מדוייק - אך לא מדוייק...
מדוייק - כרגיל, ההודעות שלך מנוסחות בקפידה ומדוייקות. אם נתייחס לחלק של ההילינג שעוסק ישירות בריפוי הזולת, תשובתך מדוייקת. ואפילו מרשימה! ואני אפילו ממש ממש אוהב אותה! ובכלל את התשובות המדוייקות, הצנועות והמודעות-לעצמן שלך! לא מדוייק - כאשר לומדים הילינג לעומק, כלומר לומדים לטפל במכלול האדם ולא רק בכאבי השיניים שלו, או בחסימות בצ´אקרה האחורית השמאלית העליונה שלו (נאמר בציניות...), או רק בבעיות ה"דחופות" שלו, אז... רוב הלימוד, ממש יותר מ-3/4 מהלימוד, לא עוסק בטיפול בזולת, אלא בעצמנו... והטיפול בעצמנו רובו איננו בקטע של "לרפא מחלה מסויימת" שיש לנו, אלא בפשטות עבודה-על-עצמנו... על העבר שלנו, על התפישות שלנו, על האמונות שלנו, על העתיד שלנו, על ההווה שלנו, על הבחירות שלנו, על המחשבות שלנו, על הרגשות שלנו, על השיטות שלנו, על הכעסים שלנו ועוד... (כן! עוד!) אכן, נושא עצום ורחב ביותר. המורה שלי, לדוגמא, העבירה במשך מספר שנים ביחד עם מורה נוספת קורס-שנתי להילינג, שפעמים רבות היה גולש והופך לקורס בן שנתיים. כלומר, קורס ברמה גבוהה מאוד. אני מכיר אנשים שיצאו מהקורס הזה (חלקם כיום תלמידים שלי) וכמעט אף אחד מהם לא עסק בריפוי הזולת. הם עסקו בטיפוח עצמם, בהבנת מערכת האמונות שלהם, בקבלת אחריות על עצמם ועל חייהם, בהבנת ההשתקפויות של עצמם ושל נטיותיהם כפי שהן מופיעות בסובב אותם ובעוד נושאים רבים וחשובים ומכריעים, שאף אחד מהם לא הפגיש אותם ישירות עם טיפול אנרגטי בזולת. זה אמור להיות השלב הבא - ושלב טבעי, שמגיע כשהוא מגיע ולא כשכופים עליו להגיע. כמובן, הם גם נגעו בטיפול אנרגטי בזולת, אך רק ברמה בסיסית מאוד. ורוב הזמן הם טיפלו בעצמם ובהתפתחותם האישית... לפיכך, לא מדוייק להגיד ש"הילינג" זה ענף של רפואה אלטרנטיבית, כשם שלא מדוייק יהיה להגיד שאמנויות הלחימה זה ענף של רפואה אלטרנטיבית. כן יהיה מדוייק להגיד שהילינג כולל ענף של רפואה אלטרנטיבית, שמכונה לעיתים (בעיקר על-ידי הדיוטות, אבל לא רק): "הילינג". ואכן, ענף זה כולל עבודה עם "הילת האנרגיה של המטופל ישירות וללא מגע" אך לא רק! ענף זה כולל גם עבודה ישירה של גוף לגוף ועוד דברים רבים. צריך להבין שבתפיסת ההילינג (כלומר, בראיית העולם האנרגטית), הגוף הפיסי הוא אנרגיה בדיוק כמו כל אנרגיה אחרת. אני, אישית, הגברתי את יכולת החבטה שלי בצורה דרמטית בעקבות העמקת הידע שלי בהילינג - ואני גם יכול ללמד בקלות יחסית כל הילר/ית עוצמתי/ת, להנחית מכה קטלנית או מכה פנימית בלי מאמץ... ההילרים שאינם עוסקים באפליקציית הלחימה בדרך כלל אינם מודעים ליכולות שלהם. הם מסוגלים לעשות הרבה דברים מדהימים - מאחר והם בעצם עובדים עם האנרגיה (צ´י). כמובן, אני לא מדבר על אלה שה"הילינג" שלהם מסתכם בנפנוף ידיים מעל "צ´אקרות"... ואם אני נשמע מזלזל כרגע, זה בגלל שזה מעצבן אותי. אז סליחה, כרגיל - זו בעיה שלי ולא של אף אחד אחר. מעניין למה אני משליך על הקורא/ת את הכעסים שלי בשניה זו... המממ... לא יודע, אולי בגלל שאני אנושי ולא מושלם?...