לגבי דיג מטקה

לגבי דיג מטקה

היי כולם ושבת שלום

קראתי קצת מאמרים וראיתי שיש דיג מטקה, וזה ממש מעניין כל זה.
אני מכין לי עכשיו אחד כזה.

עכשיו יש לי כמה שאלות:
1) יש לי קלמארים שלמים דיי קטנים קפואים, אפשרי לשים 2 קרסים גדולות ולתפור קלמארי, ולהוריד לבור?
או שעדיף חצי קלמארי על קרס אחת?
2) אגב, מרמירון קטן או טלוזיה קטנה תהיינה טובות?
3) שאני מגיע לים, צריך לחפש בור עמוק בשובר גלים? בור שפתוח לרווחה? אשמח לתמונה.
4) לגבי המאמר הזה: http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=467&aId=57099 , לא הבנתי את הקטע של הלולאה שצריך לעשות. אשמח אם מישהו יסביר לי.
5) צריך סביבל בריג? כלומר: ---------משקולת--סביבל-------------קרס.

זהו לבינתיים, אם יהיו עוד אשאל.

תודה רבה!

avihai23

New member
מספיק קרס אחד גדול,לתפור

קלאמרי קטן ולהוריד לבור.

2.גם מרמירון קטן וגם טלויזיה יהיה סבבה.

המערך הוא כזה: חוט ראשי--משקולת-לולאה נפתחת-קרס.אתה עושה לולאה נפתחת מתחת למשקולת(לולאה פשוטה כל ילד יודע לעשות.מקפל את הראשי לצורת עיגול,מכניס חלק מהראשי ומהדק.זאת לולאה שבמשיכה פשוט נפתחת והחוט הראשי חוזר לקדמותו בלי קשרים.בעצם הלולאה הזאת משמשת כסטופר בין המשקולת לבין הקרס.לא חייב סביבל.ואז מה שקורה שאם לוקוס לוקח את הפתיון ונכנס לסלע,אתה מושך חזר את החוט הראשי,הלולאה נפתחת(ואז יש מעבר חלק של המשקולת,היא תרוץ על החוט הראשי.)העופרת תגיע לפה של הלוקוס ואז יש סיכוי שהוא ישחרר אחיזה מהסלעים.כשאתה מרגיש שחרור תתחיל למשוך אותו הכי מהר שלך בלי לתת לו הזדמנות להתחפר שוב באיזה סלע.

המאמר הזה מאוד מועיל וברור.תקרא שוב ותבין כמה זה פשוט.שבת שלום ומבורכת,מקווה שעזרתי

תודה! אגב...

ראשית, תודה רבה על התגובה המפורטת!
דבר שני - איך עושים לולאה נפתחת? חחח תאמת אני לא יודע לעשות את זה...

שבת שלום :)

avihai23

New member
מצטער על התגובה המאוחרת.בכל אופן,

קח את החוט הראשי,תעלה את העופרת משהו כמו 40 ס"מ מעל הקרס.בין העופרת לקרס אתה עושה את הלולאה הנפתחת.את הלולאה עושים כך:תקפל את החוט לצורת עיגול,את קצה החוט שמעל העיגול תכניס לתוך העיגול עצמו ולאחר מכן תהדק את הקשר הנפתח(תיצור לולאה קצת גדולה שתפתח רק במשיכה קצת חזקה)אם תסתכל במאמר המטקות,תראה שמה תמונה של הקשר המדובר(רק ששם הלולאה לא מהודקת.)

אם אתה צריך עזרה תגיד

למעלה