לגבי הנוצרות

לגבי הנוצרות

נוצרות מפריכה את עצמה,הרי הם מאמינים בתנ"ך,אז למה הם למשל לא שומרים שבת? מצווה שהיא מפורשת בתורה,חוץ מזה איך הם יכולים לטעון שאלוקים ביטל את המצוות,מה הוא לא ידע ברגע שהוא נתן אותם שאנשים לא יעמדו בהם,אם הוא לא ידע סימן שהוא לא אלוקים.וזה אחד מהדוגאות הרבות שמפריכות לגמרי את הנוצרות

L7

New member
אתה מכיר נוצרי אחד ממליארד שיקנה

את הטיעון הזה?

אני נולדתי במדינה נוצרית

ואני מכיר אותם מקרוב,אם לבוא ולהסביר ביסודיות את הנושא מצד אחד,ומצד שני הבנאדם יהיה פתוח לקבל את הדברים,הדבר בהחלט אפשרי.חוץ מזה אני למדתי בישיבה שבא היו הרבה נוצרים שעברו גיוס או שהיו בשלבי גיור שונים,מכל מיני מדינות,אפילו ממדינות כמו פינלנד,ארה"ב,גרמניה,הולנד,צרפת,אוסטרליה.לא רק ממדינות נחשלות,היו אפילו סינים ויפנים,וגם ערבי אחד מתימן.

אם בנאדם באמת מחפש את האמת

הוא מוכן לעשות הכל כדי להגיע למטרה שלו,האם שמעת על חוות דוברובין שבעמק חולה? דוברובין היה רוסי עשיר מאוד מאזור אסטחן שבדרום רוסיה,באחד מין הימים התוודע ליהדות,התגייר,עלה לארץ ישראל שהיה אז ארץ שממה,ועבר לגור עם משפחתו לא בתל אביב,בעמק חולה מקום שהיה מוכה קדחת.בנה שם בית גדול,כל ילדיו מתו מקדחת,אך הוא לא עזב את הארץ ולא עזב את יהדות,כי היה מוכן לשלם את המחיר עבור האמת,ויש רבים כמוהו,בעיה שרוב האנשים לא מוכנים לשלם את המחיר,קשה להם להשתנות.

neko

New member
אכן, לרוב האנשים קשה להשתנות.

רוב החרדים נותרים חרדים, ורוב הדתיים-לאומיים נותרים לאומיים. רוב האפריקאים שדורשים שבנותיהם ישכבו עם שוטה הכפר ע"מ לגרש רוחות רעות לא שינו את דעתם, וביל גייטס לא תרם את ממונו לג'יהאד האיסלאמי. בד"כ אנשים שומרים על אמונותיהם, חסרות ביסוס ככל שיהיו.

L7

New member
במושג אלילות דתית יש הכל.

הבט במראה כשאתה מתפלל ותראה עובד אלילים פרימיטיבי העובד כוחות עליונים ומתיימר לתקשורת עם אלילים\אלוהים.

ehudt

New member
ומה אתה חושב על

מה אתה חושב על אנשים שגם "שינו את חייהם ב-180 מעלות" ע"י כך שהם יצאו מהדת? הם גם גילו את האמת כמוך? או שהשינוי שלהם היה דווקא שלילי? כי אם השינוי שלהם אינו חיובי, הרי אתה צריך להפסיק להשתמש בטענה שצריך להיות פתוחים לשינוי - כי השינוי מתחולל במידה רבה לכל הכיוונים.

neko

New member
ד"א, לדעתי פסיכולוגית הרבה יותר קל

להפוך מאתאיסט לדתי. אדם דתי מלא באמונות ש"הודפות" אמונות שבאות מבחוץ. אדם אתאיסטי מכיל חלל ריק - ואקום. אם אותו אדם לא יהיה מלא בכמויות אדירות של ידע - עובדות, פילוסופיה וכמובן הרבה סקפטיות - יכול בקלות להתמלא ע"י הדת הראשונה שתגע בו. נקודת האמונה דורשת גירוי.

אין לי בעיה עם אנשים שיצאו מהדת

אבל הרב החוזרים בשאלה,לא עוזבים את הדת בגלל שהם מפסיקים להאמין,למרות שיש גם כאלה.הרוב עוזב את הדת בגלל שהוא מתקשה לקיים מצוות,וגם העולם החרדי הסגור גם תורם לתופעה.אבל כידוע יש הרבה יותר חוזרים בתשובה מאשר חוזרים בשאלה,ביניהם הרבה מדענים בכירים מרוסיה,שחלקם אני מכיר אישית(פרופסור ברנובר מאוניברסיטה באר שבע למשל)

ehudt

New member
לא יודע אם שמת לב מה עשית כרגע

אבל אני שמתי לב. אתה הנחת ש: 1. כיום יש הרבה יותר חוזרים בתשובה מחוזרים בשאלה. 2. הרבה מדענים בכירים מרוסיה חוזרים בתשובה. את שתי ההנחות האלה ביססת על זה שאתה מכיר פרופסור מאוניברסיטת באר שבע שחזר בתשובה. אני מציע שתביא לנו נתונים אמיתיים ולא "תפליץ" (מצטער על הביטוי) נתונים ככה סתם בלי ביסוס. אם אתה מביא כאלה נתונים תביא גם משהו רשמי שיתמוך בהם (ממקור מידע ניטרלי - לא אתר החזרה בתשובה)

neko

New member
למה אתה חושב שרוב החוזרים בשאלה

עושים את זה בשביל הנוחות? אתה מכיר את ה"מסורתיים"? אלו אנשים שלא מאמינים, אך מקיימים מצוות ברמה זו או אחרת רק בגלל שזוהי המסורת של משפחתם (וזאת למרות שגם המסורת הכי עתיקה התחילה כחידוש, ורוב המסורות היהודיות: קבלת שבת, חבישת כיפות וכו' הן בנות כמה מאות שנים בלבד). אני מכיר לא מעט כאלה, שהם אתאיסטים גמורים, אך חובשים כיפות בחגים, וחלקם לא מדליקים אש בשבת וכד'. בנוסף, מאד נפוץ אצל חילוניים לקחת על עצמם חובות - מחדר כושר ועד התנדבויות.

Dr Spock

New member
שינוי? אינני חושב כך.

היית בדיוק כמוני? לא נראה לי! יש לי תיאוריה לגבי האדם המומר(אשר כתבתי עליה בעבר): ישנם אנשים עם חסך פנימי פסיכולוגי בחייהם, כמו סערה נפשית המסרבת להשכך, הכאוס הפנימי מעיד על החסך הבסיסי הזה הנובע מן הילדות. אדם שכזה נמצא במצב נפשי פגיע וכושר העמידות הנפשית נמוך, הוא תלוי ונתלה על החיים בחיפוס נואש אחרי משמעות, ברגע שהמשמעות מתגלת לו הרי הוא נאחז בה בציפורניו כמו ילד הסובל מחרדת נטישה הנצמד לרגל אימו ומסרב להשתחרר. אין זה משנה אם הוא תרמילאי ישראלי היוצא "לחפש את עצמו" בהודו ומוצא את הרוחניות שכה חסרה לו או דרום קוראני המוצא את החום המשפחתי בזרועותיה של כת ה"מוניס"(של הכומר סאן יאנג מון) או מוסלמי שמוצא את האמונה בתנועת טרור איסלאמית קיצונית או ילד ברחובות ניו יורק המוצא אחווה וחברות בחבורות רחוב כמו ה"בלדס". המכנה המשותף לכל אלו הוא לא האומץ לשנות את חייהם אלא הפחד מפני העולם והצורך האנושי הבסיסי בחיבוק החם של הקהילה המאמינה שסביבך ותחושת השקט הנפשי הנובע מאמונה שלמה, זהוא השקט הנפשי המפיג את הכאוס הפנימי של אותם אנשים. הבחירה בדת ואמונה היא הבחירה הקלה והעצלנית של אדם המחפס חיזוקים ממקורות חיצוניים ולא מפנימיותו. הבחירה האמיצה באמת היא זו של האתאיסט שדוחה מעליו אמונות ישנות וצועד הלאה אל עבר הלא-נודע, כוחו של האתאיסט נובע מפנימיותו ומעומק נפשו ולא מחיזוקים חיצונים תשובות קלות אלים עלומים או מנהגים חסרי פשר.

selgarat

New member
אתה לוקח אותו כגיבור?

מה בדיוק השיג המוות של הילדים שלו מקדחת? אתה בא להגיד לי שאנשים צריכים ללכת ולמות מוות סתמי לחלוטין כדי להוכיח אהבה לאלוהים? חזרנו לעקדת יצחק רק שהפעם האבא באמת צריך להרוג את הילדים שלו ואף מלאך לא יעצור אותו מטיפשותו שלו? למה מה כבר אי אפשר לגור בארץ במקום לא קטלני ולאט לאט להפוך את המדינה למקום ראוי לחיות בה, כמו שבסופו של דבר עשו עם העמק?

Lu Tze

New member
שמע, ההודע הזאת מורה על בורות

גם ביהדות וגם בנצרות. נוצרים מאמינים שחלק מחוקי התורה בטלים. זה לא מתנגש עם האמונה שאלוהים הוא זה שהכתיב את התורה. פחות או יותר מאותה סיבה שאתה לא מקריב קורבנות לאלוהים. למה אלוהים ביטל את המצוות? מאותה סיבה שהוא גירש את אדם וחווה מגן עדן ומאותה סיבה שבגללה הוא הציף את העולם. התחרט, רצה ללמד אותנו לקח או שנגמר לו המימון.

אנחנו לא מקריבים קורבנות

בגלל שאין לנו בית המקדש,הרבה מצוות אנחנו לא מקיימים בגלל שאין לנו בית המקדש,תשאל כל רב שאתה רוצה,האם יקיימו את כל המצוות כשייבנה בית המקדש,הוא יגיד לך כן.אין מצווה אחד מין התורה שבוטלה

למעלה