לברון ג'יימס - the block

OrEl74

Well-known member
מנהל
לברון ג'יימס - the block

כמו שאתם בוודאי זוכרים, במשחק השביעי של הגמר לברון ריחף לחסימה על איגואדלה במהלך שמכונה "the block"
לאורך השנים ידעו סדרות הגמר לא מעט מהלכים גדולים שהכריעו את האליפות בסופו של דבר, גם אם הם לא היו במשחק שביעי (כמו השלשה של ריי אלן למשל)
איפה הייתם שמים את החסימה הזאת של לברון ברשימת המהלכים הגדולים של סדרות הגמר?
האם בגלל שהיא היתה כל כך קריטית (שיוויון 89, 2 דקות לסיום) היא ראויה לכבוד מיוחד כשמסתכלים על סדרות הגמר בכלל ועל זאת בפרט?

למה אני שואל?
מדברים המון על השלשה ההיא של קיירי ואומרים "איפה לברון היה בלי השלשה הזאת" ומשום מה יש איזו נטיה להתעלם ממהלך כל כך גדול.
אז או שזה באמת לא היה כזה מהלך אדיר ואני סתם מתלהב, או שסתם מנסים להפחית מגדולת החסימה ובכך בעצם להקטין את לברון.

דעתכם?

fatnoam

Active member
הוייב שאני קיבלתי מאתרים בארה״ב

זה דווקא שלברון מקבל מלא קומפלימנטים על המהלך הזה והשלשה המדהימה של קיירי נשכחת בצד יחסית.
&nbsp
זה כאילו גם משהו שמתאים לאמריקאים לעשות - לחזק את המותג החזק יותר.
&nbsp
אגב, השלשה של קיירי היתה לדעתי בשיוויון 89, והיא מדהימה, אבל זה לא כמו השלשה של ריי אלן שהיתה במינוס 2 (או מינוס 3?)... לפחות לדעתי. מצד שני, קיירי תקע אותה בבאזר של משחק 7, השלשה של אלן היתה במשחק 6.

מה שיותר מרשים בשלשה של אלן שהיא הייתה בבאזר, אחרי רבאונד

ובאמת במינוס 3 ככה שהם היו חייבים שלשה. לא שהשלשה של קיירי לא מרשימה מאוד אבל היה לו פוזשן שלם ובלי יותר מידי לחץ של זמן לשחרר.
&nbsp
נכון ששל אלן הייתה במשחק 6 אבל זה היה WIN OR GO HOME בשביל מיאמי ככה שזה כמו משחק 7 מבחינתם.

והיא היתה באמת בבאזר

קיירי קלע את שלו כמעט דקה לסיום, בשוויון.
אלן קלע עם הבאזר ממש, ובמינוס 3, אם היה מחטיא זה היה אליפות ס"א.

הכינו את המגרש לטקס הסיום לפני השלשה של אלן

המצלמות אפילו התעכבו רגע על הסדרנים המותחים את החוטים

לא יודע איך לדרג יותר מידי,

אבל הנושא הזה הזכיר לי כל מיני רגעים קריטיים בסדרות גמר של השנים האחרונות:

לא סדרת גמר...

איזה שחקן רוברט הורי! 7 אליפויות ב 16 שנים, בשלוש קבוצות שונות, עם ערימה של סלי קלאצ', וכל זה די בא משום מקום. לא חושב שנבחר אי פעם לאולסטאר, אבל כשהיה צריך הוא נתן סלים שחבל על הזמן. לגמרי מיסטר קלאצ'.
גם היה במקום הנכון בזמן הנכון - יוסטון, לייקרס וס"א כשהן בשיא. וגם שיחק ליד שלושה ביג מן אגדיים: דאנקן, שאק ואולג'ואן.
אגב מי שלא מכיר הסיפור האישי שלו לא פחות מרגש.

picki23

New member
מהלך גדול

הוא והשלשה של קיירי שווי ערך מאחר ולא ניתן לאמוד מה שווה כל אחד ללא השני.

ללא הבלוק - ייתכן והשלשה של קיירי שווה הרבה אך לא תכניס את גולדן לבעיות של פוזשנים סופר מכריעים.

ללא השלשה של קיירי - הבלוק הזה הוא מהלך הגנתי שלא ברור למה הוא הוביל.

אני חושב שהשלשה עדיפה אבל שניהם מהלכים גדולים ובגדול - שווי ערך.

תודה,
ניר

billc

New member
האפקט היה חזק והחדיר מוטיבציה לשחקנים, אבל

אם אני מדרג את רמת המהלך בוואקום
אז זה קצת יותר מרשים מהגג של הארדן על הילד בן 8,איגי היה פצוע בלי גב, דרופ ד-מייק

FrecCo

Active member

rkoron

New member
לטעמי אחד מהמהלכים הגדולים בהיסטוריה

אבל רק לטעמי..

OmriA1984

New member
בבסיסו - מהלך נהדר

וגם זה הגיע ברגע שבו שתי הקבוצות התקשו לקלוע.
הרי כולם זוכרים את השלשה של קיירי, אבל לא הרבה זוכרים שאני חושב שב2.30 דקות האחרונות, היתה רק את השלשה של קיירי בהתקפה.
כלומר - ההגנה שיחקה תפקיד משמעותי - וזה המהלך שמאפיין את ההגנה הזו.

זה כמובן לא היה שווה כלום בלי השלשה ההיא, אבל זה משהו

OrEl74

Well-known member
מנהל
באותה מידה גם השלשה ההיא לא היתה שווה כלום

בלי החסימה של לברון
ככה נראה לי לפחות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אתה יודע שזה הרבה יותר מזה

זה כבר הופך לדיון של "מה היה קורה אם" אבל אם החסימה אל היתה אז סביר להניח שאיגי היה קולע ואז המומנטום היה בצד של גולדן ומכאן לך תדע איך הדברים היו מתגלגלים.
&nbsp

DARKSEID

New member
מהלך ההגנה הטוב והחשוב ביותר שהיה בתולדות הגמרים

לא חושב שאף שחקן היום או אי פעם יכול היה לעשות את הבלוק הזה.
הchase down block הוא אולי המהלך שהכי מזוהה עם לברון, כשהקריירה של לברון תגמר, הבלוק בגמר יהיה הראשון בטופ 10 שלו. מבחינתי "הבלוק" נכנס לטופ 10 הגדולים בגמר.
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=LmxDqcYik6k
https://www.youtube.com/watch?v=97BE0OMxD4s

fatnoam

Active member
אי אפשר להגיד הכי חשוב בתולדות הגמרים

על מישהו שהוא לא מייקל...
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=URC5utkbGds
&nbsp
בוא ניקח את הכדור מהכוכב של הקבוצה השניה, כאילו הוא היה ילד קטן, ובוא נדפוק גם את הסל המנצח....
&nbsp
איפה הוא ואיפה ברון... מרחק שמים וארץ

DARKSEID

New member
המהלך ההגנתי של ג'ורדן לא מתקרב לזה של לברון

כמובן שאם אתה לוקח בחשבון את העובדה שהוא קלע את סל הנצחון אחר כך אז של ג'ורדן גדול יותר

למעלה