לברדור - בעיית אגן

zohar39

New member
לברדור - בעיית אגן

יש לי לברדור בן 4, החל מאתמול לא עמד על רגל שמאל האחורית (רק אחרי הליכה הסתדר לו), ביקרנו היום אצל הוטרינר נתן לו אספירין פעם ביום והרבה הליכה. אני מאוד מודאגת מהמצב האם יש עוד רעיונות לשיפור מצבו?

בעיית אגן

תלוי בעוצמת הצליעה, ובחומרת הבעיה. אם זו פעם ראשונה, והבעיה לא קשה, יתכן שטיפול קצר נגד כאבים ייתן זמן ארוך של שקט. יש היום מגוון של תרופות נגד כאבים, יש גם חזקות יותר, אבל אם טיפול ניתן לזמן קצר, אין לי בעיה עם אספירין, מצד שני, כאשר מדובר על טיפול לזמן ארוך, אני ממליץ להשלים את האבחנה ולעשות צילום אגן. לא תמיד יש מתאם בין הסימנים הקליניים (אלו שאת רואה, כגון צליעה) לבין הסימנים הרדיולוגיים, אך בכל זאת אני חושב שזה נחוץ לפני טיפול ארוך טווח בתרופות. חיזוק שרירי הרגל - הליכה ושחיה, בהחלט חשובים כדי לשמור על הכלב. כנ"ל שמירה על משקל גוף נאות והמנעות מעודף משקל (תמיד קשה בלברדורים, אבל חיוני). יש כאלו הנותנים תוספי מזון כדוגמת מגה-גלופלקס, ונשבעים שזה עוזר. אני פחות משוכנע בכך. אם הבעיה קשה, יש כמובן פתרונות כירורגיים, אבל נדמה לי שזה עוד לא רלוונטי כאן. והכי חשוב - לברדורים, כמו גזעים גדולים אחרים, נוטים לסבול מבעיית אגן, אך הצליעה יכולה לנבוע ממקומות אחרים. כמון שיש לודא שזו הבעיה, ולא כאב בברך, למשל. גם זה יכול להיות.

דגש קטן נוסף

בעיות אגן יכולות להתחלק לשני סוגים: כרוניות - נפוצות בלברדורים ומתפתחות לאורך הזמן, ולרוב ילכו ויחמירו. כאן חלון ההזדמנויות לניתוחים השונים די רחב ואפשר לנסות טיפול שמרני בהתחלה אם זאת ההחלטה. אקוטיות - לרוב פריקה על רקע טראומה אבל יכול להיות גם בגלל בעיה כרונית ברקע - דורש טיפול מיידי. העניין העיקרי הוא ששני סוגי הבעיות האלה לא נוטים להסתדר לבד ממצב שהכלב לא דורך למצב שהכל נראה בסדר ע"י הליכה. התאור הזה יכול להתאים יותר לבעית ברך (פריקה של הפיקה של הברך) או בעיה אחרת. איך הגעתם למסקנה שמדובר באגן?

zohar39

New member
ביקרנו אצל הוטרינר

ביקנו אצל הוטרינר אתמול, זה הגיע לו פתאום בגיל 4. האם יש לכם עוד רעיונות להקלה כמו רפואה משלימה?

למעלה