לגבולין *12* שנה?

לגבולין *12* שנה?

ראיתי בחנות (לא בארץ) לגבולין *12* שנה. רשום על זה שמדובר בסדרה מיוחדת, והמחיר הפיל אותי מהרגליים -- כמעט 100 אירו. מישהו (מוש/קלוקלו?
) טעם מהדבר הזה ויכול לספר?

cloclo

New member
ב-מ-ק-ר-ה טעמתי אותו שלשום... ../images/Emo8.gif

מדובר ב- Cask Strength. זה 58%. מעושן מאוד, יותר מה-16, ואיפשהו באמצע נהיה לו אפקט מעניין: מופיעה לרגע ונעלמת מתיקות קלה, לסירוגין. בהחלט טיפס גבוה ברשימה שלי. כמעט הכי גבוה, או למעשה מתחרה על הבכורה עם אחד אחר שארחיב עליו בהזדמנות: Caol Ila 1978, 23 years old, 61.7%. זה לא בוקבק על ידי המזקקה אלא על ידי גורם עצמאי - Rare Malts. מומלץ ביותר אם אתה אוהב Lagavulin. לא יודעת לגבי המחיר, אבל אני שוקלת עכשיו רכישה ב-79 פאונד (של וויסקי אחר).

מוריק מקנאה......... ../images/Emo13.gif

תודיעי לי לפני שאת חוזרת אם יש לך מקום במזוודה ועוד סנטימטר של תמימות בפרצוף בשביל המכס בכניסה לארץ, ואני מעביר אלייך כסף לטובת הברחה בלתי לגאלית של מאלטים משובחים

night mistress

New member
קלוקלו...

אני לא אוהבת וויסקי משום סוג אבל אחרי קריאת הביקורת שלך אני הייתי מוכנה להוציא עליו 100 יורו!

marsala

New member
אלון ,השתיים עשרה שנה של לגבולין

היה פופולארי בעבר אבל הקאסק סטרנקט' הוא נדיר בהחלט! עכשיו , קלוקלו, בירור: איפה טעמת את הקול אילה הנדיר הזה??? בהחלט שווה רכישה! שבעים ותשע פאונד זה זול , ודרך אגב על סכום כזה מגיע לך המעמ בחזרה (אחד עשרה וחצי פאונד) Mosh

marsala

New member
אפרופו קול אילה Caol Illa

אצלי הלגבולין (וידוי בפעם המליון) נחשב לקפטן והקול אילה לופטננט (סגן)
Mosh

cloclo

New member
ה-79 פאונד זה

לא הקול אילה הזה, אלא Caol Ila 1978, בן 24, גם כן לא של המזקקה אלא של The Old Malt Cask. יש דמיון, אבל פחות מורכב. אבל עדיין שווה ביותר אם כי לא בטוח ששווה 79 פאונד. את הקול אילה הקודם טעמתי בבר שוה באדינבורו שמחזיק בערך 150 סוגי מאלט וויסקי, עשרה ברזים של בירות קבועות ועוד ארבעה ברזים "אורחים" שהבירה בהם מתחלפת כל פעם שנגמרת חבית.

marsala

New member
בילבלת אותי לגמרי../images/Emo122.gif

הקול אילה שהדהים אותך היה השבעים ושמונה לא?

siete

New member
סליחה על הטימטום

אבל Ila וIslay זה קשור? מבטאים אותו דבר?

marsala

New member
אוי ,איך אני אסביר לך איך לבטא?../images/Emo4.gif

סייטה (וכל מי שמתעניין כמובן) בואי נעשה נסיון, לא מבטיח שיצליח אגב , ISLAY שזהו אי במערב סקוטלנד הידוע במלטים המעושנים, מלוחים, מלאי גוף (רובם) שלו מבטאים כמו איי, כשמקבלים מכה , ולה כמו "לא" בערבית (יש המבטאים את ה "לה" בצרה (LE) ) הצלחנו ?יופי! נעבור לערך הבא , קול אילה Caol Illa שהיא מזקקה על האי איילה מבטאים קול כמוcool ,אילה = אי, כמו אי ירוק בים..( כמה זמן לא שמעתי ת'שיר הזה ...) ולה שוב כמו לא בערבית. עכשיו כל שנותר לך זה לחפש ולטעום
בהצלחה בבלשנות מוש

איי איי איי....

יום יבוא וגם אני אזכה לטעום מהיצירות האלה. עד אז אני אאלץ לשמוח בחלקי -- התוספת האחרונה לאוסף -- אברלור 10, שהתגלה כקליל ומשעשע.

למעלה