לביבות ירק מנצחות

לביבות ירק מנצחות

אתמול הכנתי לפיקניק ללא התפ"א שנשכח, והן נחטפו בהתלהבות. מתכון: לביבות ירק רכיבים: 2 גזרים מגוררים 2 קישואים מגוררים (לא מקולפים) תפוח אדמה גדול מגורר (ומקולף כמובן) פטרוזיליה קצוצה דק (אני אוהבת לשים כמות גדולה) כוסברה קצוצה (אם אוהבים) בצל קצוץ דק 3 ביצים מלח פלפל שחור זילוף של שמן זית פירורי לחם או קמח מצה "כמה שנכנס" אופן הכנה: לסחוט את הירקות המגוררים כדי להוציא עודף נוזלים ולהעביר לקערה. לערבב היטב את כל המצרכים (מאד טוב ללוש ביד) ולטגן בשמן משני הצדדים עד להזהבה. יאמי! הערות: אני אוהבת לאכול את הלביבה עם ערימונת של שמנת או יוגורט סמיך מעליה. מאד טעים בתוך פיתה עם סלטים ומאד מתאים כאוכל קר לפיקניקים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

yifatushc

New member
תודה דרומית! ../images/Emo140.gif

נשמע טעים, ושאלה: האם אפשר גם לאפות אותן במקום לטגן? (או להניח על המולטי שף עם מעט שמן?). גם אני בעד יוגורט מעל, זה יוצא נהדר עם לביבות או פשטידות ירק. יפעת

pirge

New member
תודה ולגבי טיגון לביבות..אז זה מה

שאני עושה. מטגנת טיגון מהיר וקצר במעט מאד מאד שמן מ-2 הצדדים. על להבה בינונית כשהמחבת חמה מאד. שהלביבות ישחימו. מעבירה מיד לתבנית וממשיכה לאפות כ-40 דקות. חום 170 מעלות. אפשר להפוך פעם אחת. גם לביבות מאטריות או תפוחי אדמה אני מכינה כך.

תשובה ליפעתוש

בהחלט אפשר לטגן במולטי שף. לגבי האפיה, עלה על דעתי שאפשר לאפות כמו מאפינס ולקבל מאפינס ירקות טעים.

נירהמ1

New member
../images/Emo39.gifנשמע ממש טעים עם השמנת../images/Emo3.gif

מה שלומך דרומיתי?

הבנות שלי אוהבות לשים גבינה לבנה

על הלביבות האלה. אבל בטוח שעם שמנת זה הכי מושחת וטעים... שולחת גם לך

למעלה