לבנות או לקנות??

טלטוש

New member
מי שבונה אחרון תמיד נמצא בעין הסערה

הסכסוך עם השכן ליד נפתר לשביעות רצון שני הצדדים. הבעיה היא עם השכן מעבר לכביש (מעל 4 מטרים)

fireman

New member
זה היתרון שבמגורים בבית צמוד קרקע

שותלים כמה עצים ואת לא רואה אותם יותר בחיים. לשמחתי ה"בעיה" שהייתה לי עם השכן היא על מקום חניה ברחוב..... מצאתי לי פתרון, עשיתי במגרש שלי משטח שיכול לאפשר חניה לארבעה רכבים....עכשיו אני לא שומע אותו, לא רואה אותו ולא צריך לתת לו דין וחשבון....

avi5199

New member
קורה שהועדה לא שמים לב ומאשרים גם כשיש חריגה

תפקידו של המפקח והארכיטקט וגם בעל הבית, לא לתת לזה לקרות. הכלל מאד פשוט , אסור שיהיה שום גג במרחק של פחות מ 4 מטר מהשכן בלי לקבל אישור שלו .

טלטוש

New member
חשבתי על עצי ברוש....

עבורם לא צריך אישור מיוחד מהמועצה. אין בעיה של גבהים ושל טבה והם גם טובים נגד רוח (וצילצולים של השכנים)

פיטנגו4

New member
נדמה לך ../images/Emo10.gif

לפי חוק, אם השכן מוכיח ששתלת עצים גבוהים שגורמים לו נזק ממשי - למשל: הצללה על הגינה שלו שהיתה קודם עם שמש, "לכלוך" על השטח שלו וכו', אז הוא רשאי לחייב אותך בגיזום העצים, או אף לגזום ולחייב אותך בהוצאות גיזום ופינוי.. הוא צריך להוכיח נזק ממשי ולפעול לפי לשון החוק. בהרבה מקרים אנשים לא פונים לבית משפט, אלא עושים דין לעצמם: גוזמים בפראות, או שופכים חומרי רעל על עצים של שכנים. זה קרה גם בשכונות יוקרה, כמו צהלה, למשל.

avi5199

New member
1. למה היו לכם חריגות בניה ?

2. ב 4 המטרים שצמודים לשכן אסור לכם לבנות חניה מקורה בלי לקבל אישור שלו מראש ? תחשבי שאולי גם את אשמה, כי אם הית בסדר מהתחלה, ולא היו לך חריגות בניה , והית מבקשת מהשכן אישור על התקנת גגון למכונית במרחק פחות מ 4 מטר מהגבול שלו כפי שנדרש בחוק... אולי לא היו לך שום סיכסוכים עם השכנים. לי יש שכן יותר קפדן משלך, שכן חקלאי מזיכרון יעקב, חקלאי שיש לו עבר של שנים של משפטים ובגצים על קרקעות וגבולות בשדות שלו ובמגרשים שלו. השכן הזה הלך ובילה כמה שעות אצל המודד שלי והתוכח איתו על כל סנטימטר, וכל יום הוא מודד את הגדרות, והקירות, והדרכים שאני בונה שחס וחלילה לא יהיה מילימטר חריגה. ובכל זאת היחסים שלי איתו מצויינים, הוא מאפשר לי לעבור דרך השטח שלו, עם משאיות וטרקטורים וכלים כבדים, ומוכן לבא במיוחד לפתוח שער או להזיז את הרכב שלו במגרש שלו כשזה מפריע למשאית בטון שבאה אלי ... וכל זה רק בגלל שהוא נוכח כל פעם מחדש, שאני יותר בסדר מבסדר, בכל מה שנוגע לחוק ולהתחשבות בשכנים.

טלטוש

New member
המרחק מהשכן המתלונן מעל 4 מטר

הם מעבר לכביש. את זכות הערעור השארנו לשכנים לידינו כמו שצריך, היום אנחנו בקשרים של שלום שלום וזה מצוין מבחינת שני הצדדים- כולם מרוצים. לשכנים מעבר לכביש יש בעיה, נכון להיום כל הבניה נעשית לפי התבע, בונים שתי קומות. הם קיוו שנבנה קומה אחת בלבד וכך ישאר להם נןף. צר לי, אני לא אחראית על הנוף שלהם הם ידעו שיבנה ביית בשורה שמתחתם, זה לא היה שטח ציבורי. עדיין לא נרגעתי מהגועל נפש של השיחות עם האשה, היא פשוט מטורפת על כל הראש. ברור לי שמה שחשוב להם זה ערך הנכס שלהם, אבל על זה אני לא אחראית כל עוד אני עובדת לפי התכניות המאושרות. וכרגע הן מאושרות, אין כל חריגות ואושרה לנו המשך עבודה. דרך אגב עכשיו אני עומדת לבקש מהמועצה לעיין בתכניות שלהם, נראה אם להם אין כל חריגה, בכל מקרה התחושה שלי היתה שיש להם קשר אישי עם פקח הבניה, זה מסביר את המהירות שבה הוא הגיע. בנוסף, כשאמרתי שאני מעוניינת לעיין בתכניות שלהם הוא החוויר (בעלי חושב שזה סתם בגלל שהוא חשב שהנה יש לו עוד עבודה לעשות)

ronencohen34

New member
טלטוש כל זה את יודעת למה??

בגלל שלא פנית אלי מלכתחילה.... אני מסתדר טוב מאוד עם שכנים ויודע כיצד להאכיל אותם רמז כמו קופים

למעלה