שאלת מספר שאלות ואני אתייחס לכולן 1 יש משמעות למיקום הסופי בעונה הרגילה של ה-NBA. נדמה לי שבערך 75% מהמקרים בהן קבוצה מגיעה לסדרת פלייאוף עם יתרון ביתיות, אז הקבוצה גם מנצחת. ברור שהנתון הזה הוא מעט מוטה כיוון שהסדרות בהתחלה הן בין הטובות ביותר בקונפרנס למקום 8 ולרוב המקום הראשון מנצח. דבר שני הוא שאם מגיעים למשחק 7, אז לביתיות יש מקום חשוב.
2. יש שידורים בהם אין עניין כמו הלילה בין גולדן סטייט למינסוטה, אבל היה גם שידור של דאלאס מול הלייקרס. כשמשחקים השחקנים הטובים בעולם אז זה כן מעניין לראות את קובי ברייאנט מול דירק נוביצקי. נכון שברוב המשחקים נצחון או הפסד לא ממש משפיעים, אבל זה כמו לראות הצגה טובה. השחקנים הטובים בעולם משחקים, אז אם יש לך הזדמנות, לא תצפה?
3. בליגת העל אולי אין הרבה מתח (למרות שאני מאוד נהניתי מלצפות במשחק בין אילת להפועל ת"א) בקשר לזהות זו שתסיים במקום הראשון, אבל השחקנים כן רוצים לנצח בכל משחק. אני לא ראיתי קבוצה שמרימה ידיים ולא רוצה לנצח כי "זה לא חשוב". על המגרש וגם בקווים אפשר לראות כיצד לכולם חשוב הנצחון. התחושה הזו עוברת לעיתים למסך.
4. מכבי ת"א נבנתה על מסורת של "לנצח בכל מחיר". לעיתים רחוקות המסורת הזו גם מכילה אירועים שנויים במחלוקת דוגמת בלאט ושיחות הפלאפון, ארואסטי ולארגי, צ'ורה והפיצה. אבל עדיין מכבי ת"א בעיקר משתדלת לנצח על המגרש וככה היא נתפסת בציבור. הקבוצה קיבלה המון ביקורת בעבר כשניסתה להפסיד בהפרש של מעל 14 לציבונה (?) כדי לקבל הגרלה טובה יותר בהמשך ביורוליג. זה לא חזר מאז.
מבחינת מכבי ת"א חשוב לנצח בכל משחק ולא משנה אם מדובר בפיינל פור של יורוליג או במשחק ליגה מול האחרונה בטבלה. כל משחק חשוב. זו המסורת של הקבוצה ולפעמים הצעדים האלה נתפסים כדורסניים לגבי הצד השני.
גם אתה יודע שיש עניין של מומנטום. הפסד יכול לגרור הפסדים נוספים ואנרגיות רעות. כשמנצחים אז כולם מבסוטים ויש שקט במערכת.
5. כיוון שההתנקזות היא למשחק אחד על כל הקופה, אז יש חשיבות גם לצד המנטלי. קבוצות שמגיעות לשחק מול מכבי ת"א לעיתים מתרגשות מגודל המעמד. ראינו לא מעט גם השנה איך קבוצות הובילו שלושה רבעים ואז ברבע הרביעי גם בגלל עייפות וגם בגלל התרגשות, הן פשוט הפסיקו לשחק בצורה מסודרת. שלח הגדיר את זה כמו בסרטים מצויירים כשהדמות הולכת באוויר (הקבוצה מובילה על מכבי ת"א) ואז כשהיא מסתכלת למטה (מגלה שזה אפשרי לנצח) , היא מגלה מה היא עושה ונופלת (חוטפת פיק ברכיים). לא מעט מאמנים אמרו שמול מכבי ת"א עדיף לסיים את המחצית הראשונה בהפרש קטן לרעתך מבחינה פסיכולוגית.