לבטל את האבחנה של הגבוליות?

לא כל כך הבנתי מזו שליטה רודנית

אני חטפתי המון מכות מהורי זה נכון כולל התעללות מינית במשפחה לא מאבי כלומר לא גלוי עריות ממש , אבל מקרוב מאוד מאוד בעל קשר דם ולא אפרט , אבח אני לא בטוח שזו סביבה רודנית , זו מילה חזקה מאוד מזכיר לי שבי או משטר אפל מאוד זה לא אני , אני נורא פחדתי יאבי אני זוכר שלא רציתי שיבוא מעבודה כי פחדתט שאמא תלשין עלי והו5 יכנס לי מכות חזקות זה נחשב רודני , יורם כי אני ממש פחדתי ממנו כל הילדות עד עכשיו אני מפחד שהוא צועק , כי יש לו שגעון בעינים גם לי ככה ירשתי תגנים ממנו ואני קיצוני ממנו , מזה רודני אני לא מבין , אשמח להסבר ,

הא הבנתי

כי חשבתי ש 81 אחוז מהגבוליים עברו התעללות מינית או אחרת אז נראה לי הגיוני ומהכירות הן באמת עברן התעללות כזו או אחרת גם בבית , אבל יכול להיות שהרקע שלי קשה יותר אולי

הרקע לפי ג'ודית הרמן

בהגדרה של טראומה מורכבת שהגדירה ג'ודית הרמן
( בספרה "טראומה והחלמה") הרקע של הטראומה המורכבת הוא:
"היסטוריה של הימצאות בשליטה רודנית פרק זמן ממושך (חודשים עד שנים) .
והדוגמאות שהיא הביאה:
"בני-ערובה, שבויי מלחמה, ניצולי מחנות ריכוז וחברי כתות דתיות מסויימות.
הן כוללות גם את מי שהיו נתונים לשליטת מערכות רודניות בחיי המין והמשפחה, כולל נפגעות הכאה במשפחה, התעללות גופנית ומינית בילדות וניצול מיני מאורגן".

ההדגשה היא

על חוויות חוזרות ומצטברות לאורך זמן.
לא מדובר בחוויות כאלה דוקא בילדות, אלא גם אצל אנשים בוגרים (כמו שבויים ובני ערובה).

לא הבנתי יורם

הורידו את התעללות נפשית ופסכולוגית כי אני עברתי הזנחה רגשית העדר אב חוסר יחס ואלימות מאב לא קשה ואלימות קשה מאוד מאמא וגם מסבתא וגם סבא גרר אותי בשערות שהייתי בן ארבע אז לא הרשו לי להיות אצלו לבד , אלימות של אבא זה בעיקר מילולית קללות השפלות ולפעמים אגרופים אבל כבר לא כי אני מגן על עצמי האם כל אלו מוכללים כטראומה מורכבת . אשמח לדעת .

כשילד עובר חוויות קשות כמו מה שאתה מתאר

סביר שזה נכנס להגדרה של הימצאות ממושכת במצב רודני, שג'ודית הרמן הגדירה כמצב של טראומה מורכבת.
וההגדרה של נט"ל:
"טראומה מורכבת היא סוג של טראומה המתרחשת שוב ושוב, מצטברת ואף מסלימה ככל שהיא נמשכת. במסגרת המשפחתית, הדוגמה הבולטת לטראומה מורכבת היא אלימות (פיזית או מינית) מתמשכת כלפי בני משפחה".

הא אוקי

כי פשוט אותי הגדרו כטראומה מורכבת לאור הפגעיה המינית על ידי הנוער כי אף פעם לא ספרתי במציאות על הפגעיה על ידי הורים כי פחדתי שיסתבכו ..

הרקע בטראומה מורכבת לפי נט"ל

טראומה מורכבת היא סוג של טראומה המתרחשת שוב ושוב, מצטברת ואף מסלימה ככל שהיא נמשכת. במסגרת המשפחתית, הדוגמה הבולטת לטראומה מורכבת היא אלימות (פיזית או מינית) מתמשכת כלפי בני משפחה.

מצבים אחרים שבהם מתפתחת טראומה מורכבת הם מצבי מלחמה, שבי, עקירה ופליטוּת וסחר בבני אדם. טראומה מורכבת יכולה להתפתח גם כתוצאה ממחלה כרונית הדורשת התערבות רפואית אינטנסיבית ולעתים קרובות מכאיבה.

הרקע בטראומה מורכבת לפי בטיפולנט

"טראומה מורכבת מתפתחת בעקבות מצבי חיים ממושכים בהם האדם נחשף באופן חוזר למצבים המסכנים את שלמותו הפיסית והנפשית.
דוגמאות למצבים העלולים לעמוד בבסיסה של טר' מורכבת הן פגיעה מינית ממושכת בילדות ובפרט גילוי עריות, חשיפה לאלימות פיסית חוזרת ושבי של חיילים.

"במצבי טראומה מורכבת לאדם אין אפשרות להתאושש, לשקם את המשאבים שנפגעו ולגייס תמיכה. הוא חשוף שוב ושוב לאירועים טראומטיים או דרוך לקראת בואם, ונמצא במצב הישרדותי תמידי".

למעלה