לגבי הגשת הבג"צ

לגבי הגשת הבג"צ

אני מוקיר ומעריך את הרצון של התושבים להגיש בג"צ אבל אני חושב שהמהלך הזה הוא כמו לנסות לסתום את החור בספינה עם האצבע.נניח שבני רגב יודח ותמונה וועדה קרואה מה אז? אז במשך השנתיים הקרובות יהיה לנו טוב [נניח,גם זה לא בטוח]כי תהיה וועדה קרואה ומה אח"כ? אח"כ שוב יעלה פוליטיקאי מהזן של הפוליטיקאים שמנהלים לנו כעת את העיר. אני סבור שצריך לטפח דמויות ראויות שיוכלו להחליף גם את ראש העיר וגם את מועצת העיר,לנסות ולהביא תושבים איכותיים ללוד,לנסות ולקדם פרוייקטים כמו פרוייקט פר"ח לשיפור ההישגים במערכת החינוך בבתי הספר היסודיים. אני מבין שחשוב לכם "לדפוק" את ראש העיר על כל מה שהתרחש בעיר הזו בשנים האחרונות,אבל אני סבור שצריך למשוך את המאבק הזה לכיוון של הצגת אלטרנטיבה ולעשייה לטובת התושבים והילדים בעיר הזו [למרות שהתושבים אשמים לא פחות במצב העיר]. יש המון דברים לתקן בעיר הזו והבג"צ הזה לא יפתור אף אחת מהן כי פשוט אין לנו פיתרון ליום שאחרי כי ביום שאחרי הוועדה הקרואה העיר הזו תחזור ותשקע.

Yaacov B

New member
הדרך ארוכה כדי להחזיר את לוד לשפיות

אכן, יש המון דברים לתקן לוד ובג"ץ עשוי להיות הצעד הראשון במסע הארוך. אבל כאשר הנהגת העיר מתנהלת באופן לקוי במשך שנים, עתידה של העיר נחרץ כל עוד הם ממשיכים בדרכם. מערכת החינוך בלוד הייתה נראית אחרת לו הייתה מנוהלת כראוי ותקציבי משרד החינוך היו מגיעים ליעדם. המטרה היא לא "לדפוק" את ראש העיר אלא לדאוג למינהל תקין בעירנו מתוך שאיפה לעתיד טוב יותר. אם וכאשר תמונה וועדה קרואה תינתן ההזדמנות לתושבים איכותיים להתארגן ליום שאחרי הוועדה הקרואה. בוא והצטרף למאמץ. יעקב

יעקב

וועדה קרואה לא בהכרח תתקן את המצב בלוד [ע"ע הוועדה הקרואה הקודמת] אני חושב שהתושבים האיכותיים צריכים להתארגן ליום שאחרי הוועדה הקרואה עוד לפני הבג"צ.אל תשכח שיש אנשים בעיר הזו שמקושרים פוליטית ברמה הארצית ותאמין לי שהם לא ייבחלו בשום תרגיל פוליטי על מנת להשתלט על ראשות העיר הפעם התושבים צריכים להתארגן מראש,להתחיל להריץ מועמדים ולבחון את מעשיהם עוד לפני הבחירות.מבחינתי אין בעיה שתהיה וועדה קרואה אבל זה לא אמור להיות החזון שלנו,צריך להסתכל לטווח הרחוק יותר ולהתחיל לפעול,לבוא לבג"צ ולצעוק שהכל לא בסדר זה יפה אבל מה עם האלטרנטיבות? ברגע שתהיה וועדה קרואה בלי הכנה לבחירות אתם תכינו את השטח למישהו אחר שהוא לא בני רגב אבל יהיה קומבינטור לא פחות ממנו.עצתי לכם היא לחשוב לטווח הרחוק.

ס ד

New member
היות ואתה רק בשלבי התעוררות, לא

כל דבריך מעוגנים במציאות. ראשית כל גורם שיבוא במקום הרגב יהווה תפנית במסע ההתדרדרות של העיר. אינני מאמין שימצא אדם כה כושל כמו הרגב. אמנם דבריך נכונים וגם הוכחו: שכל הגורמים הפוליטיים ידעו להשתחל בכל קונסטלציה. אבל היתרון היחסי של לוד הוא מיקומה הגיאוגרפי. בשנים הקרובות לוד מהווה אחת האלטרנטיבות הבודדות שנותרו באיזור המרכז בבחינת פוטנציאל התרחבות בניה. אבל כנגד יתרון זה ישנו החיסרון הדמוגרפי. כבר כתבתי בעבר שהנתון שיש בידי קובע באורח מובהק: בריחת התושבים נעשית רק בשל תהליך הערביזציה של העיר. אנשים לא יאמרו זאת בפומבי אלא בשיחות אשיות. הרי כל (כן לא טעות - כל) התושבים ובכללם דיירי הפורום הזה היו רוצים לברוח מלוד לו יכלו לעשות זאת כלכלית. כולל ניבחרת הציבור שטיינברג. הרי היא לא תכחיש מה שאמרה לי מספר פעמים, גם אם בעידנא דריתחא של אחרי הדחת חג'ג'....

usa2003

New member
הקמת 'מועצת צללים 'בלוד זה חובה !!!

ידוע בהיסטוריה שלא כל המהפכנים התכוונו לתוצאה שסופית שהפכה למציאות . קיימות הרבה דוגמאות . מי שהולך על צעד של הדחת ראש העיר הניבחר חייב ובעוד מעוד להגדיר את מי הוא רוצה לראות בלוד כיו"ר ועדה קרואה . יש כלל בחיים 'אל תזרוק מים בטרם יש לך מים אחרים'. רגב הוא גרוע ,זאת כולנו יודעים ..... אבל יש גרועים יותר לצערי הרב . זוכרים את ראש העיר מאחיסמך ? יש יותר מידי אי סדר בלוד במשך יותר מידי זמן והדבר חדר לכל אוכלוסייה בעיר . חייבים להקים 'מועצת צללים' בלוד עם ראש עיר מוסכם ומוגדר מראש, עם השם הזה הולכים לבג"צ כדי לבצע את המהלך.

ס ד

New member
אגב, יעקב. למה התכוונת במילים:

"...הזדמנות לתושבים איכותיים להתארגן..."? האם כוונתף לחפים מפוליטיקה או עסקנות? אם כן? כדאי שתבדוק את סביבתך הקרובה. אם טוענים אז כדאי גם ליישם...

היו גם תושבים איכותיים שנפסלו באמצע

הדרך בגלל מחלוקת מקצועית ואסטראטגית. גם בארגון שכותרתו מנהל תקין צריך לשמור על מנהל תקין

אבהיר בקצרצרה וכשניפגש אפרט,

יש דברים לא תקינים בעמותת "תושבים למען מנהל תקין בלוד", אם יש לך דעה אחרת מנדים אותך ולא משתפים אותך במפגשים, מוציאים עליך חרם וכשאתה בא ושואל למה לא הוזמנתי לפגישה עם יועץ השר, יוצאים לך בתירוץ שרק ועדים נבחרים השתתפו, ובגלל שאין ועד בגני אביב לא השתתף נציג מהשכונה למרות שהיה מי שהלך איתם כברת דרך די ארוכה, ופתאום אני רואה שהם החליטו שאשתו של........... היא תהיה הנציגה כאילו שהכתירו על דעת עצמם נציג שיש לי ספק בכשירותו לייצג תושבים שלא בחרו בו ולא מכירים את שמו. 2- אם רגב נתן להפעיל חוגי ספורט למחלקת תנ"ס בגני אביב זה לא כשר ולא תקין ונלחמה כדי לסוגרו, אבל אם הוא נותן ליאיר רביבו להקים עמותה כדי לפתוח מתנ"ס גני יער זה בעיניה תקין, גרמה לסגירת אולם הספורט בגני אביב, שאחרי שבוע מסר אותו רגב למישהו אחר שלדעתי עוד יותר מושחת. -האם זה נראה מנהל תקין.? -האם באמת הדגל הזה נקי? יש הסגות רבות, -האם המלחמה ברגב ע"ר אישי או באמת מלחמה נגד השחיתות ולמען מנהל וניהול תקין. -האם אין מישהו שהתעורר היום אחרי ש... ומבקש להיעזר בנתיניו כדי להילחם בכמה אנשים שחלקם איכותיים? -למה פספסו את הגשת הבג"ץ כשהיה אפשר ואפקטיבי, ולמרות שדחקתי בהם יחד עם עו"ד מעמותת אומ"ץ- למה המתינו שנה שלמה מאז פרסום דו"ח ועדת החקירה. -נשאר לנו 10% מהסיכוי שהיה לנו לפני שנה לזכות בבג"ץ, למה היום כן ואז לא? רק השד יודע לענות. נכון שלא פופולארי לפרסם את הדברים, אבל יש לי אלרגיה לצביעות, ואינני יכול להיות עקום אחרי 36 שנות יושר.

ס ד

New member
מנדי, לסיפור שלך יש מוטיב שמוכר לי

האם כוונתך לצדקת / דון קישוטית / חפה מכל רבב פוליטי הגב' המהוללת שטינברג ליאה?

למעלה