לבלוב

minigan

New member
יפה. איך אתה מצליח לגדל אותו?

שבת שלום איתן. ידוע שהעץ הזה לא קל לגידול בתנאי הארץ. איך בכל זאת אתה מצליח לגדלו?

tanei 1

New member
שלום יוסי

צילמתי עוד אחד לדעתי הרכה יותר יפה ,יותר מפותח ומעוצב,ואני לא מצליח להעלותו לקובץ. הצמחים האלו גדלים אצלי מזריעה כלומר "ילידי הארץ"בתנאי רגילים כמו שאר העצים ,ובאמת הרבה שאלו אותה שאלה. אולי הסוד טמון בכך שהם נולדו כאן ועברו תהליך הסתגלות מגיל "תינוקי"? טעון מחקר. אגב ,יש לי עוד שתילים של ACER גם מן הסוג הזה וגם סוגים נוספים,כל טוב איתן

minigan

New member
מיבנה ענפים ראשיים

שלום איתן מאד מעניין ההסתגלות שלהם כילידי הארץ. שמח לשמוח שיש גם יתרונות לגידול מריבוי עצמי. האם שקלת אי פעם כיפוף לצדדים של 2 הענפים הראשיים המסתעפים מהגזע? נראה לי שיכול להעניק לעץ מראה עגלגל-אליפטי מלא יותר. מאחר והענפים נראים עדיין ירוקים ניתן לדעתי לבצע את הכיפוף בעזרת מכופפי ענפים. מה דעתך?

tanei 1

New member
מיבנה ענפים ראשיים

דעתך מקובלת עלי בהחלט,במידה ויהיו עקשנים,אפשר להשתמש ברפיה בשילוב עם חוטי ליפוף ממתכת.תודה-איתן

מבנה ענפים

עם כל הזהירות במתן עצות לעיצוב לפי תמונות (תמונה) יש לשקול לדעתי הסרת אחד הענפים לחלוטין. לדוגמה הסרת הענף השמאלי

מבנה הענפים

כמובן שהדוגמה הקודמת היא להסרת הענף הימני. ניתן להסיר גם את השמאלי עם שינוי זווית השתילה.

minigan

New member
לתפוס את החבל בשני קצותיו ?

שלום משה בעיבוד התמונה הסרת את הענף השמאלי (ואכן מתקבלת תוצאה מעניינת) אבל את הסתעפות הנוף בהמשך אותו ענף השארת (מסיבות טכניות?). התוצאה המתקבלת יפה אבל קצת מטעה. עם הסרת הענף השמאלי על כל הסתעפויותיו הצמרת תקטן באופן משמעותי ויקח זמן רב לאזנה ולפתחה. נקודה שצריך לקחת בחשבון. יוסי

עלווה מאוזנת

יוסי אתה צודק בהחלט, בשני המקרים ערכתי באמצעות "צייר" החלונות המוגבל(והאמת גם קצת בחוסר סבלנות) - הייתי חייב לציין כי העלווה לאחר הסרת אחד הענפים תיקטן באופן משמעותי - אבל נראה לי כי בעתיד יש סכוי סביר לאיזונה.

tanei 1

New member
עלווה מאוזנת

למשה ויוסי ,הייתי מציע להמתין לגמר הליבלוב ,או אז העצים מתמלאים ומקבלים ממש צורה של פרמידה (משולש)לא שווה שוקיים,כך אני נוהג לעצבם מדי שנה.יחד עם זאת שניכם נתתם רעין שכדאי לחשוב עליו,ומן המפורסמות הוא שבעצים הנמצאים בשלכת רואים יותר טוב איזה ענף "לא במקומו" על כל פנים אני אשלח תמונה של עצים אלו בגמר הליבלוב ואפשר יהיה לדון בכך שנית. תודה לשניכם עבור היעוץ-כל טוב -איתן

למעלה