לבן !!!!!!

לבן !!!!!! ../images/Emo66.gif ../images/Emo13.gif

היי בן מה נשמע???? אז ככה, הילינג= רפואה אלטרנטיבית?????? במה הילינג יכול לעזור לי ולזולת.??????? הכוונה כאשר אני אגיע לרמה הזאת אז האם אני בחיים לא אחלה?????? או שלא יודע מה????. ?????

לעידודו: הילינג!

הילינג, לטעמי, זה מכלול השיטות או הגישות או הידע שעוסק בעבודה עם עצמנו ועם העולם, מתוך ההיבט ה"אנרגטי" או "הרחב" יותר שלו, תוך מתן דגש על שני נושאים: 1. התפתחות אישית; 2. ריפוי עצמנו והזולת. אני חולה לפעמים, אבל אמן קונג-פו שבוחר להיות בריא תמיד, יהיה למיטב ידיעתי בריא תמיד. אני מאמין שבמידה רבה זה עניין של בחירה, אפילו (אולי) כשאתה לא אמן קונג-פו... הילינג לא שווה לרפואה אלטרנטיבית, למיטב הבנתי את המושגים האלה. רפואה אלטרנטיבית, אם אני מבין נכון, זה כל הידע שיש כיום לבני-אדם על רפואה, למעט הידע הנחשב במערב ל"מדעי - קונוונציונלי". במלים אחרות, רוב הידע הרפואי העיקרי והחשוב שיש כיום לבני-האדם, נמצא במערב בתוך הקטגוריה "רפואה אלטרנטיבית"... בשלבים הראשונים של לימודי ההילינג, אנחנו עוסקים בעיקר בהתפתחות אישית. בהמשך אנחנו מרחיבים את הנושא גם לאפליקציות של ריפוי עצמי וריפוי הזולת. שלושת המושגים החשובים ביותר בהילינג, לפי הבנתי, הינם: 1. אחריות (לא אשמה) - אתה אחראי (לא אשם) על כל מה שקורה לך 2. למידה - כל מה שקורה לנו הוא שיעור (אם רצוננו בכך!) 3. אהבה - כל דבר ביקום הזה הינו ביטוי של אהבה, שהינה האנרגיה המקורית היחידה שקיימת (לא מדובר על רגש האהבה, אלא על האהבה עצמה) חמשת העקרונות הבסיסיים של העשיה הנכונה הינם: 1. דע מה אתה עושה 2. דע מדוע אתה עושה זאת 3. דע עד מתי אתה עושה זאת 4. קח אחריות על עשייתך 5. הנח לעשיה לחנוך אותך, לשנות אותך פירוט: 1. רוב האנשים אינם יודעים, בחלק מהזמן, מה הם עושים 2. רוב האנשים אינם יודעים, רוב הזמן, מדוע הם עושים את שהם עושים ברגע מסויים 3. יתכן שאני עושה משהו עד שיפסיק להתחשק לי, או עד שיעברו 10 דקות, או כל מסגרת זמן אחרת - אבל רצוי שאדע זאת 4. אחריות איננה קשורה לאשמה. רוב האנשים חושבים "אחריות" וישר מרגישים כובד. אין זו אחריות, אלא אשמה או נשיאה בנטל. אחריות אמיתית גורמת לשחרור, לא לכובד. האחריות חלה על כל מה שאנחנו עושים ועל כל מה שאנחנו לא עושים. 5. להניח לעצמנו להיות הכלי לעשיה, במקום שהעשיה תהיה הכלי שלנו. לדוגמא, נניח שאני נותן בשיעור תרגיל, ללטף את רצפת האבן. עמידה ב-5 עקרונות העשיה תיראה כך: 1. מה אני עושה? מלטף את האבן. 2. למה? כי המדריך ביקש. 3. עד מתי? עד שהוא יורה לסיים את התרגיל. 4. אני בחרתי לעשות זאת ולכן אני אחראי על כך. אם זה משעמם אותי, או לא מלמד אותי כלום, אני לא אבוא בטענות אל המדריך, אלא אל עצמי, כי אני בחרתי ללטף את האבן. אם, לדוגמא, זה יימשך כל השיעור ובסוף אני לא אלמד כלום, איך אני יכול לבוא בטענות אל מישהו אחר, כאשר אני הוא זה שבחר ללטף את האבן? 5. אני יכול להתפתח כתוצאה מליטוף האבן. אני יכול לעשות זאת בדרכים שונות. אני יכול להרגיש את האבן יותר ויותר, לנסות לתקשר איתה וכולי וכולי וכולי (אינסוף אפשרויות)... טוב, אני חושב שהגיע הזמן לסיים את ההודעה החביבה הזאת. שלך באהבה, בן

טכנית...

הילינג היא אחת השיטות ברפואה אלטרנטיבית. שיטות אחרות הן (רשימה חלקית ביותר): אקופונקטורה, רפואת צמחים, שיאצו, כירופרקטיקה ותרופות סבתא. בהילינג מבצע המטפל מניפולציה על הילת האנרגיה של המטופל ישירות וללא מגע. הרעיון הוא שהגוף, הנפש וההילה משפיעים זה על זה, ולכן "ניקוי" ההילה גורם לגוף ו/או לנפש להבריא. מטפלים בהילינג יכולים לחלות כמו כל אחד אחר אם הם מזניחים את גופם ואת נפשם. אם כבר, הם יותר רגישים להזנחה כזו מאשר אנשים "רגילים".

מדוייק - אך לא מדוייק...

מדוייק - כרגיל, ההודעות שלך מנוסחות בקפידה ומדוייקות. אם נתייחס לחלק של ההילינג שעוסק ישירות בריפוי הזולת, תשובתך מדוייקת. ואפילו מרשימה! ואני אפילו ממש ממש אוהב אותה! ובכלל את התשובות המדוייקות, הצנועות והמודעות-לעצמן שלך! לא מדוייק - כאשר לומדים הילינג לעומק, כלומר לומדים לטפל במכלול האדם ולא רק בכאבי השיניים שלו, או בחסימות בצ´אקרה האחורית השמאלית העליונה שלו (נאמר בציניות...), או רק בבעיות ה"דחופות" שלו, אז... רוב הלימוד, ממש יותר מ-3/4 מהלימוד, לא עוסק בטיפול בזולת, אלא בעצמנו... והטיפול בעצמנו רובו איננו בקטע של "לרפא מחלה מסויימת" שיש לנו, אלא בפשטות עבודה-על-עצמנו... על העבר שלנו, על התפישות שלנו, על האמונות שלנו, על העתיד שלנו, על ההווה שלנו, על הבחירות שלנו, על המחשבות שלנו, על הרגשות שלנו, על השיטות שלנו, על הכעסים שלנו ועוד... (כן! עוד!) אכן, נושא עצום ורחב ביותר. המורה שלי, לדוגמא, העבירה במשך מספר שנים ביחד עם מורה נוספת קורס-שנתי להילינג, שפעמים רבות היה גולש והופך לקורס בן שנתיים. כלומר, קורס ברמה גבוהה מאוד. אני מכיר אנשים שיצאו מהקורס הזה (חלקם כיום תלמידים שלי) וכמעט אף אחד מהם לא עסק בריפוי הזולת. הם עסקו בטיפוח עצמם, בהבנת מערכת האמונות שלהם, בקבלת אחריות על עצמם ועל חייהם, בהבנת ההשתקפויות של עצמם ושל נטיותיהם כפי שהן מופיעות בסובב אותם ובעוד נושאים רבים וחשובים ומכריעים, שאף אחד מהם לא הפגיש אותם ישירות עם טיפול אנרגטי בזולת. זה אמור להיות השלב הבא - ושלב טבעי, שמגיע כשהוא מגיע ולא כשכופים עליו להגיע. כמובן, הם גם נגעו בטיפול אנרגטי בזולת, אך רק ברמה בסיסית מאוד. ורוב הזמן הם טיפלו בעצמם ובהתפתחותם האישית... לפיכך, לא מדוייק להגיד ש"הילינג" זה ענף של רפואה אלטרנטיבית, כשם שלא מדוייק יהיה להגיד שאמנויות הלחימה זה ענף של רפואה אלטרנטיבית. כן יהיה מדוייק להגיד שהילינג כולל ענף של רפואה אלטרנטיבית, שמכונה לעיתים (בעיקר על-ידי הדיוטות, אבל לא רק): "הילינג". ואכן, ענף זה כולל עבודה עם "הילת האנרגיה של המטופל ישירות וללא מגע" אך לא רק! ענף זה כולל גם עבודה ישירה של גוף לגוף ועוד דברים רבים. צריך להבין שבתפיסת ההילינג (כלומר, בראיית העולם האנרגטית), הגוף הפיסי הוא אנרגיה בדיוק כמו כל אנרגיה אחרת. אני, אישית, הגברתי את יכולת החבטה שלי בצורה דרמטית בעקבות העמקת הידע שלי בהילינג - ואני גם יכול ללמד בקלות יחסית כל הילר/ית עוצמתי/ת, להנחית מכה קטלנית או מכה פנימית בלי מאמץ... ההילרים שאינם עוסקים באפליקציית הלחימה בדרך כלל אינם מודעים ליכולות שלהם. הם מסוגלים לעשות הרבה דברים מדהימים - מאחר והם בעצם עובדים עם האנרגיה (צ´י). כמובן, אני לא מדבר על אלה שה"הילינג" שלהם מסתכם בנפנוף ידיים מעל "צ´אקרות"... ואם אני נשמע מזלזל כרגע, זה בגלל שזה מעצבן אותי. אז סליחה, כרגיל - זו בעיה שלי ולא של אף אחד אחר. מעניין למה אני משליך על הקורא/ת את הכעסים שלי בשניה זו... המממ... לא יודע, אולי בגלל שאני אנושי ולא מושלם?...

pinibs

New member
הילינג להילר

הי בן, ראשית, דווקא בתגובה לסוף ההודעה שלך, כמה טוב שאתה אכן אנושי ולא מושלם. יש בזה משהו מקרב, אמפתי, אמיתי ולא מפחיד. לגבי ההילינג, האם זו תהיה פרשנות נכונה לדבריך לומר שלפני שאדם יכול להיות הילר לאחרים עליו ללמוד להיות הילר לעצמו? זה נשמע אולי מובן מאליו, אבל לדעתי זה לא, בבחינת "הסנדלר הולך יחף". אני בטוח שישנם אנשים שלומדים להיות הילרים, ואולי אף מצליחים לטפל באחרים, אך כשזה מגיע לטיפול בעצמם - שם הם נתקעים. האם אכן כך? פיני

אכן, לפני שאדם יכול להיות הילר

לאחרים, רצוי שינקה את "הכלי" לכך, קרי, את עצמו. אחרת, יכולתו הרבה (!) יותר מוגבלת. גם מבלי שיהיה נקי, הוא יכול להשתמש לצורך ריפוי הזולת בערוצים שאינם דורשים התערבות או נקיון, כגון ערוץ ה"רייקי" המפורסם ואחרים, כמו גם להיעזר בישויות שונות אשר עשויות לבצע את הריפוי ואפילו ברמה גבוהה, גם בלי שהמרפא עצמו יהיה בריא או נקי (אך הוא חייב לדעת להפעיל / לזמן ישויות אלו בצורה מקצועית ונקיה - וזה נושא בפני עצמו), אבל - מטרת ההילינג המקורית איננה לרפא את הזולת, בהכרח, אלא לרפא. נקודה. והריפוי לרוב מתחיל מהנקודה שבה הוא מתחיל ונע במעגלים כלפי חוץ... במלים אחרות, הוא מתחיל מהלומד וממשיך להתרחב הלאה, במעגלים הולכים וגדלים... ומפני שהתיאור הרגיל של העולם, שאותו נחלנו, הינו תיאור נטול "אנרגיות" ואין בו כמעט מקום לכלים המאפשרים עבודת ריפוי מהסוג שעליו אנחנו מדברים, יש צורך תחילה בעבודה התפתחותית אישית, שהינה כמו רכישה של תפישת עולם חדשה, שהינה כמו רכישה של כלי לחיים טובים יותר. זהו, בערך, אני חושב. בשניה זו לא כל כך אוהב את הכתיבה שלי, מרגיש כאילו היא מעורפלת ולא מדוייקת. אני מסיים כאן, יוצא החוצה מהאינטרנט. מניח שאחזור בערב... ביי!!! אוהב, בן

היי בן ........!!!!!!! ../images/Emo9.gif

תודה על התשובה המפורטת...... ודרך אגב מה זאת אומרת שהצלחת לשפר את יכולת החבטה שלך???? האם גם אני יכול לעשות זאת רק על ידי הילינג ומודעות????? ואילו עוד דברים חוץ מלשפר את עוצמת החבטה ניתן לפתח מהילינג????? דרך אגב עוצמת המכה זה מסה כפול מהירות....... אז איך בדיוק הילינג יכול לעזור לך לשפר את החבטה...... אולי דרך המודעות שלך לעצמך בהילינג אתה הצלחת לעשות את המכה במהירות מהירה יותר....... נראה קצת שאני לא מבין...... אך אני סקרן..... מחכה בקוצר רוח לתשובתך..... שלך באהבה, עידודודו הלוחם והסקרן

דרוש.

שלום בן. ראשית אני מתנצל על "חוסר הרצינות" שלי וחוסר העקביות במעקב אחרי התפתחות השרשרות. זה המצב כרגע - עד להודעה חדשה. אני מסכים איתך לגבי כל מה שכתבת על ההילינג, והייתי מוסיף אולי שהילר "מטפל" באנשים פשוט בעצם נוכחותו. סדר, ניקיון ושקט (פנימיים, כמובן) הן איכויות שגולשות ומקרינות ומתאימות אנרגיות "מבולבלות" יותר לתדר שלהן. עכשיו... אני מחפש כרגע מורה טוב\ה להילינג במובן הרחב, כלומר זה שאנו מדברים עליו. אני אישית מאוד מתחבר לטכניקה של איזון הילה ולעבודה אנרגטית מסוג זה (כל עוד היא פתוחה ודינמית, ולא מוגבלת מיד לטכניקות וסכימות - מה שמרתיע אותי ברייקי) ובשלב זה מתחבר פחות לרעיון של עבודה דרך\בעזרת ישויות אחרות. אבל כמו שאמרת, זה לא העיקר למעשה. בכל מקרה, יש לך איזה שם מומלץ ?

למיתר - טכנית.

עד כמה שידוע לי, הילינג נעשה בעזרת שימוש באנרגיה של המטפל שמעניק אנרגיה משלו למטופל. בהילינג, המטפל מחליט לאיזה מקום ובאיזו עוצמה לנתב את האנרגיה אל המטופל. לעומת זאת, ברייקי, המטפל רק משמש כצינור להעברת האנרגיה הקוסמית של היקום (...) וקי/צ´י וכו´. והאנרגיה מגיעה מעצמה לאן שהיא צריכה להגיע, מבלי שלמטפל תהיה התערבות ישירה בכך. ברייקי, כל טיפול מחדש את האנרגיה של המטפל, ולא מרוקן את האנרגיה (של המטפל) כמו בהילינג. בד"כ, אחרי טיפול בהילינג - המטפל ירגיש עייף ותשוש. ברייקי - המטפל ירגיש התחדשות והתעצמות (של האנרגיה שלו). ואגב, זה המקום להזכיר, שיש לא מעט נוכלים למיניהם ש"מטפלים" בהילינג, מאריכים מגביהים אנשים וכו´. וכמובן, אם יש אי דיוקים, אשמח לקבל תיקונים והערות.

או בקיצור: לא נכון!

1. מטפל שמשתמש באנרגיה האישית שלו כדי לרפא את המטופל, המלה "לא מקצועי" היא עדינה מדי בשביל לתאר זאת. הוא מזיק מאוד לעצמו וגם קצת למטופל. אף הילר איננו עובד כך ומי שעובד כך איננו הילר בשום פנים ואופן. 2. טיפול נכון בזולת אמור כמעט תמיד לחדש ולחזק במידה מסויימת גם את המטפל, בין אם הטיפול הינו אנרגטי, בין אם הוא פיסי ובין אם הוא אחר. 3. רייקי הוא פס מסויים, או תדר מסויים, או הסכם מסויים, הקיים ברמה האנרגטית. השליטה בתדר/פס/הסכם זה הינה בסיסית וזמינה לכל הילר ואין הילר טוב שלא עושה מדי פעם שימוש בפס/תדר/הסכם זה. במלים אחרות, השיטה המכונה "רייקי" היא חלק מההילינג, גם אם לא חלק מרכזי. 4. המטופל הוא המבריא את עצמו, באמצעות סיועו של המטפל. וכמובן, אין הפקדה בין המטופל/מטפל לבין היקום (אף אחד מהם איננו יכול להתקיים אפילו רגע אחד בלי היקום...). האם הובנתי? באהבה, בן

למעלה