לגבי ברנדי תישבי

Javelin

New member
לגבי ברנדי תישבי

ברנדי שמיוצר בארץ עם מבשלה/מזקקה (אני ממש רע בדברים האלה) של רמי מרטין, שמעתי הרבה דברים טובים עליו, מה דעתכם ?

D r a m b u i e

New member
אתה מדבר על יונתן תישבי?

הוא זכה במלא פרסים בינלאומיים לברנדים (לא לקוניאקים כמובן). אני אישית לא מחזיק ממנו מי יודע מה. הוא בוודאי רמה מעל הזבל הישראלי, שטוק 84, 777 ודומיו, אבל הוא לא מדהים. לדעתי הברנדי הישראלי היחיד שראוי לשתייה (וגם זה רק בשעת דחק) הוא הכרמל 100, מיושן תשע שנים. בשביל ברנדי הוא בכלל לא רע. בכל אופן אני לא דוגמא, כי אני די מזלזל באופן מובנה בברנדי בישראל, אני יודע שבתחרויות בינלאומיות, כמו שאמרתי, יונתן תישבי די מצליח.

מה שאני יודע.

זה מה שסופר לי -- הברנדי אכן מיוצר בארץ. הייצור נעשה בציוד שנקנה ממזקקת (ברנדי=יין מזוקק, דהיינו, מזקקה
) קוניאק, ותהליך הייצור דומה לייצור קוניאק -- מכיוון שהידע נרכש במזקקת קוניאק בצרפת. אני אישית לא טעמתי אותו אף פעם. לא אותו ולא אף ברנדי כשאני חושב על זה... שמתי סטוק 84 במוס שוקולד שהכנתי לראש השנה, אבל לא יותר מזה

Javelin

New member
בברנדי אני לא מבין גדול

וגם מה שטעמתי הוא די זול דהיינו שטוק 84 וגראנד ג'וזף. משניהם לא נהנתי יתר על המידה, אבל אחרי שטעמתי את התישבי (נראה לי שזה יונתן, יש אחר של תישבי ?), זה כבר מחליק יותר טוב למטה.

MEIMIS

New member
יונתן תשבי קנה ממזקקת רמי מרטן

מזקקת קונייאק - את הדודים שמזקקים איתם ואת התוף קנה מזקקה שלמה מה שגם הברנדי שלו זכה לפרסים בעולם

בד"כ יש ברנדי במוס שוקולד

זה מרכיב חשוב לטעם. אפשר אגב לשחק עם זה -- עם ליקר תפוזים יוצא מוס משעשע של שוקולד/תפוזים. יצא מצוין, אבל בגלל שנאלצתי להכין אותו פרווה, היו לי כבר טובים יותר (מצוין במיוחד היה המוס שוקולד עם עוגיות OREO מפוררות בפנים, והטרין שוקולד שלוש שכבות -- שוקולד לבן, חלב ומריר). מוס שוקולד זה תחביב שלי.

למעלה