לב מי לא יחרד

לב מי לא יחרד

בחוץ רעשים, זקנים נרטטים, נשים נרטטות מאימת ילדים. מאלול מפחדים, מיום הכיפורים הלבבות רטוטים, והנה ליום הגדול אנו קרבים....... ליום שכיפורים כפורים......... לא רעש המזיקים, שבכל מיני צורות הם באים ולידיהם של ילדים משחקים, ירחמנו ה' שלא יהיו בעצמם פוגעים. לא פיקות, לא דינמיות, לא שקיות, היום בו מגלה האדם מי "הוא".... יום שכמעין (להבדיל אלפי הבדלות) יום גילוי הנסתרות ונשכחות בפני האדם הוא... יום שהנסתר בו רב על הגלוי, יום של חיוב 'עד דלא ידע'.. יום שבמהותו נוטל את תשמישי הפורקן ומשתמש בהם לצורך עליה ותוספת קדושה. כן, אנו קרבים ליום הזה... יחליט כל אחד לאן הוא קרוב יותר... לתחפושות... לפיצוצים... או ליום הפורים, לשמחה, להתקרבות ולהתרפקות כלפי בוראו ולמחיית עמלק וטשטוט עקבותיו מכל........... ולמקררי האמבט נאמר 'לא מקומכם מקומנו, לא ביתכם ביתנו, לא דעתנותכם דעתנו, מחלק עמלק חלקכם, מחה נמחה את זכרכם מאיתנו'.

מאוד מחזק!

אבל לא נראה לך שאתה מגזים קצת.. עוד מעט אתה עוד תלך בפורים עם קיטל ותשב כל היום בבית הכנסת בדמעות שליש.. אתה צריך לדעתי להבהיר את המסר בצורה יותר קלילה.. סליחה על ההתערבות..

אני מסכים שזאת האמת..

אבל לקוראים זה לא הכי יתאים.. אפי` חקר עצמו לא כזה רציני בפורים.. ככה נראלי..

מירווש14

New member
סבבה אבל ..

צריך ללמד זכות על בני ישראל .. שכל אחד יעשה את המיטב שלו !

צודקת..

אבל איך שהוא תיאר את`זה, כל אחד יחשוב שזה רחוק ממנו.. מבינה? צריך להביא את`זה בצורה שתתאים לכולנו..

מירווש14

New member
נכון .

לא משנה, עכשיו הוא כבר העביר את המסר ... צריך להפנים וליישם .

אוקיי..

האמת היא שכשאני קורא את`זה אני אומר לעצמי: זה לא מדבר אלי.. זה למי שבאמת רציני.. אני רחוק מזה..

מירווש14

New member
למה רחוק מזה ?!

תקשיב אתה ראית את הפיגוע שהיה בירושלים ? אתה ראית כמה פצועים כמה ניפגעים ?! תאכללס זה רק בגללנו , בגלל שאנחנו צריכים לחזור בתשובה במיוחד הדתיים, החילונים לא יודעים מזה סבבה.. אבל ראית באיזה ישיבה הם פגעו ?! הישיבה הכי טובה באארץ ! מה אני יגיד לך .. עם כל אחד יקח את עצמו ידיים המצב יראה אחרת לגמרי !

מסכים איתך בכל מילה.

אבל התאוריה לא תמיד מצליחה בעולם המעשה.. גם אם בתת מודע רוצים להתחזק.. לא תמיד זה כ``כ רצון חזק כדי ליישמו..

מירווש14

New member
נכוון בזה אתה צודק .

אתה יודע, הדעה שלך יותר מדיי חזקה בנושא הזהה. בן כמה אתה ? אתה נשמע בנאדם בוגר שעבר הרבה בחיים שלו מבחינת דעת .

מירווש14

New member
זההו !

אז עכשיו אני מבינה מאיפפה הביטחון הזה .. תשמע אומנם אני ילדה קטנה .. עברתי המוווווווון בחיים שלי גם בקשר לדעת , בקשר להכלל .. היו לי נסיונות קשות כ"כ שעד היום אני לא יודעת איך עמדתי בהם ולא נפתלתי ! עם אין לך אמונה אמיתית ושלימה עם עצמך . אל תחזור בתשובה .. מנסיון ! כי אח"כ עם חוזרים בשאלה , הכלל נוופל לפח וחבל !

את באמת לא נשמעת כזו קטנה..

יפה לך! עלי והצליחי. מאחל לכולם בגיל שלך להיות עם כזו הבנה יסודית ועמוקה!

מירווש14

New member
להפך, אני לא מאחלת זאת לא'פחד !

כי בנאדם שלא עבר קשיים בחיים שלו בחיים לא היה מגיע לזה !!! ואני ממש לא רוצה שיקרה למישהי או יהיה למישהי חיים כמו שלי . .................................................................................

אהה...

לא התכוונתי לאחל את הקשיים.. חחח רק את התוצאה.. בהצלחה בהמשך החיים.. ללא קשיים..

מירווש14

New member
חחחחחחחח סתם היה בצחוק ../images/Emo9.gif

תוודה רבה רבה .. גם לך המונהמון הצלחה בחיים .. וכמובן רק טוב .

אתה צודק אחי

גם לי יש רצון אבל קושי עצום לעשות אז פשוט אני עושה מה שאני יכול משתדל כמה שיותר גם את צודקת שאם אדם לא מאמין במשהו בסוף הוא יקרוס

למעלה