לבעלי ה kona coiler

Y a k o v1

New member
לבעלי ה kona coiler

מישהו ניסה לבדוק כמה הם שוקלות? אם לא כמה אתם מעריכים? (זה חשוב לי לדעת אז תענו בבקשה תודה!)

Solaris

New member
לפי האתר של Kona

המשקל לדגמי 2005 Coiler 34.8 Coiler Dee Lux 36.6 Coiler Primo 36.3 תחלק בחצי בערך תקבל משקל בקילו.

ido mazor

New member
מפאונד לקילו...

אם כבר, מפאונד לקילו צריך להכפיל בחצי או לחלק בשתיים אבל בטח לא לחלק בחצי. ויותר בדיוק - מפאונד לקילו צריך להכפיל ב-0.4545 36.6 פאונד = 16.63 קילו 36.3 פאונד = 16.5 קילו 34.8 פאונד = 15.8 קילו

חשבון יפה אבל ...

המציאות (מדידה מדויקת על משקל מכוייל) מראה: קוילר די-לקס = 17.4 קילו
משקל האופניים ללא שום שידרוג או שינוי + פדלים 647 + ג'יפה בפנימיות.

Y a k o v1

New member
עידו תודה על החישוב המדויק

15.8קילו ה coiler שוקלות עכשיו עוד שאלה קטנה איך אני יכול להוריד להם עוד את המשקל? אפשרי להגיע ל15 קילו? או אפילו 14ומשהו קילו אם כן איזה חלקים אפשר להחליף כדי להגיע לפחות משקל?

Avic

New member
קודם כל...

תלוי מה אתה עושה עם האופניים. הקויילר נחשבים לאופני שבילים אגרסיביים/פרירייד, יש יגידו רך, אבל הם יכולים לעשות הכל. אם אתה בקטע היותר רגוע, כגון טיפוס ורכיבת XC (למרות שהאופניים הללו יכולים לעשות זאת, אבל לא ממש יועדו לכך) אז כמה דברים: צמיגים: להוריד רוחב ולעבור לצמיג קל יותר (קוולאר) פסי גומי: אם יש, להוריד, שים רק ג'יפה. השאר, זה כבר נתון להוצאות גדולות יותר: בולם קדמי, חישוקים, קראנק, כידון, מוט כסא... אני לא הייתי נוגע.

Y a k o v1

New member
לא לא...

לא מעוניין ברכיבת XC כמו שאמרתה אני חושק יותר ברכיבת שבילים אגרסיביים/פרירייד קל! אבל מאוד רוצה לטפס איתם את ההר ולרדת את ההר בכייף על זה שאלתי איך אני יכול להוריד מהם משקל כדי שהיה יותר קל לטפס איתם אני יודע שאפשרי לטפס איתם איך שהם (בלי שיפורים והחלפת חלקים) אבל זה מאמץ וזה די קשה לי

psycho killer1

New member
תעשה טיובלס והורדת כבר 700 גרם בערך

2 פנימיות, גיפה, ופסי גומי. זה משקל! ובנוסף אתה יכול לחתוך מוט כסא או לשים מקרבון. וצמיגים! אתה יכול בכיף להוריד 600 גרם רק בצמיגים.

2 פנימיות ופס גומי לא שוקלים 700 גר

וג'יפה אתה תוסיף בכל מקרה עם טיובלס.. זה יוריד לך משהו כמו 300-350 גרם לכל היותר, אבל אתה יכול להחליף צמיגים למשהו יותר קליל.. שיתאים לסגנון הרכיבה שלך. קח בחשבון שהשילדה של הקוילר היא שילדה כבדה ומיועדת לרכיבה אגרסיבית ברמת הפרירייד יותר מאשר שבילים אז כמה שתצמצם לא תרגיש הבדל ממש ממש משמעותי. אתה יכול להוריד איזה קילו מהמשקל הכולל אבל זה יעלה לך לא מעט כסף (קרבוניאדה) בחלקים סטנדרטיים, ובלי להשתולל יותר מדיי. הסיבה העיקרית שקשה או "פחות כיף" לך לעלות איתם זה פחות בגלל המשקל ויותר בגלל המהלך האחורי שלהם שגורם לך לבזבז אנרגיה.

Avic

New member
אם כך ידידי, יש לך בעייה של כושר

כי המשקל של הקוילר 15 וקצת, הוא משקל סביר שאפשר לטפס איתו ולא לסבול. אני טיפסתי עם ג'מיני 900 מידה XL ששוקלים בסביבות ה- 18 ק"ג. אמנם עליות קיצוניות וארוכות לא כבשתי, עצרתי באמצע ואי אפשר לומר שנהנתי לטפס איתם, אבל המשימה לא הייתה בלתי אפשרית, כך שעם 15 ק"ג, לא אמורה להיות בעייה. מנסיון, זה מחשל ועם הזמן אתה תראה שאתה מפתח כושר טוב מאוד ואף תהנה מהטיפוסים. לפי סגנון הרכיבה שלך, לדעתי וכמו שאמר פה מישהו, לך על טיובלס, זה יפחית לך ממשקל הגלגול, בשאר החלקים אל תיגע, אחרת לא תהנה בירידות ובקפיצות.

menzib

New member
כושר...

היי, בתור אחד שהיו לו אופניי XC ששוקלות 12 ק"ג ועכשיו עבר לאופניים עם משקל יותר גדול ב2-3 ק"ג: זה לא מה שישנה לך בעליות, מקסימום תפתח מסת שריר תוך שבועיים. כמו שאבי אמר לך, יש הרבה רוכבים שרוכבים בטווח המשקלים הללו ומטפסים יפה. אם אתה לא מעוניין בXC אז אל תשקיע כסף במשקל, זו משוואה יקרה. הבעיה שלך היא זוויות ובולם אחורי שהוא ללא נעילה או ללא פלאטפורמה. אני לא מכיר את המודלה הספציפי שלך, אבל בקונה דה-לוקס יש את הפוקס DHX4 שהוא פלאטפורמה אז אין בעיה של בובינג. מה שהייתי עושה בעליות זה משתמש במזלג קידמי בעל מהלך משתנה קצר לעליות, ונעילת פרו-פדל באחורי מה שיסע לך להתגבר קצת על הזוויות הזקופות של הקוילר בעליות. אבל יותר מכל, שפת גוף שאמורה לסייע גם. עם כל זאת, אני הכרתי אישית בחור עם COILER שעושה איתם אך ורק XC בחורשים, אחרי פציעה, ואין לו שום חשק או רצון או תקציב להחליף. וואלה מסתדר. בהצלחה מנחם

shl17

New member
ואלה גמיני לא חוכמה

היום עליתי על גמיני של חבר פעם ראשונה בחיים מזמן לא רכבתי על אופני פרירייד שמטפסות ככה ממש טסתי בעליה (הכל יחסי כמובן)

anavot

New member
עצה שלי...

אל תאמין למשקל המפורסם ע"י היצרן. אם המשקל חשוב לך, תשקול בעצמך (לרוב החנויות יש משקל). הבדל של קילו שניים בין הצהרת היצרן למשקל האמיתי זה דבר רגיל

oferfi

New member
שאלה/רעיון בהקשר זה...

האם גלגלים בנויים ע"פ דרישות שלך (למשל, הורדת מישקל) לא יוכלו להוריד הכי הרבה משקל? - מובן שהדבר הוא תלוי-תקציב...

etal2

New member
לא דווקא

למה אתה מניח שעודף המשקל מרוכז דווקא בגלגלים? גם אם תבנה גלגלים קלים מאוד לא תוכל להוריד יותר מקילו ויכול להיות שיש חלקים אחרים שבהם אפשר לחסוך הרבה יותר. מעבר לכך התוצאה תהיה גלגלי xc תחרותיים שלא יוכלו לעמוד ברכיבה האגרסיבית ששאר האופניים תוכננו לה ומהבחינה הזו עדיף לחסוך במשקל בחלקים פחות מהותיים לביצועים מאשר בגלגלים.

oferfi

New member
לזה בדיוק כוונה השאלה שלי...

ההתלבטות שלי היתה רק בנושא עמידות הגלגל להתעללויות - כי אם בונה גלגלים יכול להגיע לבניית גלגל קל יותר, אך כזה שישמור על תכונות העמידות, הרי שאתה משיג שיפור אדיר. תראה, קילו(אתה אמרת...) במסה מסתובבת כמו גלגל, מקבל משמעות אדירה במישקל הכולל עד כדי כך, שלפעמים המשמעות היא שזהו שידרוג שיכול להיות שוה ערך לשידרוג כל שאר הדברים יחד...לצערי, התובנה הזו מגיעה מכיוון אופני כביש, תחום העינין שלי, שם ממילא המיכלולים/שלדות/אביזרים הם קלים מאוד, כך שהשידרוג המשמעותי ביותר הוא הגלגלים מהסיבה שהזכרתי למעלה. בכל מקרה, שוה לבדוק את נושא הגלגלים, אם יש תקציב לכך, מה גם שזה יכול לשנות את חווית הרכיבה מקצה לקצה גם ללא הורדת מישקל...

Y a k o v1

New member
../images/Emo13.gif חבר'ה תודה רבה לכולם

על הדיון שפתחתם והעצות שנתתם לי זה עזר לי בכמה דברים שלא תחשבו שנעלמתי פתאום קראתי הכל והבנתי כמה דברים שוב תודה! ואם בא לכם תמשיכו תשיחה הזו כל אחד אמר לי כמה דברים אז אני לא יכול לענות ולהגיב לכל אחד אבל העיקר שהבנתי בסופו של דבר את העניין

למעלה