לביבת ירקות

shokolate

New member
לביבת ירקות

היום בזמנים מודרנים של ידיעות היו הרבה מתכונים לכל מיני לביבות והחלטתי לעשות אחת פשוטה שיצאה נהדר המתכון הוא של שף-קונדיטור אבי קינן מבעלי רולדין. החומרים: 1 בצל קטן 1 תפו"א קטן מקולף 1 בטטה קטנה 2 גזרים קטנים מקולפים 1 קישוא קטן 1/3 כוס קמח 2 ביצים תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, שום כתוש אבקת מרק (לא חובה) חופן עירית קצוצה שמן לטיגון חצי עמוק אופן ההכנה: מגרדים על פומפיה דקה את הירקות סוחטים היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי נוזלים. מוסיפים קמח, ביצים ותבילינים מחממים שמו לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצלים) במחבת ויוצרים בעזרת כף לביבות, מטגנים משני הצדדים מוציאים לנייר סופג ומגישים לי לא היו קישואים ולא עירית ויצא נהדר בתאבון וחג שמח

shokolate

New member
בהחלט טעימות

אני רוצה בבקשה מתכון לעוגיות שעושים צורות בבצק, קניתי את מייצר צורות (יש שם יותר נורמלי?) אבל אין לי מתכון
אבל שיהיו עוגיות מתוקות לא מלוחות

shokolate

New member
קניתי מייצר צורות מפלסטיק

לב, כוכב, פעמון וכו' אני לא בטוחה שהכוונה לעוגיות מכונה, או שאפשר להשתמש באותו בצק?

מאיוש י

New member
את מתכוונת למזרק

שמכניסים לתוכו בצק ויוצאות כל מיני צורות לפי הדוגמא שאת שמה. ממה ששמעתי מחברות שקנו את זה , זה לא מומלץ. יש מתכון מיוחד לעוגיות במזרק הזה. אי אפשר להכין בו את עוגיות המכונה של יוכי. הבצק לעוגיות צריך להיות מאוד עדין תחפשי בפורומים שונים נתקלתי במתכון כזה בעבר.

shokolate

New member
טוב תודה

ויש לי עוד שאלה: אמא שלי אמרה לי במתכון של החלות להשתמש רק בחלבונים ושמרתי את החלמונים עדיין לא זרקתי, יש מה לעשות איתם? אפשר למרוח אותם על הבצק לפני האפיה או לזרוק ולהשתמש בביצה שלמה?

יוכי68

New member
אם תצפי את החלות בחלמונים בלבד יצא לך צבע

נהדר........אבל כעיקרון אני שמה בחלות ביצים שלמות ולא חלבונים בלבד. מהו המתכון?

shokolate

New member
המתכון לחלות/לחמניות

החומרים: 1.5 ק"ג קמח 4 כפות שמרים יבשים 2 חלבונים 1/2 כפית מלח 3/4 כוס סוכר 3/4 חב' מרגינה מומסת 4-5 כוסות מים רותחים שהתקררו עד לדרגת פושרים ולא חמים אופן ההכנה: לערבב קודם החומרים היבשים; קמח, שמרים, סוכר ומלח אח"כ להוסיף את החלבונים ,המרגינה והמים בהדרגה קודם שלוש כוסות ואח"כ כל פעם קצת מהרביעית והחמישית בכלל לא חובה אלא לפי ההרגשה. ללוש היטב 5 דק' ביד קמוצה לאגרוף להתפיח במשך שעה מכוסה טוב, כיסוי ראשוני על הבצק- שקית ניילון משומנת ועליה מגבות /שמיכות וכד' אחרי שתפח, ללוש שוב ע"מ להוריד נפח ואחרי זה שוב התפחה לחצי שעה. לחלק ל-6 לגלגל לנחש לחתוך 6-7 חתיכות ע"מ שיהיו זהים בגודל. לקלוע חלה או כדור וכד' ולהניח ישר על תבנית אפיה שיקבל עוד מעט תפיחה, למרוח ביצה עם כף מים לפזר שומשום ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות. *אם עושים צורה של כדור כדאי לעשות חתך קטן בצורת X שהכדור יפתח ויתפח. בהצלחה ובתאבון. מקווה שיצא טוב ד"א צילמתי חלק מהשלבים אז אני אעלה לכם את התמונות או היום או מחר בעז"ה

למעלה