גלירון
שיטת ה ABA מבוססת על מתן חיזוקים להתנהגויות חיוביות על מנת לתת מוטבציה לילד לחזור על אותן התנהגויות. החיזוקים משתנים מילד לילד צריך למצוא את הדברים שהילד אוהב ושבשבילם הוא יהיה מוכן להתאמץ. החיזוקים כוללים, ממתקים למיניהם, צעצועים, דברים כיפים שהוא נהנה מהם. אני די בספק אם להורה יש יכולת נפשית לעמוד באינטנסיביות של העבודה הסזיפית מול הילד. אני חושבת שהורה זה הורה ומטפל זה מטפל ולא כדאי לערבב. כאשר מדובר במספר שעות רב של עבודה עם הילד (תכנית ביתית היא בד"כ 40 שעות) העלות היא יקרה כי מדובר במספר שעות רב. ההשפעה על המשפחה היא בכך שכל הזמן נמצא מישהו בבית שלך ולא כולם יכולים לקבל את זה. כמו בכל דבר זה מאד חשוב למצוא אנשי צוות טובים ומקצועיים, שגם תהיה כימיה איתם, אחרת זה נדון לכשלון. התוצאות בד"כ טובות ורוב ההורים מספרים על התקדמות, אם כי יש כאלה שמספרים על רגרסיה ועל ילדים שבכו וסרבו לשתף פעולה בצורה קיצונית. מבחינת הצבת דרישות לילד, הרי שגם לילד רגיל אנו מציבים דרישות הקשורות לאכילה, לשינה, לגבולות ולמשמעת, לכן אני סבורה שגם כאן הדברים דומים. מהנסיון הלא ארוך שלי - 7 חודשים, זו אכן אופרציה לא פשוטה, שדורשת התארגנות והוצאה כספית גדולה של כ - 10,000 ש"ח לחודש, זו בוודאי לא האלטרנטיבה היחידה, אנחנו באופן אישי מרוצים ורואים התקדמות, אבל אין לדעת אם היינו בוחרים בדרך אחרת אם המצב היה שונה לטובה או לרעה. אני חושבת שבמקום לענות אני משאירה אותך עם יותר סימני שאלה, אבל את שואלת שאלות קשות שאין להם תשובות ברורות וכולנו התמודדנו ומתמודדים איתן, וגם לך לא תהיה ברירה אלא לקבל החלטה בסופו של דבר. בהצלחה