הלו, שאלתי שאלה
בתור בנאדם שיודע קצת על מוזיקה קלאסית וטיפה נמצא המון בתחום, ההתנהגות הזו של קלאסי זה מובנה ופשוט מאוד מעליבה אותי. בנגינה קלאסית יש הרבה יותר הבעה והבנה שדרושה מהנגן כדי שהיצירה תצא טוב מאשר בנגינה של מוזיקה קלה (יחסית, כבר אמרתי שברי הוא גאון הרמוני, אבל העובדה שהמוזיקה שלו מבוססת פופ משנה המון) ולא סתם על יצירות קלאסיות צריך לעבוד הרבה יותר זמן לביצוע בינוני, וזה רק המינימום האפשרי, רוב הנגנים הקלאסיים צריכים לעבוד על יצירה כמה שנים וזה הרבה אחרי שהם יודעים באופן טכני לנגן את היצירה (בד"כ אפשר לדעת את התווים של יצירות מאוד קשות תוך שבוע בערך, אם אתה נגן מאומן, אפילו בע"פ), אני חושב שזה מוכיח שהתווים הם חלק מאוד קטן בנגינה קלאסית. בכלל להגיד שהתווים זה חלק עקרוני בכל סוג של נגינה, זה כמו להגיד שאותיות זה חלק עקרוני בדיבור- אולי אפשר להשתמש בהם כדי לרשום את זה, אבל בזמן דיבור אתה משתמש במילים ומשפטים מלאים, אתה לא מפרק לאותיות, כמו שבנגינה- מכל סוג שהוא אתה מנגן משפטים מוזיקליים מלאים והתווים הם מאוד חסרי חשיבות אחרי זמן מאוד קצר ואחרי שמנגנים יצירה מספיק פעמים כבר מגיעים למצב שלא רואים תווים אלא רואים קוים מלודיים באורכים שונים ורק שמים לב מתי עליה ומתי ירידה, ובאיזה אורך הצלילים והכל כבר אוטומטי. סליחה אם אני מתקיף- אבל אם אתה הולך לתקוף תחום שאתה לא מכיר, ובצורה מאוד קשה, לפחות שיהיה לך מספיק כבוד לזולת כדי להגיב כשאנשים מגינים על התחום שלהם! יום טוב