לגבי המחירים...

Ferrari

New member
לגבי המחירים...

ואללה אני כבר חודשים מתכנן לעשות קורס ועכשיו סוף סוף יש את המזומנים.. כי צריך הרבה.. וזה בדיוק השאלה, רציתי לדעת אם עדיף לעשות את הרשיון בחו"ל או בארץ מבחינת מחירים, אני יודע שבארץ הקורס לקבלת רשיון עולה כולל הכל בערך 5000 וזה הרבה (בלשון קלה...) רציתי לדעת אם מישהו מודע למחירים בחוץ ואולי למקומות שווים שכדאי למרות מחיר גבוה (אולי זהה) לעשות שם את הקורס... תודה

yaya3

New member
saving money

my best advice for you - make sure before you start that you have anough money - not only for the course but also for buying gear and jumps. if you won't do that - after you pay for the course you won't have anough money to pay for rent or even for more jumps. then, if you can't jump and have to start saving money again - until you'll have anough money, you will have to do a refreshment jump with an instructor, which cost more than a regular jump, still paying a lot of money for rent. so my advice for you - save more money than you think you'll need, so you won't have to give up the sport out of lack of money....... good luck, hope to see you soon in the skies, blue skies, yael.

oferbar

New member
הנושא דוסקס

כאן בעבר, חיפוש קל יגלה את ההודעות. בקצרה, עלות הקורס היא פחות או יותר זהה, לכן כלכלית לא כדאי לנסוע לחו"ל רק בשביל זה, בגלל העלות הנוספת. לאחר הוצאת הרשיון, ישנו מחיר הציוד שדובר כאן בהרחבה לפני מספר ימים. לדעתי, זה שווה רק אם אתה מתכוון לנסוע לתקופה של כמה חודשים, להשלים את הקורס ולהרביץ בוחטה של צניחות ואולי גם להביא ציוד איתך. בהצלחה

duckwind

New member
And the list goes on and on

the truth is, deer ferrari, that even money for the course AND the gear is not enough! what about your new car, house, diapers for your unborn children, food and shelter for the next world war and tickets for "matrix", (the sequel...) and the list goes on and on תאמין לי שאין לי מושג למה אני כותב באנגלית, אני שונא את זה, ואם אני לא עובד עם מילון, אני עושה כאלה פאשלות... ממש אימבציל! אולי בגלל שנסחפתי אחרי יעל שנמצאת, אם אינני טועה, בניכר ולא יכולה, כנראה, לכתוב אלינו בעברית תיקנית ברורה וחברותית. יש לך כסף? שמעתי כן? אז תפסיק לשחק בלגו (גם אני מאוד אוהב לשחק בלגו, אני מבין אותך...) ותעשה קורס! בארץ, בחוץ לארץ, הו גיבס א פאק איפה! לך ותעשה קורס וכדי להמחיש לך את חשיבות העניין, אני אפילו מוכן לספר לך סיפור קצר... (זה הקטע שחברה הפורום פולטים אנחת גסיסה משוועת וממלמלים בחוסר סביעות רצון: "או הו, שמישהו ימרוט לייצור המרגיז הזה את הנוצות!" ומדפדפים הלאה בדפי הפורום כדי להתענג על משנותיהם של צביקה מעוז ודן מרדכי (אופס, כמעט כתבתי דן מורדכי.)) בקיצור... הנה זה מתחיל. החיפושית והצפרדע/ סיפור על מציאות קשה וסוף עוד יותר קשה... היה היתה חיפושית זבל נחמדה ושמה אליהו (כן, אליהו, ככה החלטתי וכולם יכולים להתפוצץ!). החלום של אליהו החיפושית היה להיות מאושר (מי לא...), אבל יותר מכל רצה אליהו, שהיה חובב כוסיות ידוע, למצוא חן בעיני השכנה שלו, אסתריקה (כינוי חיבה פרימיטיבי לשם אסתר, היום אסתי לוקח בגדול) שהיתה אחלה כוסית שבעולם! איזה רגליים (שש!), איזה מחושים... אליהו היה מדמיין את מגעו של השלד החיצוני של אסתריקה, הוא כמעט יכול היה להריח את ריח נוזל הלימפה המפתה שלה מה גם שבכל פעם שלאסתריקה היה נפלט בטעות קצת פרומון, היה אליהו מוצא את עצמו עם זקפה מטורפת על הבוקר ואצל חיפושיות זבל כמו אליהו, זה לא עניין של מה בכך... "אני חייב להיכנס לאסתריקה בצורה", היה ממלמל אליהו בכל בוקר כזה ורץ לשירותים כדי להוריד קצת מתח/לחץ, לרכך את העניינים... הבעיה היתה שאסתריקה לא היתה סתם חיפושית זבל (אני מצקצק בלשוני - לא אסתריקה!) מצויה וקלילת דעת. אליהו ידע את זה... "אתה חייב מחילה משלך", אמר חבר אחד (לא פחות חרמן) לאליהו, "מה, אתה הרי לא מתכוון להזמין אותה לבית של ההורים, נכון?" שאל החבר בחרדה. "ומה עם מזווה עמוס וגדוש במזון", הצתעק חבר אחר (קצת פחות חרמן), "לחם צר ומים לחץ לא ימשכו אליך גם חיפושיות זבל זבל זבל של האימא של הזבל!" "ושלא תשכח את התואר באנטמולוגיה, מישנתו של חרק וחרק..." אמר חבר אחר (אימפוטנט חסר תקנה). אליהו הבין, בניגוד למה שהוא היה רגיל לשמוע עד כה, שאת הקבלות מביאים לפני הזיונים, לא אחריהם! בכל אופן, מבחינתו של אליהו, אסתריקה היתה שווה את זה. מה זה שווה... אליהו סיים את התואר באנטמולוגיה (אנטמו - חרקים... ולוגיה זה ברור) בהצטיינות ושלא תחשוב שאסתריקה לא שמה לב. ועוד איך היא שמה לב... אליהו מצא וילה במחיר מציאה, שני מפלסים, מקום לילדים, תאמין לי פרארי, ה"סביון" של חיפושיות הזבל. ושלא תחשוב שאסתריקה לא שמה לב. שמה לב, ואפילו קיבלה חשק. מבחינתה, היא כבר היתה דלוקה לו על התחת! אבל אליהו היה בשוונג. הוא רצה עוד ועוד. עכשיו, היתה זאת אסתריקה החיפושית האומללה שהתעוררה בכל בוקר על יצועים ספוגים נוזלים שמעולם לא הכירה, ובכמויות שהיו סקופ מדעי! "בוא אלי עכשיו", היא היתה לוחשת מאחורי גבו ומתפללת שישמע, שיסתובב, שיתיחס, שאיתה ירצה לבלות, "תפסיק להיות כזה, כבר הראת קבלות..." ואליהו לא התקרב. הוא המשיך לאגור, לצבור, תארים, נדל"ן, מזון בקונסרבים (שימורים), די.וי.די, מערכת קולנוע ביתית, כל התקליטים של החיפושיות, פולקסוואגן בצורה שמזכירה חיפושית (הפך ללהיט אצל כל מיני אנשים נחמדים, אפילו לאלופת הארץ בצניחה חופשית - אחת שיודעת להנות מהחיים וקוראים לה עדי גזית...). ואז הוא היה מוכן! היה לו הכל! אליהו יצא מהווילה המפוארת שלו לעבר הבית של אהובת לבו, משוש חייו, האור שבעינייו ובקיצור קפרא... אסתריקה! ואיך שהוא יצא מהבית תפס אותו ה צ פ ר ד ע וטרף אותו (רחמנא לצלן) חי. למי אתה מחכה יא פררי? שאיזה צפרדע תבלע אותך לפני שתספיק? שתפספס כיוון שיעל "המליצה" לך לחסוך 15,000 אלף שקל נוספים? אל תקשיב! בקצב הזה אתה תצטרך לשדוד בנק וחבל. תחשוב על זה: כלא... מקלחת! עכשיו בגילך? לקבל ב...? בוא לצנוח, בוא לשמוח, בוא לצמוח (יצא לי עכשיו= חיבור של לשמוח ולצנוח. יפה לא?) אכול היום כי מחר... בברכת ההיגיון הספונטני בברכת הצעירות שלא דופקת חשבון בברכת ההורמונים שצועקים בקול גדול: "בוא לצנוח, עכשיו אתה יכול!) DUCKWIND ברווז טעים, אבל חי...

פ ל ו פ י

New member
ברווז שופע פנינים ../images/Emo24.gif

ברווז יקר, הבעיה איתך היא, הזמן שעובר בין הפעמים שאתה מתחבר לרשת. בפעמים אילו הפורום מתייבש וממתין לשווא שתושיע. אי לכך ובהתאם לזאת אני מוכן לממן לך חיבור קבוע לאינטרנט!!! Long Live the Duck ובאשר אליך פררי אני ממליץ על זהירות מרובה בנוגע לסמלים ירושלמיים.

zahivo

New member
Duckwind התגעגנו

אל תעזוב אותנו עוד פעם לתקופה כל כך ארוכה גם רוחות מזרחיות וגם בלי duckwind זה פשוט התעללות

yaya3

New member
and still i disagree

although i'm honered, my dear duckwind... i did what you said, and after 11 jumps i couldn't jump for more than a year.... and after saving not 15,000$ but only 6000$ - i now have almost 50 jumps in 2 month, and i'm taking my time, and not jumping like crazy. i could have had now more than 100 jumps. i also had anough money to buy my own gear and jump with it. so simple - because i didn't jump for a long time (cause i didn't have money) - i had to pay for 3 aff jumps again - i lost money. bacause i did have money - now i can jump as much as i want..... and you know what - now i pay 18$ for a jump, instead of 30$ for a jump, and 30$ more for rent. it's simple math - sometime it's worth it....... with all my love, yael.

duckwind

New member
Sarcasm../images/Emo19.gif

ענן שחור ירד על העיר, קר בחוץ. טפטוף קל הופך למטר מטריד שהולך ומתגבר, מתעצם וכעת הוא משנה את שמו למבול, לגשם זלעפות, לסערת מים חסרת מעצורים. פיצוצי הרעמים קרעו את האוויר, הקפיצו בכל פעם מחדש - קול מרוסק, מחריש אוזניים. כעת הברק מבריק: הוא מתפצל ומשתלח בברוטליות מחשמלת לעבר פני הקרקע החשופים וחסרי האונים והנה הכול מואר. אם כבר זוועה, אז לפחות שנוכל לראות, שלא נשאר בחושך, שלא תשארנה חידות. ביום ההוא, לא בצבצה השמש מבין העננים השחורים אפילו לשבריר של שנייה! ביום (חשוך) כזה, גם אם אתה קקטוס מטומטם, אתה מבין מהר מאוד שפוטוסינטזה נשארת בגדר פנטזיה, חלום של אור, מסיבת יומולדת כלורופלסטית... ביום (החשוך) הזה, נשפך חלב רב, הפתילים השחירו, נעלמו והפמוטים נותרו מיותמים - חסרי תוכן, אור וחום. ואז זה קרה. "אנחנו לא יודעים איפה הוא", קראה האם. "ממש בלעה אותו האדמה", מלמלה האהובה. "אני מתגעגעת כל כך", התייפחה האחות. "אלוהים אדירים, בבקשה..." התחנן האב והסתכל מעלה, גבוה גבוה. מבטו חודר, מוכיח! בעיניו הוא חותך את הקומולונימבוס השחור ובלבו שותת הדם הוא מתקרב לכוכבים: הנה שבתאי והנה נגה אבל זה לא מספיק. "אין צדק!" הוא מאדים, "כמו הקרח שעל פלוטו, קר לבו של אלוהים..." כעת, כולם נאנחים. קול ישראל מירושלים שלום רב. השעה עשר והנה החדשות מפי מלאכי חזקיה. כתבינו לענייני אבדות, מילו ישוב, מוסר שצפרדע ירוקה וענקית ברחה אמש, בחסות הסערה, וחוללה לא מעט נזקים ואפילו אבידות לאחר שהשתוללה חופשית ברחובות העיר תל אביב. הצפרדע, מוסיף כתבינו, נמלטה, כנראה, בחסות הסערה ממעבדת הניסוי של ד"ר קוואק שמתמחה בגידול צפרדעים רצחניות במיוחד למטרות הומניות. מהמעבדה, שנמצאת ברחוב פרוג (ליד קולנוע חן והשפריצר של יעקב אגם) בתל אביב, קיפצה הצפרדע המרושעת וחסרת הרחמים לעבר ההמון המבוהל והחלה לשלח את לשונה הארוכה והדביקה במהירות ובדייקנות מעוררי השראה. רוב האנשים שהיו באזור הצליחו להמלט, אולם אחד מהם, גבר צעיר עם בעיות בברך, לא הצליח להתחמק ונבלע חי... בבדיקה שנערכה על ידי משטרת תל אביב, נמצא הארנק של הגבר. השוטרים מוכנים לספר שמדובר בבחור כבן 18 בעל שם של מכונית יוקרה. בארנק של הצעיר התגלו דולרים רבים וההערכה היא שלא מדובר בשודד חסר מזל, אלא בצעיר עם חלום. "סכום הכסף שהיה בארנק", מסר קצין המשטרה רב פקד יהודה פר, "מספיק כמעט לקורס צניחה ורכישת ציוד משומש בלי סיפרס אבל נראה לי שהוא לא היה צריך לחסוך עוד הרבה. אנחנו סבורים שהצעיר לא רצה להיתקע אחרי הקורס בלי גרוש ולעשות כול מיני צניחות ריענון מיותרות..." לסיום, תחזית מזג האוויר, ימשך מזג האוויר הסוער, גשמים ירדו בכל הארץ, מהצפון ויתפשטו גם לנגב ולערבה. למחרת... "אני לא יודעת מה הוא עשה בתל אביב בסערה המשוגעת הזאת", מיררה בבכי אימו של קורבן הצפרדע, "אבל הוא כל הזמן אמר לי שאין לו ברירה! שהוא חייב לחסוך! אחרת הוא יצטרך לעשות שלוש צניחות ריענון, ושהוא לא מוכן להפסיד כסף, אפילו לא לירה..." "אני בטוח שהוא קיבל יעוץ נכון", סיפר אביו של החסכן חסר המזל, "אני יודע שהוא התרשם מאוד ממישהי שאמרה לו מה כדאי ומה לא... בכלל לא ידעתי שהוא יודע לקרוא באנגלית..." "מה הוא בסך הכול רצה? להגשים חלום..." מלמלה אהובתו של הקורבן עם השם המוזר. היא הסתכלה על האחות, על האם, על האב. היא הסתכלה גם על בוקי, הכלב של... שישב, ויבב, וכבר לא קישקש בזנב. בברכת הטל בברכת המטר בברכת מה שאסור, ומה שמותר love u 2 my dear and graceful antilope DUCKWIND ברווז עם צפרדעופוביה...

danmordechay

New member
ברווזון אתה צריך

לרשום תסריט לתחרות הסרטים
אולי אפילו תצליח להתחרות נגד Parodydive ו- Matrix-Sunset-Loaded !

Ferrari

New member
אני חושב שאני אבחר בדרך של...

טוב עכשיו אחרי שגרמתי לכם לפתוח את ההודעה שלי, אני חייב להגיד לכם.. גם לך יעל וגם לך ברווזון קטן, ששניכם עזרתם לי מאוד!! סתם שאלה ברווזון, מאיפה אתה יודע על הבעיות בברך שלי? אנחנו מכירים? אבל בכל אופן בדקתי קצת על עלויות והמחירים בחו"ל אכן משלתלמים אם אתה נוסע לתקופה ארוכה משהו כמו חודשיים ומעלה... ולי ממש אין חודשיים פנויים בקושי יש לי שובעיים! אחרי שקראתי את המשלים של מלאכי חיזקיה ושל אליהו החיפושית זבל... אני חושב שיש משהו, בעצם יותר ממשהו בדברים שלך ברווזי. יש כל כך הרבה דברים שהייתי רוצה לעשות אבל אני תמיד חושב על העתיד.. זה בעיה חמורה אצלי הכל אצלי חייב להיות בטוח, מתוכנן טוב ולכן כאן אני נוטה לצד של יעל. אולם, אין לשכוח כי צפרדעים גדולים ליד היורקת אש של אגם, או חרגולים עצומים ובולעים חיפושיות תמיד נמצאים מעלינו, ואתה כל כך צודק!!! ואני אומר לך ברווזי שאני חייב להכיר אותך אישית! ולא מסיבות הומוניות, אלא בגלל שאתה מזכיר לי את הרצון האמיתי שיושב בתוכי אבל אני מפחד להוציא אותו.. אולי אתה תוציא אותו? אין לי מושג אבל אני חושב שהפעם אני באמת ילך לכיוון של.... זאת ועוד בפרק הבא של "פרארי והצניחה האבודה... הפעם קצת רצינות! יש לי כסף מספיק בשביל צניחה ואולי לציוד משומש, ואת זה אני חייב לעשות - זה חלום! ואסור לשכוח משפט של עומר מידן וחברו המטורף (הבחור בשחור ששכחתי את שמו) - "כולם מתים בסוף, השאלה מי חי בדרך" וזה כל כך נכון! לכן אני אומר - אבריבאדי גו ג'אמפ... ג'אמפ... אבריבאדי גו ג'אמפ.. ג'אמפ! ולשאלה האחורנה.. איפה אתה צונח ברווזי? ואיפה את יעל? ואם כבר אז כבר.. איפה אתם חושבים שהכי כדאי לעשות את הקורס? יענו באיזה מועדון? תודה לכולכם!!

yaya3

New member
even i know about your knee

maybe we all met you in a different life... misterious... whatever you do - don't give up on your dreams!!!!!! and enjoy your life as much as you can. and as wody the sheriff says - go "falling with style" and about your question - i'm in florida now, in skydive deland. having the best(!!!!) time of my life. there is nothing like vecation, except a skydiving vecation... follow your dreams, yael.

למעלה