לגבי הטבעות...

Hakarpad

New member
לגבי הטבעות...

זה בלתי אפשרי שהם יפגשו באמצע... כי צריך פלטפורם של טבעות בשטח למטה וגם בספינה למעלה... אז כשמשגרים מישהו... אז נוצר מצב של זרם חלקיקים שעולה מהשטח למעלה נגיד או מלמעלה למטה... מכיוון שהטבעות זזות בכיוון אחד אז משוגר רק צד אחד... כשהטבעות מופיעות בצד השני הן יהפכו את מה שבתוכן לאנרגיה מחדש וככה מי שהיה למעלה יופיע למטה. אבל כמו שראינו שאפשר לתפוס את הטבעות בדרך... אז לא יכול להיות מצב שבו יפגשו דרכים כי אתה צריך 2 פלטפורמות של טבעות ולא בדיוק אפשרי שיהיו לך 4 פלטפורמות שמוצבות בצורה מוצלבת... הרי שיש חובה שהספינה המשגרת תעמוד בדיוק בניצב אל הפלטפורמה... אי לכך 2 קווים מקבילים לעולם לא יפגשו.

morada

New member
טוב, נעבור לשרשור הזה :)

כמו שאמרנו לגבי השערים שיכול להיות מצב שהדרכים הפיזיות בין 2 זוגות שערים יחתכו, אז אפשרי מצב דומה שבו יחתכו המסלולים של 2 זוגות טבעות (לדוגמא אם יש 4 ספינות, כל ספינה עומדת בקודקוד של ריבוע [דמיוני] ומפעילים טבעות בין ספינות נגדיות - על האלכסונים. קצת מסובך אבל אפשרי). ובכל זאת אני לא רואה שתיהיה בעיה אם תיהיה חפיפה בין החלקיקים/אנרגיות/מידע/... (גם אם יתזמנו את המעבר כדי שהם יפגעו אחד בשני). אפשר להסביר את זה בצורה שהצגת קודם שהחלקיקים עוברים אחד דרך השני, או בצורה אחרת (עבר הרבה זמן מהתיכון ואני לא זוכר בדיוק איך קוראים לתופעה, אבל אאל"ט זה נקרא "התאבכות"), כמו בתמונה (התאבכות בונה) - אם ישנם 2 גלים שנפגשים הם משפיעים אחד על השני רק בנקודת הפגישה ואח"כ כל אחד ממשיך באותה דרך וצורה שהיתה לו קודם.

Hakarpad

New member
אכן התאבכות...

אבל אנחנו מאמינים שלא יתכן המצב שהדרכים יפגשו... וגם אם הם יפגשו לא אמור להיווצר שום בעיה עם זה... (לפחות אין בעיה שהחלקיקים יתערבבו או משהו דומה :) ) בכל מקרה אני מאמין שהחרוט של האור שנוצר כשחומר מועבר בטבעות נועד בדיוק להגן ממקרה כזה... וליצור מעין מסלול בנוי שדרכו החומר יכול לעבור... אז אני מעריך שכתוצאה מהמהירות שחומר עובר בה בתוך ה"צינור" הזה... אז זה לא משנה עם הצינורות הללו יפגשו באמצע בין שניהם... כי החומר ימשיך לנוע באותו כיוון... כתוצאה מהמהירות שלו לפני כן... ובגלל שהוא נע עם הטבעות עצמן... והטבעת לא נראה לי תוכל לבצע באמצע הדרך היפוך של 90 מעלות בצינור עגול בקוטר הטבעת :)

kanshoof

New member
השם הוא התאבכות, אבל לא של התופעה

הזו. התאבכות זה בשפה פשוטה "חיבור" של שני גלים, התאבכות בונה: הגלים באותה פאזה לכן המשרעת גדלה התאבכות הורסת: הגלים לא באותה פאזה לכן המשרעת קטנה (אחד "פחות" השני) בשרטוט שהבאת, הגלים פשוט נעים לכיוונים שונים, אין סיבה לשינוי.

morada

New member
אמרתי שעבר הרבה זמן מהתיכון, לא?

לגבי השרטוט - בהתחלה הגלים נעים אחד לעבר השני, בנק' הפגישה של הגלים מתרחשת התאבכות בונה (אמנם זה לא כמו בניסויים עם המחסומים ושני מקורות.. אבל זאת גם סוג של התאבכות) ולאחר מכן הגלים ממשיכים בכיוונם ההתחלתי ומתרחקים אחד מהשני.

[TNT]

New member
מה שמשנה זה לא איזה התאבכות נוצרת

מה שחשוב שאחרי המפגש הגלים ממשיכים בדיוק כמו שהיו

למעלה