לבי נשרף בקרבי

דפי קול

New member
לבי נשרף בקרבי

כמה חודשים שאני קוראת את הדברים הכתובים בפורום ובכל פעם תחושת הצער תוקפת אותי שוב. לא יכולה שלא להתעצב מהמחשבה שהקונפליקטים וההתחבטויות שמובאים פה , הם בצורה כזו או אחרת רחשי ליבו של בני חודשים ארוכים ואולי גם שנים. כשסיפרתי לבעלי לפני כמה חודשים שבננו המתבגר גלש באתרים מסוג מסייום, פניו עטו אשרת גועל ועיניו הפכו אטומות. לא אשכח לעולם איך סינן "את חושבת שגידלנו חולה נפש?!". כמובן שהעדיף להדחיק את הידיעה, לתרץ בכל דרך אפשרית את זה שראיתי את הבן גולש באתר מסוג מסויים-והעיקר לא להעלות על בדל מחשבתו את הידיעה שהבן הומו. אני דוקא מעוניינת לדבר עם הבן על הנושא, אבל רק אם הוא מעוניין בזה בעצמו. מאורח חייו ברור לי שהדת חשובה לו, והמחשבה על כך שהוא נקרע בין שני העולמות קשה לי כל כך. ואת הכל הוא סופג לבד. רוצה כל כך לפנות אליו, ומצד שני חוששת. חשבתי שכדאי לשמוע מכם, אילו שעוברים את הדברים בעצמם מה יהיה הדבר הנכון.
דפי

המדליק22

New member
התגובה שלי

אני ממש מעריך אותך על הרגישות הרבה וטוב הלב, הסיטואציה ממש לא פשוטה ובטח שלא קלה. נראה שדווקא את לעומת האב לוקחת את זה בצורה פחות קשה למרות שזה לא קל... את בטח יכולה לחשוב כבר כמה שנים אנשים מסתירים דברים שונים בחיים... ומה שקורה אצלנו זה בחלק מהמקרים כמובן הסתרה בנוגע לנטייה המינית...חלק חושבים שמן הראוי לשתף וחלק אחר חושב שעדיף שלא...יש מיליון ואחת סיבות. אולי חלק מהגולשים כאן המנוסים יותר ייעצו לך לזרוק כמה רמזים לאוויר כמובן תמיד בצורה עדינה ולראות לאן הדברים יזרמו ואם כן תהיה היענות מצידו אז להמשיך ולדבר ולעזור לילד שלך...לילד שנשאת בבטנך 9 חודשים ולילד שהשקעתם המון עבורו. =) המון בהצלחה ואשמח לשמע על התפתחויות חיוביות.

דפי קול

New member
תודה לכולכם על השיתוף והנכונות לתמוך

אני מסכימה! לכולנו יש את הסודות שלנו, ויש סודות שעדיף לא לשמור לבד, במיוחד כשאין בכך שום צורך. כמובן שאכבד את בני אם יבחר שלא לשתף, אבל חשוב לי שידע שהוא תמיד מוזמן ושאני לא מתכוונת לאהוב אותו פחות חלילה, בגלל משיכתו לבני מינו. ברור לי שהגישור בין שני העולמות הוא תהליך פנימי שבני יצטרך לעבור בעיקר בכוחות עצמו, אך חשוב לי להיות לעזר בכל אשר אוכל. שוב תודה, דפי

גנימדס

New member
את מדהימה!

את מתארת מצב יפה, בו את מעונינת לדבר עם הבן. אני כל כך מקנא בבנך. הלוואי ואימי היתה מעונינת לדבר עימי על הנושא בגיל ההתבגרות!!! נקודה חשובה: מה את מתכונת לעשות עם זה? ליצור בשביל בנך אוירה תומכת או לללכת איתו לטפולי המרה ולאסור עליו לצאת מהבית? החיים של אחרי היציאה מהארון יכולים להיות קשים מאד בשביל בנך. חשוב לו לדעת מה יקרה אחר כך, איך תתיחסו אליו. היהדות היא מוקד בעייתי אחד, אך המשפחה יכול להיות מוקד בעייתי הרבה יותר גדול. סביר להניח שבנך מפחד מאד ממה שיקרה ביום שאחרי. איך יתיחסו אליו? את ? בעלך? האחים שלו? אם את רוצה לדבר עם בנך- אני מציע שכדאי לעשות זאת ביצירת אוירה מקבלת ותומכת. ליצור מצב שבו בבית מבינים אותו ולא חושבים שהוא חולה נפש. לא שולחים אותו לטפולי המרה. אוהבים אותו וזורמים איתו בכל בחירה שבה יבחר!!! חשבי איך את יוצרת לו אוירה תומכת, אפשר לעשות את זה בעקיפין- שמרככים את קרובי המשפחה הקשוחים ביותר. אפשר לעשות זאת כשאת והוא היחידים שמדברים על נטיה מינית- ואז תצטרכי לשדר לו שזה בסדר מבחינתך, ואת אוהבת את בנך כמו שהוא. ושלא תנסי לשים לו רגל ביום שאחרי. ורק כי הייתי חייב- הומוסקסואליות היא לא מחלת נפש. נכון שלפעמים רוצים לפגע בהומוסקסואלים ומחליטים שהם "חולי נפש". אבל המרחק בין השניים מאד מאד גדול.

עצתי

היי דפי, התרגשתי מאוד לקרוא את הדברים שלך, נגעת לי בלב! אני יושב וחושב בעצם מה הייתי כותב לאימא שלי לפני שהם ידעו. אני מאוד מזדהה עם המצב שבו את נמצאת, כי אותי ההורים שלי "הוציאו" אותי מהארון. הם פשוט ניגשו אליי יום אחד ואמרו "אנחנו יודעים", ואני בהלם מוחלט שאלתי "אתם יודעים מה?" (כאיל לא ידעתי באמת), והם המשיכו "אנחנו יודעים, אין טעם להסתיר". ואני בשלי, והם אמרו לי "חיכינו שתסיים את כל המבחנים השנה בלימודים, כי לא רצינו להוסיף לך לחץ נוסף" (תודה באמת :)).לא אשכח אך פעם את אוגוסט 2008. הרגשתי שקירות המטבח נופלים עליי, חשתי קבס, לא ידעתי איפה לקבור את עצמי מבושה. אבל הם עמדו שם, אותם הורים יקרים שלי, והסתכלו לי בעיניים ואמרו לי "אנחנו יודעים". הם לא נגעלו, הם לא דחו אותי, הם לא סובבו לי את הגב. הסתכלו עליי כמו מאז ומתמיד, עם עם שבב מידע עליי ופשוט אמרו לי "אנחנו יודעים". למרות שזה היה כפוי, שמחתי. תפסתי את עצמי, אמרתי בראש "אם הם פתחו את זה בעצמם, אז שיתמודדו עם ההשלכות. על מי אני מגונן כבר?". אז נכון שאז נפגשתי פסיכולוגית מרצוני. ונכון שבגלל ששיתפתי אותם שאני הולך לטיפול פסיכולוגי (בלי להגיד למה) זה חיזק את החשדות שלהם. וזה נכון שבשיחת הגילוי אמרתי להם למה אני הולך. ושאני מנסה לראות אם יש מצב עם בנות. והם שמחו וישר התנדבו לממן את הטיפול רטרואקטיבית ולבאות. ונכון שבסוף כעבור שנה זה לא עבד. וזה לא שהיום אין קשיים; לאבא שלי עד היום קשה עם זה. למרות הכל, שני ההורים שלי סבורים שלא "ניסיתי" מספיק עם בנות. החלום שלהם לראות אותי כמובן נשוי עם מישהי עם ילדים. כמו כולם. כמו שהם תמיד ייחלו לי מהרגע שנולדתי. הרי הם רוצים רק בטובתי, וזה ברור לי. הרבה פעמים הם אומרים דברים שפוגעים בי, לא מבינים עד הסוף. מציירים תסריטים שחורים שונים ומשונים; שבחיים לא יקבלו הומו לעבודה, והבדידות הנוראית שארגיש כשכולם סביבי יתחתנו, ושהאחים שלי לא יזמינו אותי לשבתות ואירועים משפחתיים מרוב בושה, ומה יקרה כשכל המשפחה המורחבת והאנשים מבית הכנסת יתחיל לרנן שאני לא מתחתן (אני בן 26), ושלא יהיה מי שידאג לי לעת זקנה, ואלו חיי בדידות צפויים לי, שהחבר שלי נשי אז למה שכבר לא אצא עם אישה ומה לא. אבל מבחינתי כל זה שווה את זה, כי יש פה משהו אחר יותר חשוב מהכל. בראש ובראשונה ילד צריך לדעת שזה לא דבר כזה נורא. שזה לא תנאי לאהבה של ההורים שלו. שהם יכולים לאהוב אותו כמו שהוא. אני כ"כ שמח שההורים שלי באו ואמרו לי שהם יודעים. ומצטער שזה לא הגיע קודם. אם יש משהו נורא זה להיות מי שאתה בסוד. אף אחד לא מכיר אותך, אף אחד לא שם לייעץ, לתמוך, להתלבט. רק אתה מכיר את עצמך? כמה הזוי זה נשמע? כמה לא בריא זה? אני נזכר בקשיים של הגיל הזה. וכמה נורא זה שאין אף אחד שאפשר לדבר על זה עם אף אחד. ושהדבר האחרון שרוצים זה שההורים ידעו. וכמה כוח זה נותן כשהם יודעים ומגיבים בצורה סבירה. שיש לך מקום בעולם, במשפחה. מתוך מה שאני קורא את שם, דפי, ואת אוהבת את הבן שלך כמו שהוא, ותקבלי אותו כהומו, כי זה מי שהוא. את לא תזרקי אותו מהבית (כמו שעשו לידיד שלי). את גם לא תקחי אותו לרב מחולל ניסים שיתקן את הבן שלך ויגיד תפילה ואז ברגע הכל יסתדר (כמו שעשו לחבר שלי). את לא תאיימי עליו שאם הוא לא יחדל להיות הומו, הוא יעוף מהבית. את גם לא תודיעי לו שעכשיו שאת יודעת שהוא הומו, הוא עף מהבית. וגם לא בעלך (עובדה שהוא יודע והבן עדיין בבית). חשוב שגם אם מנסים לראות אם יש בו צד שנמשך לנשים (דבר לגיטימי בהחלט), הדבר נעשה מתוך קבלה. ומתוך הבנה שגם אם זה לא ילך, יש חיים אחרי. ויש תקווה. שזה לא פוגע ביחסים בינו לבניכם לא משנה מה יתברר בסוף. את תתמכי בו בכל מצב. את מבינה שזה מגיע ממקום פנימי. לא "משובת נעורים" ולא "קשיי גיל ההתבגרות". נכון שאת בראשך מתחבטת האם זה אתי להוציא אותו ולכפות עליו את היציאה. אבל הרי את יודעת. זה שקר לא לספר שאת יודעת. ולמה לא לספר? אם את מספיק רגישה ואוהבת, את תעשי לו טובה ענקית. חשוב שתגיעי עם כל המידע, ותגיעי מוכנה. שתדעי להכווין אותו ולהיות לו למשענת ועזרה. אולי בשלב הזה בעלך לא צריך לדבר עם הבן, ולא צריך לספר לבן שגם האבא יודע. נראה שהאבא צריך לעבור "פעול ריכוך". שיבין שהומואים לא חולי נפש, ושיש בניהם אנשים נורמטיבים, עובדים, מכובדים, דתיים שנבראו עם משיכה לגברים. שיש הומואים ששואפים לעבוד את ה' ולהיות דתיים בדיוק כמו כל דתי אחר. חשוב שהאבא יבין כמה קשיים החיים של מתבגר הומו, וכמה צריך את תמיכת המשפחה, ולא קיתונות של גועל ודחייה מצד האנשים הכי קרובים אלינו בעולם. כמה שזה לא עוזר. וכמה שזה לא משנה את הבן שגידלתם. הוא אותו ילד מתוק, מחונך, בריא נפש וכל שאר הדברים שאני בטוח שעמלתם שנים על חינוכו. זה עניין של חשיפה, חינוך ויכולת לקבל. אני מחזק את ידיך, ומאחל לך ולבנך הצלחה. מדברייך את נשמעת רגישה, תומכת ואוהבת...

Nחמן

New member
מצטרף לדעת חבריי

לא שאני מסכים איתם באופן מוחלט אולם במקרה זה כל המגיבים הגיבו לעניין. הומוסקסואליות איננה מחלה ואינה צריכה טיפול. יש רק לברר, מה המניע של הבן. האם הוא באמת הומוסקסואל (בן כמה הוא?) או שמא התפתה במקרה לגלוש באתרים פורנוגרפיים. עכשיו לחלק העיקרי, שעליו לא ניתן דגש מספיק. בלי כל קשר לנטייה בדבר אחד אני חושב, שבעלך צודק. האתרים הפורנוגרפיים לרוב אכן יכולים גועל נפש. כל מטרתם היא גירוי היצרים ותו לא. לצורך כך יש מערכות סינון כאלו ואחרות, שמונעות את הכניסה לאתרים אלו. לא בטוח, שהם יועילו ב- 100% אבל אפילו אם יועילו ב- 50%, הרי גם זה הישג. מעבר לכך יש לברר בדיוק, עד כמה היא הנטייה של הבן. אם מדובר במשהו חד-פעמי, או אפילו יותר מזה אבל מעט מקרים מזדמנים, יתכן, שהוא איננו יציב דיו כדי להחליט על הכיוון שלו בחיים. אין שום מניעה להסביר לו את החשיבות של המשיכה למין השני אבל אי אפשר להכריח אותו בכך, כי לפעמים הנטייה מושרשת בו חזק (מולדת או נרכשת - זה נתון לוויכוח) עד כדי כך, שאיננו נמשך כלל לבנות. במקרה זה אין ברירה אלא לקבל אותו כמות שהוא. סוף סוף הוא הבן שלכם. יש לא מעט הומוסקסואלים בכל המערכות האקדמאיות (ואפילו שופטים). זה רק מראה על חוסן נפשי אבל כמובן יש להפריד הפרדה מוחלטת בין הנטייה לביןשאר שטחי החיים. כל האמור לעיל וכל דברי חבריי אינם "תורה למשה מסיני" ורצוי לאמת אותם עם איש מקצוע. לעניות דעתי יועץ לענייני משפחה הוא הכתובת המתאימה. מאחל לך ולבעלך הרבה נחת מהבן ולא חשוב לאן ינטה אלא העיקר, שיעשה רק דברים טובים בחיים.

דפי חביבה,קודם כל עלייך לרכוש את אמונו של בנך

בנך צריך להרגיש שאת איתו "באש ובמים", שלא תנטשו אותו בעת צרה, שלא תפסיקו לאהוב אותו ויהי מה. חלק מהכנת הקרקע הוא שכנוע של בעליך שהומוסקסואליות אינה מחלת נפש - כך אומרים כל המומחים ואף רבנים רבים. רק אז יבשילו התנאים לשיחה כנה על חששותייך ועל האפשרות שהוא הומו. השיחה יכולה להתבצע בשלבים רבים:"אתה יודע שאנחנו אוהבים אותך ונמשיך לאהוב אותך ללא תנאי" "אתה יודע שאתה יכול לדבר איתנו על כל נושא שבעולם, ולא נכעס עליך גם אם זה נושא רגיש וכואב" "שמתי לב שאתה לא מדבר/כותב/מתעניין בבנות" "אתה יודע שאפשרי להיות דתי גם אם יש רצונות ומחשבות על דברים שנוגדים את הדת" "ה' ברא את כל אחד מאיתנו כרצונו, לפעמים צריך להאבק כדי לעבוד אותו באמונה ובשימחה" "אנחנו נעזור לך לפתור כל בעיה שאתה נתקל בה, בין אם היא בעיה בין אדם לחברו או בין אדם למקום" וכו'

דברי איתו!

אין דבר יותר חשוב לילדים מאשר קירבה להוריהם (ולהיפך). אמרי לו שאת יודעת שהוא נמשך לגברים, שזה דבר נורמלי ושאת מקבלת אותו כמות שהוא עם המון אהבה והערכה שאינם ניתנים לערעור. תאמרי לו שאת לא תתני לאף אחד להפלות אותו או להתיחס אליו שונה. אני לא חושב שיכולה להיות מתנה גדולה יותר מהורה לילד ובנך יזכור לך זאת כל ימי חייו. הומוסקסואליות היא דבר נורמלי לחלוטין כמו לחלוטין כמו אלה שיש להם עיניים כחולות או שיער בלונדיני או גבוהים מאוד או רזים מאוד וכו'. הידעת שבמצרים העתיקה להיות ג'ינג'י היה פשוט אסון והסתיים במוות. וגם היום במרכז אפריקה רוצחים לבקנים למטרות פולחן (בורונדי, טנזניה וכו'). מזעזע.

Nחמן

New member
לדבר אתו, זה בסדר

להגיד לו, שזה דבר נורמלי, לא נכון (ראה תגובתי להודעה השנייה). עם זאת קורה, שיש אחוז מסוים באוכלוסייה, שנוטה לכיוון האחר. לא תמיד זה בשליטה. זה הדבר, שיש להתמקד בו. ברור, שיש לקבל את הילד כמות שהוא עם המון אהבה. אי קבלתו לא תפתור את הבעייה ואף עלולה להסב לו נזקים חמורים, שמהם עלולים לסבול כל בני המשפחה.

ועל מה אתה מסתמך בדיוק?

כשהן הפסיכולוגיה והן הפסיכיאטריה קובעות שמדובר בהתנהגות נורמלית נורמטיבית בריאה ודווקא כשאדם פועל נגד נטייתו סובל קשות עד מעשים לא נורמליים כמו פגיעה בזולת (ע"ע האשמות נגד רב מסויים למשל).

Nחמן

New member
אנחנו לא דנים בקביעה מדעית

הנורמה על פי התורה: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו". התורה לא מבדילה בין הומו לסטרייט. ע"ע האשמות נגד רב מסוים איני צריך לזה. ברור לכל בר בי רב דחד יומא, שיש מעשים, שהינם בגדר סטייה מהנורמה החברתית (גם אם מיעוט זניח בחברה יכשיר אותם). הבעייה היא לא הנטייה אלא המעשים. כיוון שלא ציינת את שמו הרב, לא אתייחס לזהותו ולאשמתו אלא לעובדה, שכשם שלנשיא אסור לקיים קשר מיני עם הכפופים לו (ואף לא עם כל אשה אחרת), כך אסור לרב לקיים קשר מיני עם תלמידיו. זה לא קשור לנטייה (וכמובן אין בדבריי משום נקיטת עמדה לצד זה או אחר) אלא לנורמה החברתית. אם הנשיא אינו יכול לשלוט ביצריו, בל נא יעמיד עצמו לבחירה לכהונה כה רמה. אם הרב איננו יכול לשלוט ביצריו, עליו לפנות לטיפול מתאים ולא להתקרב לתלמידים צעירים (שוב: אינני מתכוון לשום אדם מסוים אלא לכל אדם). עוד לא הוכח, שמי שפועל נגד נטייתו (ומהי הנטייה? האם רק משיכה לבני המין האחד? אולי גם למין השני?), עלול לפגוע בזולת.

לא כתוב... כל איש... יחי ההבדל...

ואין בין דרישות דתיות לבין הנטיה או היכולת להיות מי שאינך דבר.

טיףטף2

New member
איזו מקסימה!!!

איזה כיף לקרוא הודעה כמו שלך. אם את חוששת לפנות לבן שלך ולהנחית עליו פתאום"בן יקר,אני יודעת שאתה הומו." תוכלי לבוא אליו בעקיפין... אני בטוח שהוא מאד מאד ישמח אם תגידי לו מילים חמות כי זה מה שאנחנו באמת דורשים, את אותה אהבה ואת אותו היחס הטוב שאחרים מקבלים למרות שאנחנו הומואים. תוכלי לפנות אליו ומידי פעם להגיד לו מילים בסגנון"בן שלי,שתדע שאני תמיד אוהב אותך.אתה תמיד הבן שלי.אני אוהבת אותך כל כך שאין שום סיבה שבעולם שלא ארגיש זאת בעתיד".המון,המון והמון מילות חום ואהבה יגרמו לבן שלך לאט לאט להיפתח אליך ולשתף אותך. את לא יכולה להבין כמה אני מקנא בבן שלך שיש לו אימא כזו!!

ספר יקר

New member
כל הכבוד!

על הרגישות, הנכונות לעזור. ביחד יהיה לשניכם קל יותר להתמודד. צריך להבין שאולי הוא לא רוצה לספר. לא כולם מעוניינים לדבר עם אחרים על חיי המין שלהם, בלי קשר לנטייה כזו או אחרת. לכן, לדעתי, צריך לשדר פתיחות לנושא, אבל חלילה לא ללחוץ ולשדר בצורה ברורה ש"את יודעת עליו".
שיהיה בהצלחה! נשמח להתעדכן איך הדברים מתקדמים!

לא מדובר על חיי מין אלא על נטיה מינית

לאף אחד בחברה הדתית אין בעיה לדבר על נטיה מינית סטרייטית ואף חוגגים את הנטיה המינית (שידוכים, חתונות, אירוסין, בריתות... מה לא).

Nחמן

New member
לא מדויק

אף אחד בחברה הדתית לא מדבר על הנטייה. אף אחד גם לא "חוגג" אותה. הנטייה מושרשת בדרך כלל באופן טבעי, ואם היא מוזכרת בגמרא פה ושם, אז זה יכול להיות במובן השלילי (משכב זכר, זנות) או במובן החיובי (נישואין). המשנה הראשונה במסכת "קידושין" פותחת: "האשה נקנית בכסף, בשטר ובביאה". המעניין הוא, שבשום מקום לא מוזכרת הביאה באופן חיובי אלא כאן ובמסכת "יבמות" בהקשר למצוות יבום. באף אחד מהמקומות הללו הגמרא לא מפרטת.

לא מדוייק

משכב זכר וזנות אינם נטיה אלא מעשים מיניים. הנטיה הסטרייטית נחגגת כפי שתארתי.

Nחמן

New member
אתה יכול להביא דוגמאות?

גמרא "שבת" ל"ג עמוד א': "א"ר חנן בר רבא הכל יודעין כלה למה נכנסה לחופה אלא כל המנבל פיו אפי' חותמין עליו גזר דין של שבעים שנה לטובה הופכין עליו לרעה". גם כאן וגם בכל מקום אחר בגמרא ובמדרשי חז"ל אין עיסוק בנטייה. נכון כתבת, שהמעשים המתוארים אינם מיוחסים לנטייה כלל. עכשיו מה ראית לנכון "לחגוג" את הנטייה? הנטייה קיימת באדם מיום היוולדו. אלא אם תאמר: מימוש הנטייה? האם בשביל זה צריך טכס שלם של אמירת ברכות וקריאת שטר הכתובה? ולאחר מכן תזמורת וריקודים בתוספת סעודה דשנה? החגיגה היא לא משום הנטייה אלא משום הקדושה, שבהקמת בית יהודי בישראל. הדברים שלך הם כנראה חידוש, שלא נמצא לו מקור.

למעלה