לגבי המשחק האחרון

הפלאש

New member
לגבי המשחק האחרון

ברוממה, מה דעתכם שמי שתסיים במקום הראשון היא זו שתזכה לארח אותו? זה לא יותר הוגן מסתם החלטה כזו או אחרת של העסקנים? כאחד שלא ממש מתמצא אינני מבין למה מכבי צריכה להלחם על האליפות במשחק אחד בחוץ בזמן שהיא ממוקמת ראשונה בפור גדול מהשנייה בטבלה, ועוד אינני מבין איך כולם מדברים על כך שזה לא ספורטיבי רוממה, יש משהו כן ספורטיבי בשיטה הזו? או שזה רק אני?

סלים וארזה

New member
מנהל
הסיפור הוא שונה תאר לך שבאופן היפותטי קבוצה עם אולם מעפן דוגמת גליל/גלבע או אילת תארח את הגמר. איזו צורה תהיה לכך שמשחק הגמר נערך מול קהל מצומצם כי זו הקיבולת של האולם?

אני בעד שברגע שתיבנה הארנה בירושלים, אז משחק הגמר ישוחק במרחק מסדרת חצי הגמר ויערך באחד מהאולמות: יד אליהו, רוממה והארנה שהם שלושת האולמות עם הקיבולת הכי גדולה. הבחירה תתבצע כך שהמיקום יהיה נייטרלי לפי זהות שתי הקבוצות שהגיעו לגמר. כלומר אם הגמר יהיה מכבי ת"א מול ירושלים, אז הגמר יערך ברוממה. אם יש יותר מאופציה אחת (נניח חולון מול חיפה בגמר), אז המשחק ישוחק באולם הנייטרלי עם הכי הרבה מקומות לקהל (במקרה שהבאתי, יד אליהו).

הפלאש

New member
סלים

שאלתי משהו אחד וענית על משהו אחר לגמרי, ושאר חברי הפורום לא עונים כנראה שהם מתביישים בענף שלהם, אני בא מתחום הכדורגל שם למעט שנה אחת תמיד זה מותח, כל משחק חשוב, באשר לכדורסל מ2006 איבדתי עניין כי זה כבר לא ספורט לדעתי, אין סיכוי שחולון וגליל (כן ואני יודע שחולון זכתה במקום הראשון באותה עונה אבל זה רק מפני שמכבי ידעה שאין צורך להתאמץ כי יש פיינל 4) היו זוכות בתואר אז הכל בולשיט ואין לי עניין בזה, דומה כאילו שאר הקבוצות באים למכבי ואומרים לה אין לי ברירה אני חייב לחוקק חוק שיחליש אותכם ובעניי זה מחליא ואני לא אוהד מכבי, אבל כעת החוצפה שברה שיאים כי מדברים על כך שאין זה ספורטיבי לשחק בנוקיה שעה שמכבי ראשונה כל שנה אז השאלה היא איזה פרס בכדורסל נותן מקום ראשון אפילו ביתיות לא? העניין הוא שאיש אינו פוצה פה בעניין זה, עד כדי כך הצביעות חוגגת?

סלים וארזה

New member
מנהל
עניתי לך על זה, ואני גם ארחיב כל שיטה היא בעייתית:

בעבר היתה סדרת גמר בין הקבוצות בפלייאוף. מה שקרה הוא שמכבי ת"א קרעה את היריבות אצלה בבית (פרט לעונת "הפיצה" שבה היא שיחקה את המשחק הראשון בחוץ וגם אז ניצחה) ולמשחק השני הקהל כמעט לא הגיע למעט האוהדים הבאמת שרופים.

השיא היה בעונה שבה אפי אימן את הפועל ת"א ואז בהפרש של 20 בדקת הסיום הוא לקח שלושה פסקי זמן רצופים כדי למחות על מה שקורה. בעצם סדרת הגמר נגמרה אחרי המשחק הראשון.

השיטה שלך שבה יהיה משחק גמר אחד בבית של זו שהובילה הוא מעט בעייתי. בכדורגל אין משחק גמר בודד, אלא יש ליגה של פלייאוף. בכדורסל אם, נניח לשם הדיון שנתניה היתה לוקחת מקום ראשון בליגה ועולה לגמר, אז משחק הגמר היה צריך להיות משוחק באולם הפצפון שנקרא "קופסל"? איזו צורה זו למשחק בודד שקובע אליפות שאין בו מקום לאוהדים?

עלית על הנקודה הבעייתית בשיטה הנוכחית (כולל פיינל פור) שבה אין יתרון להישגים בעונה הרגילה. אבל זה קורה גם ביורוליג שבה מכבי ת"א ביימה במקום הראשון בשלב הקודם ולא מקבלת שום יתרון בטופ 16. אכן זו שיטה של גביע, אבל היא פופולרית גם בליגת האלופות שבה יש משחק גמר בודד בלי קשר להישגים של הקבוצות בשלבים הקודמים.

השטה בה מוותרים על הפלייאוף והקבוצה שמסיימת ראשונה בליגה היא האלופה היא גם בעיתית, כי מעשית מכבי ת"א כבר אלופה. אין שום עניין במחזורים הבאים.

האפשרויות הכי טובות והוגנות הם

חצי גמר הטוב מ3 גמר הטוב מ5
חצי גמר הטוב מ3 גמר הטוב מ3
משחק בית וחוץ מקום ראשון שני
אחרת אין שיויוניות אין צדק ואין ערך ספרוטיבי מה גם שהכל נחשב לדבר אחד...
לא יתכן שמכבי תשחק 30 מחזורי ליגה פחות או יותר כל שנה ובמשחק אחד תאבד עונה שלמה
לא יתכן שכל שנה הגמר יהיה בנוקיה בגלל גודלו
לא יתכן שכל שנה מורידים זר מוסיפים זר חוק רוסי חוק צכי

סלים וארזה

New member
מנהל
זה גם עניין כלכלי שחקנים לא משחקים רק בשביל הספורט, אלא קודם כל בשביל הכסף.
קבוצות צריכות להרוויח כסף כדי לשלם לשחקנים את המשכורות והפרמיות.
בשביל זה צריך לייצר הכנסות גם ממכירת כרטיסים. כשמדובר בסדרות, כבר ראינו בשנים האחרונות (פרט לפעם אחת מול בני השרון) כיצד מכבי ת"א קורעת את היריבה ולכן השלבים האחרונים של הסדרה הם בעיקר לפרוטוקול עם מעט קהל.

מוצא חן בעיניי הקטע של שני משחקים בלבד, אבל גם בו אם קבוצה אחת מנצחת ב-20 הפרש במשחק הראשון, אז המשחק השני יהיה חסר עניין.

לגבי עונה שלמה, מכבי ת"א שמחה לזכות באליפות, אבל בגלל השיריון ביורוליג, גם אי זכייה בתואר לא ממש משפיעה על ההכנסות ועל העניין שהקבוצה מייצרת. אליפות למכבי ת"א היא כמו כוכב על הדגל של ארה"ב, לא ממש זוכרים מי כל כוכב שם, וכך גם למכבי ת"א מדובר רק ביוקרה ולא מעבר לכך.

הפלאש

New member
עכשיו הבנתי אתכם

הרעיון הוא בעצם שהתואר "אליפות" איננו אלא מילה גרידא, כי אליפות צריכה לקחת הקבוצה שמנצחת יותר מכולם מה שאין כן בכדורסל, מעבר לכך אני מבין מכם שהואיל ואין כ"כ דרך לעצור את מכבי אז כל הדרכים כשרות גם אם הם לא קשורות לספורטיביות בעליל.

סלים וארזה

New member
מנהל
מה זה "אתכם"? תתייחס לנושא ולא לכותב ההודעה, מה גם שאני בכלל לא שונא את מכבי ת"א.

האם אלופת ה-NBA היא הקבוצה שניצחה הכי הרבה במהלך העונה הרגילה? ברמה האופורית ספורט הוא נקי משיקולים כלכליים, אבל מה לעשות שענף הכדורסל בארץ הוא מקצועני ולא חובבני? אז מנסים לסדר כמה שיותר הכנסות, גם אם זה בא על חשבון מכבי ת"א.

להזכירך ארגון יול"ב קם במקור בגלל שהקבוצות לא אהבו איך פיב"א מחלקת את הכספים על זכויות השידור. אם הרייטינג יהיה אפסי, אז איך תארגן שחקנים מספיק טובים לשאר קבוצות הליגה שאינן מכבי ת"א? במקום לכתוב "אתכם", אשמח אם תתייחס לפן הכלכלי שכתבתי.

הפלאש

New member
אגב

גם ליגת האלופות בדומה ליורוליג היא שיטת גביע, לגבי נתניה התשובה היא חד משמעית כן אם היא הצליחה בזכות ואני מדגיש בזכות (כי קבוצה כמו גליל שהפסידה עשרה משחקים בעונה בה היא ניצחה את המשחק האחרון ואתם קוראים לה אלופה בלי למצמץ דבר המעליב את הענף כי מכבי בעונה זו הפסידה פעם אחת בלבד במשך כל העונה) זכתה במקום הראשון היא צריכה לארח אותו, באשר לכך שאין בו מקום זו איננה בעיה של נתניה היא חברה בליגה הזאת והתקבלה בה כולל אולמה והיא הרויחה את הביתיות ביושר, זה המשחק לא כך?

סלים וארזה

New member
מנהל
מה קורה ב-NBA? האם גם שם זו לא ליגה? האם הספרס ושיקגו הם אלופי 2012 כי הם סיימו את העונה במאזן הטוב מכולם? איך לא? בושה! חרפה!!! עכשיו הבנתי את האמריקאים ששונאים את טקסס ואת אילינוי!!!!! מושחתים כולם!!!!!

הפלאש

New member
לא הבנת

המילה "אתכם" מתייחסת לנמענים איתם אני משוחח, לגופו של עניין ספורט אמיתי וטהור אמור להיות כזה וזה שזה קורה בNBA זה גם עצוב לי תבין אני לא מכביסט אבל כואב לי שגם בליגה הטובה בעולם וגם בליגת העל אין לי מתח, לפעמים אני צופה במשחקים ואנני מבין מה הלחץ לנצח או להפסיד כי זה גםככה מתנקז למשחק אחד על כל הקופה? אולי תוכל להסביר לי כבור ועם הארץ מדוע מכבי עושה הכל כדי לא להפסיד עד סוף העונה? זה הרי לא קובע מאומה. ועוד שאלה למה אנשים קמים לראות משחקי NBA בלילה ? הרי לפי דעתי רוב המשחקים בעונה הסדירה אינם בעלי ערך כל עיקר, ושוב סלים אם לא הבנת אינני מנסה לתקוף איש, אני רק שואל באמת ובתמים.

סלים וארזה

New member
מנהל
שאלת מספר שאלות ואני אתייחס לכולן 1 יש משמעות למיקום הסופי בעונה הרגילה של ה-NBA. נדמה לי שבערך 75% מהמקרים בהן קבוצה מגיעה לסדרת פלייאוף עם יתרון ביתיות, אז הקבוצה גם מנצחת. ברור שהנתון הזה הוא מעט מוטה כיוון שהסדרות בהתחלה הן בין הטובות ביותר בקונפרנס למקום 8 ולרוב המקום הראשון מנצח. דבר שני הוא שאם מגיעים למשחק 7, אז לביתיות יש מקום חשוב.

2. יש שידורים בהם אין עניין כמו הלילה בין גולדן סטייט למינסוטה, אבל היה גם שידור של דאלאס מול הלייקרס. כשמשחקים השחקנים הטובים בעולם אז זה כן מעניין לראות את קובי ברייאנט מול דירק נוביצקי. נכון שברוב המשחקים נצחון או הפסד לא ממש משפיעים, אבל זה כמו לראות הצגה טובה. השחקנים הטובים בעולם משחקים, אז אם יש לך הזדמנות, לא תצפה?

3. בליגת העל אולי אין הרבה מתח (למרות שאני מאוד נהניתי מלצפות במשחק בין אילת להפועל ת"א) בקשר לזהות זו שתסיים במקום הראשון, אבל השחקנים כן רוצים לנצח בכל משחק. אני לא ראיתי קבוצה שמרימה ידיים ולא רוצה לנצח כי "זה לא חשוב". על המגרש וגם בקווים אפשר לראות כיצד לכולם חשוב הנצחון. התחושה הזו עוברת לעיתים למסך.

4. מכבי ת"א נבנתה על מסורת של "לנצח בכל מחיר". לעיתים רחוקות המסורת הזו גם מכילה אירועים שנויים במחלוקת דוגמת בלאט ושיחות הפלאפון, ארואסטי ולארגי, צ'ורה והפיצה. אבל עדיין מכבי ת"א בעיקר משתדלת לנצח על המגרש וככה היא נתפסת בציבור. הקבוצה קיבלה המון ביקורת בעבר כשניסתה להפסיד בהפרש של מעל 14 לציבונה (?) כדי לקבל הגרלה טובה יותר בהמשך ביורוליג. זה לא חזר מאז.
מבחינת מכבי ת"א חשוב לנצח בכל משחק ולא משנה אם מדובר בפיינל פור של יורוליג או במשחק ליגה מול האחרונה בטבלה. כל משחק חשוב. זו המסורת של הקבוצה ולפעמים הצעדים האלה נתפסים כדורסניים לגבי הצד השני.
גם אתה יודע שיש עניין של מומנטום. הפסד יכול לגרור הפסדים נוספים ואנרגיות רעות. כשמנצחים אז כולם מבסוטים ויש שקט במערכת.

5. כיוון שההתנקזות היא למשחק אחד על כל הקופה, אז יש חשיבות גם לצד המנטלי. קבוצות שמגיעות לשחק מול מכבי ת"א לעיתים מתרגשות מגודל המעמד. ראינו לא מעט גם השנה איך קבוצות הובילו שלושה רבעים ואז ברבע הרביעי גם בגלל עייפות וגם בגלל התרגשות, הן פשוט הפסיקו לשחק בצורה מסודרת. שלח הגדיר את זה כמו בסרטים מצויירים כשהדמות הולכת באוויר (הקבוצה מובילה על מכבי ת"א) ואז כשהיא מסתכלת למטה (מגלה שזה אפשרי לנצח) , היא מגלה מה היא עושה ונופלת (חוטפת פיק ברכיים). לא מעט מאמנים אמרו שמול מכבי ת"א עדיף לסיים את המחצית הראשונה בהפרש קטן לרעתך מבחינה פסיכולוגית.

הפלאש

New member
כל מה שכתבת

ידוע לי ומוכר לי, אותך זה משכנע אותי לא ממש, אני אתן לך דוגמא, אקדים ואומר בכדורגל אני מכביסט בכדורסל הייתי עד 2006 מכביסט ומאז הפיינל פור איבדתי עניין לגמרי מהסיבה שכתבתי לעיל, הייתי רואה משחקים ותוהה ביני לביני מה זה משנה נצחון או הפסד? ברגע שלא הפריע לי להפסיד כבר לא היה לי טעם לצפות במשחק וכך אט אט הפסקתי אפילו להתעניין כי הכל היה נראה לי מיותר, באותו זמן חשבתי למה לשחק כל העונה, בוא נוותר על זה נעשה מעכשיו משחק גמר בין מכבי לי"ם ומחר נתחיל עונה חדשה? עכשיו אחזור לדוגמא אתמול היה מכבי חיפה מול ביתר בכדורגל, אם אתה מעט מתמצא בכדורגל הרי שלמכבי כיום יש עניין בניצחון ביתרי שמה הייתי בלחץ ומאוד רציתי שביתר ינצחו הואיל ומשחקים על 3 נקודות, אח"כ היה משחק של מאימי היט מול קליבלנד אני אוהב את מאימי אבל לא מצאתי שום סיבה לראות את זה כי זה משחק על כלום אין חשיבות למנצחת ואין לי ריגוש מכך ומה שכתבת למעלה יתרון ביתיות נדמה לי שאם תסתכל לאורך השנים הקבוצות שזוכות בNBA באליפות לא סיימו ראשונות. על כל פנים אני מקנא בך שאתה עדיין מצליח להיות במתח במשחקי כדורסל, אני אשאר בכדורגל חרף העובדה שאני אוהב כדורסל , אבל אני גם רוצה כדורסל תחרותי כי הוא מהות הספורט, תודה על התשובות המפורטות שלך הגם שלא הצלחתי להשתכנע מהם.

סלים וארזה

New member
מנהל
כתבת יפה אבל גם אם לא היה פלייאוף, אז לא היית מתעניין במחזורים האחרונים כיוון שמכבי ת״א כבר נעלה את סיפור האליפות ואין משמעות לנצחון או הפסד.

אם אסכם את כל מה שכתבת, אז מה שמפריע לך זה שאין ממש תחרות למכבי ת״א ולכן גם אין מתח ואין עניין.

אני מנחש שאחרי היורוליג אתה עוקב באדיקות בגלל העניין. למרות שהשלב הראשון הוא חרטא, עדיין יש היכל מלא. אליבא דרכך מכבי ת״א לא צריכה להתאמץ אחרי שהבטיחה מקום בארבע הראשונות לקראת הטופ 16. אז מדוע עוקבים? כי יש די קבוצות טובות גם בשלב הראשון ויש אתגר למכבי ת״א לנצח אותן. בזה הכל מסתכם. אם באמת תקום עוד יריבה אמיתית או שתיים, אז מכבי ת״א תמשוך יותר עניין גם בליגה. כנראה גם אצלך.

למעלה