לגבי המפגש.......

• פותח הנושא geru
  • פורסם בתאריך

geru

New member
לגבי המפגש.......

אני שוקל להגיע...ולראות אתכם אחרי הרבה זמן....יכול להיות שאני אבוא עם אישתי....האם יש אישור לכך...... ולמי שיש לא לשכוח להביא גמדים לאוסף של אישתי... שרון

תמיר1991

New member
לאף אחד אין התנגדות שתבוא...

אחי, כל אחד יכול להגיע, בייחוד ותיק פורום כמוך@! ואיך הולך עם החנות באיביי? תמיר.

geru

New member
אחלה....

תמיר - החנות באיביי לא ממריאה כרגע, אך מקווה לטוב עם כל השינויים שהם הכניסו הלילה שרון

python 4

New member
לא רק שאתה יכול להביא את אישתך

אתה אף יכול לרכוש עבורה כרטיס למלווים ב- 50% הנחה. ובהזדמנות זו - בּני, רחל - אתם גם תהיו?

רוזן71

New member
מנצ"ש. הגדות של פסח....

בס"ד. חג כשר ושמח לכולם. אני מעונין בהגדות של פסח (עד 1955) שיש בהן סטיה מן הטקסט המקורי. כגון הגדות קיבוצים או הגדות צבאיות (גם ורצוי מחו"ל). מוכן לתת בתמורה מה שתרצו בהרבה תחומים (בולים מטבעות שטרות מדליות סמלים ספרי אומנות גלויות צילומים ועוד ועוד). ואפשר גם מזומן. רוזן.

ronmerav

New member
הזדמן לי לראות

2 אוספים שונים של הגדות פסח עתיקות ונדירות, שהיה צריך לחטא ולהשמיד חרקים. הגדות מאמסטרדם בנות כ-200 שנה ועוד. מהמם, וגם בעל ערך כספי גדול מאוד.

רוזן71

New member
הגדת אמסטרדם...

בס"ד. יש לי את הגדת אמסטרדם (תע"ב-1712) אבל בלי המפות. אם למישהו יש במקרה הגדת אמסדרדם עם המפות אשמח לקנות (מוכן לשלם $3000), אני לא אספן הגדות, אבל ההגדה הזאת פשוט יפיפיה. רוזן.

רוזן71

New member
חן, חג שמח..

בס"ד. ההגדות הצבאיות שפרטת לא סוטות מן הטקסט המקורי ולכן לא מענינות אותי. אולם אם יש לך את הגדת העצמאות של צה"ל מ-1952 אתן לך הרבה עבורה. רוזן.

האספן

New member
חג שמח../images/Emo155.gif!

לא רוצה תמורה עבור זה,אתה תהיה במיפגש?עם כן אז אני יביא לך(עם אתה רוצה..)ואני יחפש עוד הגדות אולי אני ימצא את זה..

רוזן71

New member
חן, תודה...

בס"ד. להגדות שברשותך יש ערך מסוים אולם אני לא אוסף אותן. בכל אופן תודה. חג שמח, רוזן.

דובושכ

New member
ספר: יוצאים בחדש האביב

פסח ארץ-ישראלי בהגדות מן הקיכוץ, עורכים מוקי צור, יובל דניאלי. הוצ' יד יצחק בן צבי. 2004. רוזן, אתה בודאי יודע שספר זה יצא לאחרונה.

pelly

New member
יש לי שתי אגדות...

אחת מ-תרצ"ה (1935) של הוצאת ה"תחיה" ושניה מ1938 שנקראת "הגדה ארץ ישראלית לפסח" עם צילומים של צלמים מהתקופה כמו סוסקין. היא חתומה ע"י המו"ל כמתנה לסבי :) מעניין? יש להן ערך מיוחד? תודה, פלי

רוזן71

New member
פלי, חג שמח...

בס"ד. לשתי ההגדות שברשותך יש ערך (כ-200-300 ש"ח לאחת). רוזן.

בּני

New member
שתי הגדות לרוזן

הראשונה עם טקסט שונה אבל לא ידוע לי השנה

"הבונים, התנועה המאוחדת, סניף

רחובות". אתה יודע מה זה? מי זה? יש קשר לבונים החופשיים? מה שונה בטקסטים?

בּני

New member
אין לי מושג...

בקשר לייחוס. ההגדה שונה, מלאה שירים וסיפורו של משה. למעשה, חוץ מהא לחמה עניא ועבדים היינו ועוד כמה קטעים מוכרים, הרוב שונה.

דובושכ

New member
"התנועה המאוחדת"

לי יש מוסג ואפילו יותר מכך: בארץ הייתה תנועת נוער חלוצית מקבילה ל"מחנות העולים" ו"לנוער העובד" ולה "קינים" (סניפים) בכל הארץ. בעיקר בערים הגדולות ובשכונות המזוהות עם מעמד הפועלים. החניכים היו בגילים 10-18 (כתות ה' - יב') בשנת 1957 התאחדה תנועת נוער זו עם "הנוער העובד" איחוד מלא. לתנועה "החדשה" קראו מאז וקוראים עד היום "הנוער העובד והלומד" שהיא תנועת הנוער הגדולה ביותר בארץ. היעד של התנועה היה "הגשמה", כלומר הליכה לקיבוץ.ל"תנועה המאוחדת" היתה גם תנועה מקבילה בקהילות היהודיות בחו"ל לה קראו "הבונים", ולכן השם המלא הוא "הבונים התנועה המאוחדת". ברחובות היה קן פעיל מאוד של "התנועה המאוחדת" ברחוב הרשנזון (ע"י מגרש הפועל). אני עצמי הייתי חניך התנועה בקן זה. אשמח לראות את ההגדה שהראתם כאן, ואם אין אפשרות לקבלה, לפחות "לשטוף את העיינים" ולהזכר בימי ילדותי כחניך התנועה. מיכה ליבנה כתב ספר ששמו "התנועה המאוחדת" ונמצא בכל ספריה.

למעלה