דעתי......
אני סבור שבסה"כ רבין אכן היה ראש ממשלה טוב, מבחינה כלכלית חברתית היה הראש ממשלה אשר הכי הרבה השקיע בחינוך ורווחה. לגבי הניסיון לפתרון הסיכסוך הישראלי פלשתיני, התפיסה הבטחוניסטית- מול רצונו לשלום יצרה מדיניות מאוזנות מאוד, הבעייתיות הגדולה הייתה המשך הפיתוח בהתנחלויות שנעשה כנראה ממניעים פוליטיים... לגבי הירצחו, דבר ראשון, אני סבור שבסופו של דבר יגאל עמיר יכשל במטרה שהוא ניסה להשיג, הרי ברור לכולנו שכשאר יחתם הסכם שלום עם הפלשתינאים (והוא יחתם) הוא יהיה במסגרת 100% מגבולות 67 (פחות או יותר), לעומת זאת בתקופת ממשלת רבין, התכוון ביילין להגיש לפניו את מסגרת הסכם ביילין-אבו מאזן להסכם הקבע, הסכם שתנאיו טובים יותר לישראל מבחינת כמות השטח שיוחזר, כשההסכם הוגש לפרס, פרס דחה אותו לעד אחרי הבחירות שבהן הפסיד. היום הפלשתינאים לא מוכנים להכיר במסמך ביילין אבו מאזן. אני סבור שהמיתוס שיצר רבין, הוא שטות... אני חושב שבמדינה דמוקרטית לא היו צריכים להשקיע במדיניות שלו, אלא בעצם זה שרצחו מישהו על בסיס אידאולוגיה, עם זה היה ראש ממשלה ימני שנרצח, אני לא הייתי רוצה שכל שנה יגידו לי שהדרך שלו היא הכי טובה, והכי מצויינית וילמדו אותי עוד ועוד על המדיניות שלו בצורה חצי מעוותת... אני סבור שיום הזכרון ליצחק רבין ז"ל, צריך להיות יום שבו ידברו על פלורליזם, על קבלת דעת השונה, על כבוד הדדי, על ערך חיי אדם... לא על שלום!