לגבי המונדיאל

לגבי המונדיאל

מישהו יודע אם יש מקום בי-ם בו משדרים את המונדיאל במסכים גדולים בחוץ? (לא בתחנה מרכזית בתוך הקיוסקים אלא בחוץ על גבי מסך ענק)

אחי,בוא אלינו...

לך ברחוב בטוח תימצא בדרך מלא מקומות. אצלנו כול העיר מפוצצת.

נבוזרדן

New member
באיזור כיכר ציון והנחלאות

טייל שם בסימטאות, ויש שם הרבה פאבים שמקרינים את המשחק על גבי מסכי ענק. אתה תמיד יכול להיכנס לפאב עם חבר, לשבת בצד, להזמין איזה בירה .(ולא להיבהל מזה שחצי בירה עולה 26 שקלים בעוד בקיוסק הוא עולה 8 שקלים :)) אפלולי שם ותוכלו להרגיש בנוח לשבות ולצפות. רק חשוב לשים לב שאם אתם יושבים במקום מסויים ורואים את המשחק כולו שתהיה לכם מינימום הזמנה. כך מקובל.

תודה

בכל אופן זה לא בשבילי, אלא בשביל ידידה מחו"ל היא יכול לראות את המשחק במלון שלה אבל היא רוצה בחוץ על מסך ענק.

mister xy

New member
מונדיאל מונדיאל מונדיאל

כל היום מונדיאל, מה לעשות שזה ממש לא מעניין אותי ואין לי מה לראות בעיתונים או באמצעי התקשורת האחרים. אוף, משעמם. אבל לא נורא, מחר זה נגמר.

עץ שתול

New member
האמת היא שתשובה לשאלה זו תקבל מהר יותר

בפורום חרדים. וכמו שסוגי ענתה לך שיש מסכים גדולים כמעט בכל הברים במרכז העיר. הבעיה היא שברוב הברים החרדים ובני הישיבות שולטים שם יותר מדי, ואנחנו כאנוסים קצת מתקשים למצוא פינה שקטה ובטוחה לשם כך. אבל עם קצת רצון תוכל למצוא כזה מקום.

yoni13077

New member
ברור שיש הפרדה...

יש הפרדה בין המינים, בין העדות ובין מחנות האוהדים.

grinberg

New member
אין ברים לחרדים ולא מגיעים לשם נשים

יש תופעה שחלק מבני הישיבות מעדות המזרח או אשכנזים שבבניקים באים לברים לראות כדור רגל תוך כדי כתיבה אני שומע שהיה עכשיו גול :)

סוג ב

New member
לא רק שבבניקים! גם החוצניקים הולכים לראות

רובם, לא מצומצמים כמו החרדים הישראלים..

grinberg

New member
רק שבחו"ל הם מן הסתם לא היו עושים את זה

ומן הסתם גם אם תעביר את הלמדנים שלנו לחו"ל הם ישתוללו שם

answers2

New member
סתם לריפוי הבורות הפרובנציאלית שלך

מומלץ לך פעם לקפוץ למנהטן , ברוקלין או ניו גרסי בתקופות הרלוונטיות (סופר באול, משחקי NBA ועוד) ותגלה שהפאבים ובתי הקפה עם המסכים מפוצצים בחורי ישיבות ובעל-בתים חרדים . ואגב, לא שבאבניקים , וללא הסתתרות , ולא פעם בשולחן צמוד לשולחן של אחיותיהם וחברותיהן. וזה לגיטימי , ומקובל, ואין פוצה פה ומצפצף. בקיצער די לקשקש. זה שהחרדים בארץ יצאו טוטאלית מדעתם , ממש לא משקף את כלל החרדים בעולם.

grinberg

New member
אתה מדבר על דתיים לאומים שנקראים שם מודרנים

בחו"ל יש הבדל בין "חרדי" ל"חרדי מודרני" שהם כמו דתיים לאומיים בארץ. חרדים בארץ ובחו"ל הם אותו זב*

answers2

New member
לא רלוונטי .

החוצניקים שרואים בפאבים בארץ הם אותם חרדים שרואים בפאבים בחול. סוגי צודקת , הם פשוט פחות מצומצמים (איזה מילה דוסית....) . וזה נכון שיש בחו"ל חלוקה לחרדים מודרנים ולא מודרנים (בדיוק כמו פה דרך אגב, ובדיוק כמו פה יש גם שם דתיים לאומיים ), אבל אין שום חלוקה מעמדית ביניהם. בארץ חרדי מודרני הוא מילה נרדפת לשבאבניק. שם לא.

סוג ב

New member
שטויות

רוב המשפחה שלי גרה בחול, הבנות הולכות עם חצאיות ג'ינס ויותר חרדיות מהרבה בני ברקיות.. לא דיברתי על החסידים החולניקים, דיברתי על החרדים החולניקים.. ויש הרבה הבדל. לפני 20שנה, איפה שדוד שלי היה גר, היו שמים את המשחקי כדור רגל של שבת, על שעון שבת!! כן. בפועל זה לא שבתי, אבל אין שום איסור. כיום שהסייגים הרבה יותר גדולים מלפני 20 שנה, כבר לא עושים את זה.. ובחול, יש או חרדים או מסורתיים, אין שם את המושג מודרני, כי מודרני בארץ, זה חצאית גינס וחולצה צבעונית (גברים), בחול, רוב החרדים לובשים כך. מסורתיים- אלו שנראים ומתלבשים כמו חילונים, אבל שומרים שבת. כל זה נכון לאירופה. מה שקורא בארצות הברית, אין לי שמץ.

answers2

New member
הוא מתכוון לארהב

באירופה את בכלל צודקת. שמה בכלל אין חרדים בסגנון הישראלי. אבל גם בארהב , שם קיים הדגם הישראלי, עדיין חרדים רבים רואים משחקים בפאבים וכדו, בלי שום בעיה ובלי להיות שבאבניקים.

אגס 10

New member
למה לכתוב דברים לא נכונים?

חרדים בארץ ובחו"ל הם ממש לא אותו דבר! הלוואי והיה כאן בארץ חצי מהפתיחות שקיימת בארה"ב בציבור החרדי. הרבנים שם לא מכתיבים בכלום את אורח החיים הרגיל,כולם עובדים שם,ורוב הציבור החרדי(מלבד כמה חוגים ממש סגורים)שם הרבה יותר פתוח מכאן.

answers2

New member
הממממ דווקא הרבנים שם כן מכתיבים

אלא שהם מכתיבים דברים סבירים בהרבה. למעשה, רובם נצמדים להלכה ולא עסוקים בהמצאת חומרות חדשות וייצור הלכות יש מאין (=אסור להתקלח 9 ימים בקיץ במזרח התיכון) הייתי לאחרונה בהופעה של שווייקי, שהינה כידוע בתערובת מלאה גברים ונשים (דהיינו המשפחות בקהל יושבות ביחד). יש לי ידיד שהוא חבר ילדות שלו , והוא סיפר לי שלמרות שהרבנים בארץ מחרימים , וצועקים ומשתוללים על ההופעות שלו, זה ממש לא מזיז לו את הביצה השמאלית כיוון שהוא סומך על הרב שלו בארה"ב שלא רואה בזה בעיה , וה"ה אלישיב וואזנר והשאר לא ממש מעניינימותו. מאוחר יותר גם ראיתי את אותו הדבר בדפוס באיזה עיתון ד"ל. בקיצור , גם שם הרבנים מכתיבים במידה מסויימת את אורח החיים של החרדים, אבל הם בעצמם הרבה יותר נאמנים להלכה מאשר רבני החרדים בארץ.

למעלה