לברמנים שביניכם...

qTyPhOoNp

New member
לברמנים שביניכם...

אם מגיע לקוח ואומר בקלילות.. "תארגן לי משהו" אז מה אתם מכינים לו? ואיך אתם יודעים לאיזה כיוון בכלל ללכת.. אם משהו "כבד" כמו וויסקי או קוניאק... שוט נחמד לדפוק את הראש או איזה קוקטייל מקורי וקליל שאתם ממציאים על המקום!? אה ועוד משהו.. מה זה סמבוקה ומה זה קסשה? (נראה לי קסשה זה ממשפחת הרום או משהו כזה אבל אני לא בטוח)

MEIMIS

New member
Very Simple...

פשוט מאוד.. הדבר הנכון ביותר זה לשאול.. והפשוט ביותר.. ככה הלקוח לא יתאכזב(מהטעם) וגם ככה הברמן לא יתאכזב(מההשפעה ומהטיפ) הדבר הנכון הוא לשאול.. "יש ספק, אין ספק" אם יש לך ספק, בין מה הלקוח אוהב, פשוט תשאל.. פשוט. בכל אופן... לא לשאול שאלות כבדות מידי שישפילו את הבחור.. אלה לבוא אליו בגישה של קלילות.. שיהיה שבוע טוב
האא.. בעצם 3 שבועות טובים

קואמס1

New member
מארגן משהו

כשבא לך לקוח כזה מיד תציע מספר כיוונים ותן לו לבחור מתוכם . לדוגמא מתוק , חמוץ , חמוץ - מתוק , חזק , עדין , פירותי , עם \ בלי שמנת וכו' מעבר לזה אם אתה כבר ברמן ותיק אתה יכול לקלוט מי יושב מולך ולמכור לו בדיוק את מה שהוא יאהב. סמבוקה זה ליקר אניס - יש לזה טעם המזכיר ערק אבל גוף של ליקר מתקתק ומלא קסשה - כמו שחשבת , ממשפחת הרום. זהו רום ברזילאי שמשמש בעיקר להכנת קאפירינייה

D r a m b u i e

New member
אז ככה

אם מגיע בנאדם ואומר "תארגן לי משהו" או החלופה המגעילה שלו "תקפציץ לי משהו" אני יודע שהוא אידיוט. מה שכן, אני אשתדל לטפל בו יפה, ואציע לו משהו מקוקטליי הבית, משהו קליל יותר. סמבוקה הוא ליקר אניס איטלקי. הוא היחיד מקבוצת משקאות האניס שנחשב ליקר ולא דז'סטיף/אפריטיף, וזאת כי הוא מלא סוכר. נוהגים לשתות אותו בכוס שוט, עם שלושה פולי קפה בפנים, ולהדליק אותו לפני השתייה. קשאסה היא לא רום בשום צורה. רום זה המולסה, ז"א מה שנשאר מקנה הסוכר אחרי שמעבירים אותו בצנטרפוגה. קשאסה היא לא רום, היא זיקוק של כל קנה הסוכר, והיא לא רום ברזילאי! ד"א יש כזה דבר רום ברזילאי, וזה פשוט רום.

siete

New member
אז אני אדיוטית ../images/Emo13.gif

המון פעמים אני מגיעה לבאר ומבקשת שיארגנו לי משהו מעניין.

Moonshadow

New member
גם אני...

למעשה, אם זה לא בר של קוקטיילים (כי אני שונאת את כל הדברים הצבעוניים והמקושטים) אני שואלת את הברמן מה הוא הכי אוהב. עד עכשיו זה הולך די טוב, במיוחד בבארים שמתמחים יותר בבירות.

D r a m b u i e

New member
סליחה לא התכוונתי להעליב

תנסי פשוט להסתכל על זה ככה. מישהו מגיע למסעדה ואומר למלצר "אחי, תארגן לי פה איזו צלחת אוכל"? מן הסתם לא. כי כשאנחנו מגיעים למסעדה, אנחנו, בגדול, יודעים מה אנחנו רוצים לאכול. אנחנו יכולים לבקש המלצה מהמלצר, להתלבט בין מנות ולבקש הסבר מלא על כולן, אבל סביר שלא נבוא ונגיד את המשפט שלמעלה. לדעתי אותו הדבר צריך להיות גם באלכוהול. כשאת אומרת לי כזה דבר, כיוון שאני אנסה לתת לך את השירות המושלם, אני אנסה לתחקר אותך. מה את אוהבת לשתות? האם שתית משהו שאהבת עד היום? מה הוא היה? אני אנסה לפי זה להתחיל להסיק. אבל יש ברמנים שאם תגידי להם כזה דבר, ילכו ויכינו לך מה שבא להם, ואת תפסידי. לכן, לא התכוונתי להעליב עם המילה "אידיוט", אבל זה בהחלט מוריד מרמת הלקוח, אם הוא בא, מתיישב על הבר, ואין לו אפילו כיוון מה הוא רוצה לשתות.

Moonshadow

New member
ברור שזה מורכב...

ואני לא עושה את זה מחוסר הבנה באלכוהול או משהו כזה. אני חושבת (למרות שאולי אני טועה...) שכשאני שואלת ברמן שאלה כזו, לא משנה מה הוא יגיש לי, יהיה בזה משהו מההעדפה שלו, ולכן התשובה תהיה שונה מברמן לברמן, מה שיאפשר לי, לא להשתעמם מאותו דרינק כל פעם ולהיפתח לדברים חדשים. ולפחות בפניי אתה לא צריך להתנצל... מי כמוני יודעת שיש לקוחות אידיוטיים. לקחתי את זה בהומור ותו לא...

siete

New member
לא נעלבתי בכלל

ברמן הוא שונה ממלצר. הוא גם מתפקד כטבח! בהמון מקומות אין בכלל תפריט קוקטיילים. רק שתיה חריפה. אם יש תפריט, אני אסתכל בו. אם אין, הברמן יאלץ, שומו שמיים, לדבר איתי. אני דווקא נהנת להתאים משקאות לאנשים. בשביל מה יש ברמן בכלל?

Crazy_Bitch

New member
אני בדרך כלל לא שותה קוקטיילים...

אבל... אם אני כבר הולכת על קוקטייל - אז אני, כמו שכבר נכתב פה, אשאל את הברמן מה המשקה האהוב עליו. אם הוא יגיד לי, סליחה על הביטוי - איזהשהו משקה של כוסיות... אני אדע שאני לא שותה את הקוקטיילים שלו ואחזור לאפשרות א- בירה! אם הוא יגיד משהו מעניין- אני איתו. וכשממני היו מבקשים "משהו טוב" הייתי אומרת שזה לא קשור לאלכוהול וכל מיני שטויות כאלה. בסוף- הייתי מנתבת קצת לטעם אישי ובסוף עולה על משהו מעניין אבל פשוט..

D r a m b u i e

New member
אני חושב שלא הובנתי כמו שצריך

אין בעיה לשאול ברמן מה הוא ממליץ. להגיד לו "שמע, אני רוצה קוקטייל, מה נראה לך מתאים?" זה אחלה. אבל להתיישב ולהגיד לברמן "תארגן לי משהו טעים" ותתפלאו, יש הרבה שעושים את זה, זה כבר לא לעניין. להמליץ ללקוח מבין קוקטיילים, לתחקר אותו ללהגיע למה שהוא אוהב, זה בסדר גמור, מקובל ולגיטימי לדעתי.

לא להבין באלכוהול זו בושה....

רק אם אתה פלצן. בן אדם! איזו אטימות יפיפיה הפגנת כאן! למרבה הפלא, מזון הוא מוצר צריכה בסיסי שלנו, ובבואנו למסעדה בד"כ כבר יש ברזומה שלנו, תחת הקטגוריה "מזון", כל מה שהכנסנו לפינו מיום לידתנו ועד לאותו הרגע, וזה בד"כ לא מעט. אתה בא למסעדה, קורא את התפריט, ברוב המקרים השמות מוכרים לך, וגם אם לא- ברוב המקרים מפורטים מרכיבי המזון ברמה שכזו שאתה יכול להחליט אם נראה לך שאת הערבוב אתה תחבב או לא. אלכוהול? כמשהו שמתישהו מתחילים לצרוך, וגם, לא כולם, מותר להיות בורים בזה! אתה בא לבאר, ברוב המקרים פשוט תקבל איזה "תפריט משקאות" סתום כזה, שבו מצוינות כותרות ותחתן שמות עוד יותר סתומים, וצריך להתחיל ממשהו, לא? אז אתה מבקש מהברמן שיארגן לך משהו, ולמהדרינים: שיארגן לך משהו מתוק\לכוסיות\לדפוק ת'ראש\קליל\חלבי\חמוץ\כבד וכו'. זה לא שאתה עומד להתחתן עם הלקוח שעומד מולך ומבקש ש"תכין לו משהו", אולי פשוט מהסיבה שאין לכם תחומי עניין משותפים (אתה אוהב אלכוהול מספיק כדי לדמיין שמי שלא מבין בזה הוא דביל, הוא לא) אבל כך גם המצב בין אדם שמחבב אלקטרוניקה בצורה בלתי נורמלית ואדם שמחבב שירה בצורה מסעירה. זה הופך את חד מהם לדביל? לא. מזל שאני בד"כ יוצאת לבארים עם חברים שמבינים עניין (איך הם התחילו? בטח אבא שלהם לימד אותם... והוא? אלוהים יודע...) כך שבד"כ את השאלה הזו ("תארגן לי משהו") אני מפנה לאנשים שמראש יודעים שאני לא דבילית, גם אם אני לא מכירה את כל השמות של המשקאות והטעמים שלהם. אז מה אתה? נו, את התשובה תמצא בגוף התגובה הקודמת שלך...

D r a m b u i e

New member
אני שוב חושב שלא לגמרי הבנת

לא להבין באלכוהול זה מאה אחוז. לא כל אחד צריך להיות מייקל ג'קסון. אבל, מלא להבין באלכוהול, ועד להגיע לבר ולהגיד "ברמן, תקפיץ לי משהו". המרחק הוא ענק. ישבו אצלי אלף לקוחות שלא הבינו באלכוהול, ורובם היו מאה אחוז. הם התיישבו, אמרו שהם לא ממש בעניין, שהם מחפשים משהו פשוט/קל/טעים/מתוק/חמוץ, ואם אני יכול לעזור להם. תאמיני לי שהם קיבלו משקה טעים + פלוס הסברים מאלפים. ואני לא חריג בעניין, כל ברמן כמעט יעשה את זה. זו הדרך הנכונה אם אתה לא מבין. אבל לשבת ולהגיד "ברמן, תארגן לי משהו." זו, מה לעשות, לא הדרך.

Crazy_Bitch

New member
מסכימה שזה לא לעניין...

וגם אני סבלתי מהרבה טמבלים שמבקשים משהו טעים.. ועד כמה שאני יודעת בתשעים אחוז מהמקרים להגיד מה הבחור/ה שיושבים מולי יאהבו, לא אהבתי לקחת סיכעונים מיותרים ותמיד שאלתי לטעם אישי.. אם מישהו היה עקשן- הייתי הולכת תמיד על משהו פשוט ומוכר - סאוור וכאלה. כדי שלא תהיינה תלונות.

D r a m b u i e

New member
וברוב המקרים המישהו הזה יפסיד

אם אתה בה לברמן ומבקש שהוא יכין לך משהו לפי המצב רוח שלו. תן לברמן חומר לעבוד איתו. תבוא במטרה ללמוד ולהכיר, אתה תצא עם משקה טוב, ותעזור לברמן לעזור לך.

למעלה