לבנות הפורום שלום!

Blondy13

New member
לבנות הפורום שלום!

הגעתי לפורום לאחר שלפני מספר ימים עברתי לפרוסקופיה אבחנתית ובה נלקחה דגימה לפתולוגיה והיא חשודה כאנדומטריוזיס ויותר לא נעשה כלום. הלפרוסקופיה נעשתה לאחר שמזה כחודש וחצי אני סובלת מכאבי בטן נורא חזקים שמונעים ממני לתפקד. אני חיילת וזה מאוד בעייתי מבחינתי. אושפזתי 4 פעמים בחודש הזה עד שהוחלט לבצע לפרוסקופיה אבחנתית למרות שהאולטרסאונד הראה שהכל תקין. כששוחררתי מהאישפוז לא הוסבר לי כראוי מה זה אנדומטריוזיס ואילו דברים הוא יכול לגרום. אני מודאגת מכיוון שיש לי רק שחלה אחת ואני פוחדת שזה יגרום לי לבעיות פוריות רבות בעתידות. מכיוון שמזה זמן רב אני סובלת מכאבי בטן חזקים בזמן מחזור אני כבר שנים לוקחת גלולות ברצף ועם הפסקה רק פעם ב-3 חודשים. אני אודה לכם אם תענו לי האם הכאב ימשיך להיות כאב כרוני כזה, אילו טיפולים יש לזה והאם זה יכול להוביל לדברים חמורים? עוד שבועיים אני צריכה לחזור לשירות ואין לי מושג איך אני אוכל לתפקד... תודה.

Blondy13

New member
אני חייבת להוסיף

אני מיואשת מהיחס של הרופאים הצבאיים ובקרוב גם הלא צבאיים אליי. כולם בטוחים שאני מגזימה, משקרת, אבל אני לא מסוגלת לתפקד מרוב כאבים. אנא תעזרו לי.

שלום לך

בתור חיילת את יכולה להגיע לתל השומר לטיפולים וזה מצויין. ישנה מרפאה בתה"ש שנקראת מרפאת אנדומטריוזיס...שם תוכלי לקבל את כל הטיפול הראוי כחולת אנדו'......בכל מקרה לא לפנות באזרחות לרופא שלא מבין באנדו ...... לגבי הכאבים....משתנה מאישה לאישה....יש ואחרי ניתוח הכאבים נעלמים כלא היו....יש כאלה שהכאבים ממשיכים . הכל תלוי היכן נמצאים מוקדי אנדו או האם יש והיכן הדבקויות..... לצערי אנדו בהחלט פוגע בפיריון אבל היו דברים מעולם ויש כאן לא מעט נשים שהצליחו להרות או בעזרת טיפולי הפריה ויש אפילו שנכנסו להריון ספונטני. טיפול זמני זה לקחת גלולות ברצף ללא הפסקה לקבלת הווסת.... ממליצה לך לפנות למרפאה בתה"ש בהקדם. לקרוא קצת חומר בטאגליינס (מצד שמאול יש קטגוריה של עוד בפורום) כנסי שם למאמרים ותלמדי קצת מזה אנדו. כשכואב לקחת משככים שקיבלת דרך רופא בלבד. ושוב לפנות ולקבוע תור דחוף למרפאה בתה"ש ולבוא לשם עם כל הנתונים.....דוח הניתוח שעברת וכל הבדיקות שעשית. לשאלות נוספות אנחנו כאן. בהצלחה ותרגישי טוב

Blondy13

New member
תודה רבה על התגובה

אחרי הניתוח הרופא המנתח אמר להורים שאולי יהיה צורך לקחת דקפפטיל. האם זה מומלץ? ואם כן למה לא נכתב דבר במכתב שחרור... אני מחכה כרגע לתוצאות הביופסיה בכדי לדעת בוודאות האם זה זה. אני לוקחת גלולות רצוף זה מספר שנים בגלל כאבי מחזור מאוד חזקים, אני לוקחת 3 חפיסות ברצף ואז עושה הפסקה או שלפעמים הדימום מתחיל מעצמו.

הכל עיניין של מה היה המצב בבטן

עשו לך רק לפרסקופיה אבחנתית ולכן סביר להניח שלא ניקו את הבטן ממוקדים עם יש ולא פתחו הידבקויות. לפעמים כשהאנדו כבר השתלט על רוב הבטן רצוי לקבל דקא. ואחרי ניתוחים משתדלים לשמור על המצב עם גלולות ללא הפסקה גם אחרי שלושה חפיסות....למרות שיש רופאים שממליצים לעשות הפסקה כל שלושה או ארבע או חצי שנה.....תלוי ברופא. אני שוב ממליצה ללכת למרפאה בתה"ש עם האבחנה של הניתוח...כולל תשובה של הביופסיה. לא יודעת היכן עשית את הניתוח אבל אני מנחשת שבאיכילוב......ואם אני צודקת אז זו הסיבה שהם לא רשמו...יש להם נטיה לא לסיים דברים. פני לתה"ש ....כבר היום תזמיני תור ...הרשימה ארוכה. עדכני

לגבי הדקפפטיל

אכן הרבה פעמיים ממליצים על טיפול בזריקות דקפפטיל או לוקרין. הבעיה היא שלא ממולץ לקבל את הזריקות לתקופה של יותר מחצי שנה. הזריקות בהחלט יכולות לעזור ולהרגיע את האנדו'. יש לקחת בחשבון שיכולות להיות גם תופעות לוואי לזריקות, יכולות להיות אבל ממש לא מחייב. אם יש לך אפשרות תנסי להתייעץ שוב עם המנתח לגבי הדקאפפטיל ובכל מקרה תתקשרי ותקבעי תור למרפאה בתה"ש כי התורים קצת רחוקים. ובנתיים תנסי להמשיך את הגלולות ברצף ולהימנע ממחזור. בהצלחה ותרגישי טוב

זואילי

New member
הי בלונדי

צר לי על הסבל הרב, ועוד נוסף לזה המנייקים שחושבים שהכל בראש ואת ממציאה... פה לעולם לא נחשוב שאת ממציאה. אנחנו יודעות כמה זה קשה ונורא לחיות עם הכאבים האלה. בדיוק בדיוק אתמול ד"ר סוריאנו אמר לי מה שאת מספרת - שבמחלה הזאת הכל נראה תקין, ואף אחד לא מאמין לך אבל את סובלת ואת יודעת שזה לא סתם. תראי, אני מאוד ממליצה לך ללכת לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. זה מבאס שעברת לפרוסקופיה רק בשביל אבחנה ולא כטיפול. את חייבת לדבר ולשמוע מרופא שמומחה בתחום - מה זה אנדו ומה ההשלכות ומה מצבך. את גם חייבת לדבר עם אותו מומחה על הקלה בכאבים (להתאים לך משככים). את גם חייבת לספר על ההפסקות בנטילת הגלולות כי אולי את צריכה לקחת רצוף בלי הפסקות. אולי צריך לשנות את הסוג. אני לא יכולה להגיד לך מה יקרה לך, יכולה רק לספר לך עלי ועל האנדו שלי. לי כן היו כאבים כרוניים. שנים ארוכות. מאז הלפרוסקופיה שממש לא הייתה אבחנתית אז אני מרגישה טוב או רע בתקופות. זה כמו גלים. פעם למעלה ופעם למטה. אבל כשאני למעלה ואין שום כאבים, אז זו ההרגשה הכי טובה בעולם ומהר מאוד אני שוכחת כמה כאב לי. אז אני שואפת ומנסה עד כמה שאני יכולה לשמר ולהאריך את התקופות הטובות. ממליצה לך - לכי לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. תרגישי טוב, אנחנו פה

Blondy13

New member
לפרוסקופיה

הפעולה היחידה שנעשתה בלפרוסקופיה היא צריבה של גורם אחד (איני יודעת אם יש עוד) בשביל הביופסיה. נאמר לי שיש לי הדבקויות קשות של המעי לדופן השמאלית של הבטן (מה שאולי יכול להיות בגלל ששחלה שמאל נכרתה אצלי בעבר) הרחם חופשי, וללא הדבקויות בדוגלס. במכתב כתוב שעל פני הפריטונאום נמצאה נקודה שמתאימה לאנדומטריוזיס-הנקודה נכרתה ונשלחה לפתולוגיה.ולאחר הניתוח נאמר לי שהם מקווים שהכאב ייפסק. היכן ניתן למצוא את המספר של המרפאה בתה"ש? לדעתכן יש סיכוי שרופא היחידה יתן לי הפנייה לשם ואם לא כמה יעלה לי הביקור. ושוב: המון המון המון תודה!!!!!

הטלפון

03-5304465 03-5302018 אם אין טופס 17, ואין לי מושג איך זה הולך עם הצבא, ביקור עולה אם אני לא טועה בערך 100 ש"ח. הלוואי ובאמת הנקודה שכרתו תגרום להרגעת הכאב.

לדעתי יש סיכוי שתקבלי הפנייה

כי הצבא כן עובד עם תה"ש ולכן לא צריכה להיות בעייה.....תגידי לרופא היחידה כי ישנה מרפאה לאנדומטריוזיס בתה"ש ושהומלץ לך לגשת לשם לאיבחון נוסף.......בעיקרון כמו שאני זוכרת טוב מתקופת הצבא זה שלתה"ש הם שולחים בלי בעייה. עדכני

פני רק לתה"ש

לא תהיה לך בעיה,הצבא ישמח לשלוח אותך לתה"ש. שם יבינו אותך ותקבלי טיפול מתאים ואפילו מכתב למפקדים האטומים שלך. תרגישי טוב

למעלה