לגבי החוק החדש

liavl

New member
לגבי החוק החדש

לא ידעתי איפה בדיוק לשאול וחשהבתי שזה המקום הכי טוב. אני אחרי נהג חדש, ורציתי לדעת מה החוק החדש אומר. מותר לי להסיע מעל שני אנשים? את הרישיון שלי הוצאתי אחרי ה- 11/2004 אבל שמעתי שהחוק לא חודש ולכן הוא בוטל (שזה היה מעין "צו שעה" ולא בדיוק חוק), ואילו עכשיו אומרים לי שהחזירו את החוק רטרואקטיבית, יעני גם עלי. מי שיודע משהו לגבי זה, שיכתוב ואם אפשר שיביא גם ציטוט/לינק למקור אמין (משרד התחבורה/ משטרה (המשטרה לא כ"כ אמינה ברוב המקרים, אבל במקרה דנן היא זו שנותנת את הדוחות))

buda11

New member
החוק חזר

כלומר הוא עדין תקף ואסור להסיע יותר מי -2 אנישם.

תשובה.

החוק חזר אך הוא לא תקף עלייך מאחר ואתה כבר לא נהג חדש. ביאור החוק ע"י נציג "אור ירוק" פה.

אם הינך מתחת לגיל 21 החוק תקף עלייך

למרות שאתה כבר לא נהג חדש, ואסור לך לסיע יותר משני נוסעים באוטו. אם עברת את גיל 21, החוק לא תקף עלייך.

b l i p

New member
לא..... כן...?

כי אני הבנתי... ונראה לי עוד רבים שהחוק חל על כל נהג חדש מתחת לגיל 21... זאת אומרת שאם אתה נהג חדש מעל גיל 21 אז החוק איננו חל עליך ואם כבר עברת את השנתיים של הנהג חדש ואתה מתחת לגיל 21 החוק לא תקף לגביך... לא...?

simba32

New member
בוא נסגור את זה אחת ולתמיד

התקנה אומרת שרק נהג חדש מתחת לגיל 21 מוגבל במספר הנוסעים שמותר לו להסיע, כלומר אם אתה מעל גיל 21 או סיימת את תקופת היותך נהג חדש אינך מוגבל במספר הנוסעים אותם מותר לך להסיע.

אתה טועה ובגדול!!!

קצת הבנתי הנקרא, ואם אתה לקוי למידה, אני אביא לך הוכחה. החוק אומר כך "החל מאוקטובר 2004, כל נהג אשר הוציא את רישיונו לאחר התאריך הנ"ל חייב במלווה לתקופה של 3 חודשים ובנוסף לא יסיע בכלי הרכב מעל שתי נוסעים עד הגעתו לגיל 21 (ללא קשר אם הינו נהג חדש או לא!), באם הנהג החדש ו\או הנוהג החדש אשר גילו מתחת לגיל 21 שנים אך מלווה במלווה העומד לפי התקנות בחוק, רשאי הנהג להסיע כמספר המושבים ברכב הנ"ל למרות גילו." נהג אשר הוציא רישיונו לפני אוקטובר 2004, חייב במלווה לתקופה של חודשים, ולאחר מכן רשאי להסיע כמספר המושבים באוטו. אם ההודעה הזאת לא מובנת, כנראה שאתה צריך לחזור לכיתה א' וללמוד הבנת הנקרא, ואם אינך מאמין ו\או מזלזל בי, אביא הוכחה לטענתי. יום טוב, חג שמח!

גיאלוי

New member
לא אתה טועה

לא יודע מה איתו אבל אני כן לקוי למידה וכניראה שלי יש יותר הבנת הנקראבנוסף קובע החוק כי נהג חדש לא יורשה להסיע יותר משני נוסעים עד הגיעו לגיל 21 שנה. הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש חלה על כל מי שקיבל רשיון נהיגה החל מ- 1 בנובמבר 2004, והוא עדיין נהג חדש בן פחות מ-21 שנה

almogas

New member
הנוסח לפי משרד התחבורה:

בנוסף קובע החוק כי נהג חדש לא יורשה להסיע יותר משני נוסעים עד הגיעו לגיל 21 שנה. הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש חלה על כל מי שקיבל רשיון נהיגה החל מ- 1 בנובמבר 2004, והוא עדיין נהג חדש בן פחות מ-21 שנה. משמע אם עברת את תקופת הנהג חדש ואתה עדין לא בן 21 אז אתה יכול להסיע נוסעים.. זה הולך ככה או להגיע לגיל 21 או לסיים נהג חדש הראשון מבניהם!

simba32

New member
הבהרה

נביא את הסעיף כלשונו ואז נקבע מי לקוי למידה / צריך לרדת לכיתה א': לפקודת התעבורה נוסף סעיף הקובע: "נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי, לא יסיע יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה". מה שהסעיף אומר זה שהתרנה הזו נוגעת רק למי שהוא גם נהג חדש וגם מתחת לגיל 21, כלומר אם אינך נהג חדש או הינך מעל גיל 21 התקנה הזו לא תקפה לגביך. אני לא מבין למה אתה יורד לפסים אישיים - גם אם טעיתי (ולא טעיתי) אני לא מבין איך ישר אתה מתחיל להתחמם ולקלל. שתהיה לך שבת שלום

b l i p

New member
לסיכומו של עיניין....

רק אם שלושת התנאים הבאים מתקיים אסור להסיע יותר משני נוסעים: עדיין לא מלאו לך 21 שנים. עדיין לא עברו השנתיים של הנהג חדש (עדיין מחויב לסוע על השלט נהג חדש באוטו). אין נהג מלווה במכונית. (נהג מלווה הוא נהג בעל רשיון נהיגה חמש שנים לפחות ובן 25. או בעל רשיון נהיגה שלוש שנים לפחות ובן 30 לפחות.) אם אחד משלושת התנאים הנ"ל איננו מתקיים אז מותר לך להסיע יותר משני נוסעים (סימו לב בסעיף של הנהג מלווה, שגם אם שני התנאים הראשונים מתקיימים, אבל יש נהג מלווה באוטו, אז אתה יכול להסיע יותר משני נוסעים... רק אם אין נהג מלווה ואתה עדיין נהג חדש (עם שלט) ואתה לא בן 21 אז אסור להסיע שני אנשים.) אני מקווה שעכשיו כולנו יודעים מה החוק. או שטעיתי שוב?

לכל בעלי הבעיות בהבנת הנקרא. בבקשה

נא קראו פסקה ראשונה את כולה ואולי תבינו שצדקתי. מתוך אתר ארגון מורי הנהיגה, שם מסבירים על החוק החדש שיצא מנובמבר 2004 ובו כתוב בפירוש שנהג שגילו לא עולה על 21, יסיע ברכב 2 נוסעים!!! (ללא קשר אם הנהג החדש נגמר או לא שכאן אתם טועים ומתבלבלים) ובפסקה השנייה יש פירוש לחוק, אם תשימו לב לסעיף ב', בבקשה. מקווה שבכך סיימנו את ה"קרב" בנינו. תומר

b l i p

New member
חחחחחחח

אם תסתכל בתגובות... תראה שגם שם הם דנים באותו עניין...חחחחחחחחחחחחח

למעלה