יש לי מסלעה ובראש המסלעה אין הרבה אדמה וגם לא ניתן למלא משום גובה המדרכה {אם אמלא האדמה תשפך למדרכה} השאלה שלי איזה צמחים/שיחים אתם ממליצים לי לשתול שם?? אני גר בשרון {הצפוני אם זה עוזר} תודה מראש
גדר גזומה, פיראית? כמה אור? רוצה להסתיר את הרחוב? מעט אדמה זה אומר שאין גם חיבור לעומק? יש שיחים שמתגברים וצומחים בתשתיות מאד קשות, וחודרים את דרכם לאדמה שמתחת. למשל, עוג חרוק.
המטרה: 1. להסתיר את הבית , כי הבית יותר נמוך מהכביש {נגיד כ 2.5 מ'} 2. ל"מלא" לעשות ירוק את המסלעה שהיא אגה די בסדר {גרניום חופשי גודל} חוץ מה"למעלה" שנראה ממש מגעיל 3. שמש יש חופשי כל היום 4. הייתי מעדיף צמחים שנותנים גם ריח וטעם משהו כמו יסמין ופיטנגו למשל ניסיתי יסמין, את שני הסוגים אגב ושניהם נראים די עלובים לא גדלו מעל חצי מטר ונעצרו, כל שתיל בר או "דבקון" אני חושב שקוראים לצמחים המרגיזים האלו גדלים חופשי ותופסים תאוצה רק שלי לא גדלים
לצמחי תבלין יש סיכוי לגדול במסלעה? אני מדבר על צמחים כגון בזליקום , רוזמרין , לימונית ושכאלו.. אפילו {בעצם הלוואי ש} עגבניות שרי - שייתן לי הרגשה שאני יכול לאכול משהו טרי מהגינה לא דרישה מוגזמת בחיי.. תודה לכם ..
הקלים. רוב התבלינים הם צמחי בר מקומיים מאד חזקים, דווקא מהם לא צפויות בעיות. אני ממליצה על נענע, זוטה לבנה, לימונית, לואיזה, גרניום לימוני. הם חזקים וקשה לפקשש איתם. לגבי השיח הרצוי, נסה עוג חרוק, שיח אברהם התילתני,אם כלום לא הולך אז לך על דורנטה. היא חזקה ומהירה שזה לא יאמן. ניתנת לעיצוב וגיזום. אולי יזרקו פה עוד רעיונות...?
באיזורים אקסטנסיביים, שותלים אותו בצידי דרכים ואחרי שנים ספורות מפסיקים את ההשקיה. רק לכיסוי הרחוב לך על שיחים חזקים ומהירים. תבלינים שתול סביב. בהצלחה.
יש לי מסלעה מקסימה עם קורנית, לואיזה, רוזמרין, אורגנו, זעתר, זוטה לבנה, נענע, תבלין בריח קארי ושיבא, כל אלה ביחד בלי לריב אחד עם השני, וזה נראה פשוט מקסים. בזיליקום, לדעתי, פחות מתאים למסלעה, אבל אפשר לנסות.
עם סבלנות וגיזום, ניתן להגיע ל'גדר חיה' יפה גבוהה (אצלי, כ 2 מטר !) ומאוד שימושית - גם כצמח תבלין, וגם כמבריח יתושים וכל מיני..... שורשיו די "חכמים" ויודעים להתפתל בין הסלעים. מומלץ !
רגישים לצמח הזה-המוהל שלו {המיץ הלבן} מאוד רעיל אבל השיח באמת מדהים וקיים בישלל צבעים נהריה מלאה בהרדופים ואגב הרדוף זקוק למים כדי לפרוח במלא תיפארתו-בטבע הוא גדל ליד נחלים