לבקש ולא לדרוש .....

ברור שכל אחד "מבין" את הדברים מתוך עולם המונחים שלו.

אתה כותב כי איננו מסוגלים כרגע להבין מהו "אור", אך ממשיך להשתמש במילה הזו.
אם מלכתחילה ברור לך שהקורא לא מבין את דבריך, איזה ערך יש בכתיבתם?
בכולנו עולות דעות לגבי מצבם של אחרים, שחלקן לעתים "נכונות" במידה כלשהי.
קל יחסית להבחין בדעות הללו, אך האם ניתן גם להבחין בדחף להביע אותן?
לעתים, באופן מפתיע, הדחף להביע את דעתי קודם אפילו להופעת הדעה עצמה.

................................

אינך יכול להבין מהו "אור" כלומר מהי חווית האור הפנימי, שלא אני הראשון שמדבר עליה, ויש אינספור עדויות לגביה בעבר ובהווה, לאורך כל ההיסטוריה בקונטקסטים של תרבויות שונות ושל כל מיני דתות, אמונות, שיטות וכ"ו אם לא חווית את החוויה הזו.
ינוקא טען שהוא מכיר אותה. אין לי סיבה לפקפק בדבריו. אצלו זו חוויה ראשונית, משהו זעיר שאולי אפשר לפתח. כל מה שאני מנסה לעשות הוא לבחון את ההפרעות לחוויה הזו להתפתח. אני גורס שלא הכמות אלא עצם קיומה של החוויה הזו הוא החשוב- וחוויה כזו, זעירה ככל שתהיה, בהינתן לה תשומת לב רבה- תתרחב ותתפתח ותעשיר את החיים.
מה שמונע ממנה, אצל ינוקא, לקבל את תשומת הלב הראויה לה שהיתה מעשירה אותה בכוחות חיים ומצמיחה אותה, היא העובדה שראשו מלא באמונות ושיטות שמסיחות את דעתו מהניצוץ הקטן הזה.
אינני יודע מה לגביך, אם אתה מכיר חוויה כזו או לא, אבל על פי המובלע בדבריך - אינך מכיר, ולכן השיח ביני ובין ינוקא אינו רלוונטי לגביך ואינו מכוון אליך.

ינוקא1

New member
ינוקא במקרה

דיבר על החוויה הזו בפורום הרבה לפניך , לכן אין לך סיבה לפקפק בדבריו (אבל אולי יש לינוקא סיבה לפקפק בדבריך).

בכל אופן , הדבר היחיד שמפליא אותי , זה מי נתן לך את המונופול לדבר בשם הרוח באמיתות מוחלטות , כאילו ירדת עם משה מהר סיני ממש הרגע.

וכנ"ל לטעון כל מיני טענות על מה אנשים מבינים ומה לא , הרי אפילו בשרשור הזה (כרגיל) עשית לי כל מיני אבחונים מוטעים לחלוטין , שלא נשענים שום דבר אמיתי מלבד דיעותיך הקדומות.
(ובמשך השנים , עשית לי עשרות אם לא מאות "אבחונים" משונים זה מזה).

אני חושב שאינך מחובר לרוח , מסיבה פשוטה מאוד - אתה פנאט.
פנאט זה אדם שחוסם את עצמו מלראות את מכלול הגוונים.

אין לך את הענווה בעמידה מול האינסוף.
אין לך את היכולת הפשוטה להגיד : "אני אדם קטן , ויש עוד אינסוף שאינני יודע"

כשתגיע לזה , תגיע למשהו אמיתי.
כרגע , אתה פשוט מקטין את הרוח למידותיך , וצורח על כל מי שלא מתאים את עצמו אליך.

ראה

כל עוד לא זנחת את התיאוריות, ההשקפות, הטעויות ושאר הדברים שאתה דבק בהם אין לך דרך לוודא אם אנו צודק או טועה.
דברי בסך הכל באים לומר לך- ראה, יש פה משהו חדש, נקי, ללא רבב. אל נא תכסה אותו בחרא.
יש לך יצר לכסות את זה בחרא.
אתה רגיל לחרא, חי בחרא, אתה מכיר עולם מלא חרא.
זה בסדר. גם אני חי בעולם הזה. ויש בו המון חרא.
אבל חוויית האור ראויה לנקיות.
אתה חוצפן גדול, כי כשמדברים איתך על נקיות, שהיא מידה גדולה, אתה מדבר כנגדה באמצעות הענווה, שהיא מידה קטנה.
אתה מגרש מידה גדולה מחייך באמצעות מידה קטנה.
זה מאד מאד מכוער.
ואתה אינך מבין את העניין הזה- שיש מידות בהתאמה לדבר, ואין מידות לכשלעצמן.
מידות לכשלעצמן הן אלילים.
ענווה, במנותק מהקשר, היא אליל. ערך אבסולוטי, עיקרון שמעוות את החשיבה המודעת.
וכך אתה, שהפכת את הענווה לערך אבסולוטי ובנית לה מקדש והשתחווית כלפי דמותה, הכי רחוק ממנה, באין לך פרופורציה, הקשר למידה זו. מבחינתך מידה זו היא במנותק מהקשר, אידאל שעשית אותו קרדום לחפור בו ולשלול באמצעותו את דברי האחר.
אינך מבין את העיקר. העיקר הוא המידה ביחסה לדבר ולא המידה לכשלעצמה, במנותק מהקשר.
ושוב- אם היית יכול לשים בצד את כל האמונות והשיטות והדעות ופשוא להתמקד בחווית האור- היית גם לומד ממני ומלמד אותי בקלות.
אבל מכיוון שאתה חמור עיקש, אין שום למידה אצלך וממך.
אני, אמנם, לומד מעצמי, על אף התנגדותך ועיקשותך והתבוססותך במקום, ולכן מבחינה מסויימת אני לומד גם ממך, אבל אתה אינך מרויח מכך דבר.
חדל מהתעקשותך ללמד אותי ענווה. זו היא יהירותך להתיימר להיות נציג המידה הזו ואני מכיר מידה זו מעבר למה שאתה יכול לדמיין כרגע, במצב התודעה הירוד שלך, כפי שאני מכיר עוד מידות שאין לך כל עניין בהן ובלעדיהן לא תצלח דרכך.

ינוקא1

New member
יאמר לזכותך שאתה מאמין בדרכך ,

משוכנע בנכונותה ומשוכנע בטעותי , ולכן אני אומר לך רק "עלה והצלח".
&nbsp
אין לי הרבה מה לענות לך חוץ מזה שאני מרגיש שבתגובה הזו היתה הרבה כנות פנימית , ואני מכבד את זה.
&nbsp
הטיעונים שלך לא מדברים אלי , אני מרגיש שבאיזשהו מקום אתה גם חרא של בן אדם (מהבחינה שדי קשה לעבוד איתך או להיות חבר שלך).
ובכל זאת - אם הגעת למקום של כנות פנימית , זה אומר שאיכשהו אתה במסלול הנכון.
&nbsp
אז אני רק מאחל לך בהצלחה ידידי , ואני אוהב אותך מאוד.

&nbsp
&nbsp

אינני בטוח מה "מובלע" בדברי, אך לא על כך דיברתי.

ראשית כל, לרוב אינני מפרט בפורום חוויות שאין לי מילים ברורות לתארן.
לעתים זה קורה, אך זה בדרך כלל מרגיש לי "לא מדויק" ומבלבל יותר מאשר מועיל.
אינני מכיר גם יותר מדי "דתות, אמונות ושיטות", כך שאין לי מושג אילו "עדויות" יש בהן.
אם אתה מדבר על מה שנדמה לי שאתה מדבר, אז החוויה מוכרת לי היטב.
מצד שני, אולי מדובר במשהו אחר לגמרי, אך בכל מקרה לא נוכל "לברר" זאת כאן.
בוא נניח לצורך הדיון שאני מבין היטב את דבריך ומכיר את החוויה המדוברת.
&nbsp
שנית, לגבי השיח בינך לבין ינוקא - נדמה לי שלא הייתי ברור מספיק.
אינני שולל את דעתך לגבי ינוקא, ואינני שולל את דעתו לגביך.
יש לי בעצם שתי שאלות לגבי השיח ביניכם, שכלל אינן עוסקות בתוכן שלו.
האחת, האם אתה באמת מעוניין "להועיל" לינוקא בדרך כלשהי, והאם נראה לך שהוא מפיק תועלת מדבריך?
השנייה, האם אתה מבחין בתהליך ה"דוחף" אותך להביע את דעתך לגביו?
אינני מבקש נימוקים או הסברים לדעתך, אלא שואל על ראיית התהליך המייצר אותה.
האם אתה מצליח להבחין בתהליך המתרחש בך כשאתה קורא ומגיב להודעות בפורום?

ינוקא1

New member
אולי בזכות נציב המיים

תיכנס בך מעט תבונה , לכן אחסום את פי מלהשיב .
&nbsp
&nbsp

למעלה