מטפלת היא לא, אבל עיסוי תאילנדי היא עושה מצויין. אני מתחבר לאמירה שלעשות עיסוי ולטפל בעיסוי זה שני דברים שונים. ברגע שאתה יכול לכוון את העיסוי למטרה ספציפית (כאבי גב למשל), זה הופך אותו ליותר מטיפול מונע או תחזוקתי. מהיכרותי הקצרה עם העיסוי התיאלדי בסדנא של כמה עשרות שעות וטיפולים שקיבלתי, אפשר לקחת אותו למקומות גבוהים מבחינה רוחנית והוליסטיים,במידה והמטפל עובד עם הנשמה ולא רק עם הידיים. לגבי השאלות הראשוניות שלך, אני חושב שאני נשאר עם התשובות שכתבתי. הייתי מעריך אותה על היכולות הטכניות שלה ואם היה בא לי שוב פעם את אותה חוויה, אז הייתי הולך ואם לא, הייתי מנסה מטפל\ת אחרים. שאלה, ניסיתי לבקש ממנה לעשות משהו שונה ? ניסית לומר לומר לה שכואב לך באיזור מסויים ושתשים דגש עליו ? שאלה 2, האם הלימודים שם הם מאד טכניים, או שיש התייחסות להתכוונות, נשימה, מודעות וכו'...? אתה מרוצה מהלימודים ?

לגבי שאלותיך

1. לא ממש כי לא היה משהו ממש דחוף אבל במהלך הטיפול כשהיא הגיעה למקומות שגיליתי שקצת כואבים יותר אז אמרתי לה אבל היא המשיכה הלאה 2.אני לא לומד שם...המורה שלי למד שם לפי 20 שנה והיא היתה איתו בכיתה

עיסוי תאילנדי קאטה

אהלן נחום, ראשית, לפי התרשמותי הבית חולים הישן כבר מזמן לא מוסד איכותי ללימודי עיסוי תאילנדי והם נשענים בעיקר על הפרסום הרב שקיבלו בתחילת שנות ה90 וגל המערביים והרבה ישראליים שלמדו שם והמליצו. דבר שני, העם התאילנדי מתייחס מאוד בשונה למערביים מאשר למקומיים. העניין הוא תרבותי, מהאוכל שהם מכינים אחרת למערביים וגם בעיסוי. ייתכן ויש לאותה מטפלת רושם מסוים שמה מצפה אדם מערבי מעיסוי לפי הנסיון שלה ולפי מה שאמרו לה שמערביים מצפים וזה מה שהיא עושה בטיפול. לגבי הטיפול עצמו, העיסוי התאילנדי שלומדים בבתי הספר בתאילנד, לרבות בית החולים הישן, המורכב מקאטות טיפול ורצפים, אין לו כל קשר לעיסוי התאילנדי המסורתי שהיה מקובל בתאילנד במשך מאות שנים. וכן גישת הטיפול הזאת אין לה קשר לרפואת המזרח בכלל. מכאן הרושם של רבים של חוסר עומק ושטחיות. תוכניות הלימודים האלה נבנו כדי לשרת את כמות הגדלה של מערביים אשר רוצים ללמוד את העיסוי בזמן קצר ומוקצב. בחוסר יכולתם וסבלנותם להבין את מהות הטיפול והרקע התרבותי התאי, הלבישו המערביים על הטיפול מניירות "רוחניות", חיבור למתיחות מהיוגה אשר אין להם חיבור ממשי לרפואה התאילנדית, וגם אינם מועילם בד"כ באופן טיפולי, לפחות באופן ובפורמט שמלמדים אותם. לא רק המערביים, התאילנדיים עצמם שינו את מסורות הטיפול, וכיום רוב הטיפולים של התאי מסאז בתאילנד עצמה אינם טיפולי עומק ורוב המטפלים לא הוכשרו בכלל לטפל, גם במסגרת לא פורמלית. הסיבה לכל זה היא כמובן כסף. זה התחיל עם הנחתים האמריקאיים בוייטנאם אשר הגיעו לתאילנד ומאז התאי מסאז מקבל כל מיני קונוטציות, בעיקר לא מקצועיות. וזה ממשיך היום עם התיירים אשר מגיעים לקבל עיסוי בכמה דולרים, ומבחינת התאילנדיים הדבר הזה הוא בהחלט ברכה. בעקבות המציאות הענייה בתאילנד, נוצר מצב שרבים מהמטפלים הם לא מקצועיים ופשוט שמחים לעבודה כלשהי. בנוסף רוב המערביים שבאים לטיפול אינם מעוניינים בטיפול עמוק אלא מסאז רגוע ומפנק (יותר או פחות..), ומתחיל להיווצר מצב שהתאילנדיים עצמם התנתקו מהמסורות שלהם. באמצע שנות ה80 הממשלה הבינה את חומרת העניין , ומאז פועלת בתאילנד הוועדה להחייאת הרפואה התאילנדית במטרה לשמר את המסורת הזו. כך שלאמירה שלך על העיסוי התאילנדי כטיפול מונע ותחזוקתי היא בהחלט מדויקת ואפשר להבין אותה, אך אין להתבלבל בין הטיפול שרגילים לקרוא לו במערב תאי מסאז או תאי יוגה מסאז, לבין העיסוי התאילנדי העתיק,נואד בוראן, שהינו טיפול רפואי פסיכו-פיזי לכל דבר.

כתובות ../images/Emo13.gif

אהבתי את האתר עם החתול אגב
אני אקשר אותך עם חבר שלי אשר גר בצ'יאנג מאי מספר שנים ויש לו שם הרבה קשרים בתחום המסאז ומקומות עיסוי. michael ciosek תוכל לדבר איתו http://www.facebook.com/?ref=home#!/michael.ciosek?ref=ts הוא גר שם ומכיר טוב יותר ממני למי כדאי ללכת עכשיו....(זה יכול להשתנות מתקופה לתקופה).. בצ'יאנג מאי אני יכול להמליץ לך לנסות את ג'ק (תאילנדי)... 0818819226 053278325 הטלפון זה של המקום בו הוא עובד.. עדיף שתבקש אך ורק את ג'ק ותאמר לו שהגעת דרכי ותאמר לו בדיוק מה אתה רוצה , זה ישפיע לדעתי על הטיפול.. ועל מייק 0835798772 (מערבי) כל אחד מהם מטפל בגישה אחרת לגמרי מנסיוני..עם מייק רק שוחחתי אך נראה שהוא מטפל טוב מאוד שלמד אצל מורה שלי. הטיפולים צריכים לעלות בסביבות ה1000 בהאט למיטב ידיעתי. יש עוד רבים אך נראה לי שזה מספיק כרגע כמו שאמרתי מקודם הדברים בתאילנד נתונים לשינוי מתמיד ואין לדעת מי טוב באותה תקופה אלא מלנסות בעצמך או לקבל דיווח אמין ממי שגר שם, לכן המלצתי שתדבר עם חבר שלי אם תרצה. בהצלחה ומעניין לשמוע איך היה אם תלך אייל

מטפלים

כמו כן יש הרבה מטפלים לא ידועים למערביים בצ'יאנג מאי, האנג דונג (עיירה סמוכה) ובכפרים באזור אשר עובדים בשיטות קלאסיות. שליטה בשפה התאילנדית, קשרים או חברים תאילנדיים יכולים בהחלט לעזור למצוא אותם אם רוצים. אייל

0 אור 0

New member
נורא תלוי במצב הרוח שלי

אבל לפי מה שרשמת בהמשך, כנראה שהיא באמת קצת טכנית (בפרט בעיסוי תאילנדי שבו יש כל כך הרבה עושר של אפשרויות לנסות ולשנות). במקומך, אם הייתי חוזרת לאותה אחת - הייתי מבקשת מראש איפה אני רוצה דגשים בטיפול. אני יכולה לספר מהצד השני, שיצא לי באיזה פסטיבל שהגיע אלי מישהו (שחוזר אלי בכל פסטיבל) לטיפול יום אחר יום, העניין הוא שהוא גם היה זמן די קצר אחרי ניתוח אז בכלל עבדתי אתו בעדינות רבה (לא תאילנדי) מה שהשאיר הרבה טכניקות מחוץ לתחום. ביום השני שהוא הגיע הרגשתי קצת לא נוח לחזור על הדברים ושאלתי אותו מה הוא מעדיף - והוא אמר לי שהוא רוצה בדיוק בדיוק אותו דבר. ביום השלישי כבר נשברתי ובלי לשאול עשיתי לו טיפול קצת שונה באיזורים שלא קרובים ולא מושכים את איזור הניתוח ..

עוז46

New member
סתם מנקר לי בראש

אחרי 3 ימים, האם המקום הבאמת תפוס לא השתחרר? לא הסתדר? ויש לי תחושה שהיא מנסה ללמד אותך משהוא, בדרך שלה, אבל, תמשיך לעשות חיים, ושנה טובה, שלנו כמובן.

שלא ינקר...

לא היה שום דבר תפוס בצורה קיצונית שצריך שחרור ברור... אבל אתה יודע איך זה... עוברים על השכמות פתאום מוצאים איזו נקודה בעייתית...אז להמשיך הלאה?? לא בבית ספרי...

עוז46

New member
שוב ניקור

נכון מאוד. גם לא בבית סיפרי. אבל לאחרונה התחברתי( ומנסה להבין) דרך אחרת, הכרתי את הברימה. שם אין אקסטרות, והגוף של המקבל יודע מה לעשות. בהתחלה נורא מבלבל, מה רק 3 הברשות? וזה כלכך קייף. אולי עוד אחת.והברימה אומרת, רק, ומספיק, להיות כאן ועכשיו והשאר נעשה מאליו.דרך חיים מענינת וגם הטיפול מגלה את עוצמתו, בחסכנות ובלי האקסטרות למיניהם.

למעלה