לבטים

אדם 08

New member
לבטים

שב"ש אשמח לדעתכם אני סטודנט למדעי המחשב. מתחילק לעבודה בהייטק. כל הזמן אני תוהה אם זה המקצוע בשבילי (תכנות מחשבים). יש רגעים שאני נהנה. אני מרגיש שזה תחום שמאתגר אותי. ואני מרגיש שאני נמצא עם אוכלוסיה איכותית. אני מרגיש שזה תחום שאמור לתגמל בצורה הולמת. מצד שני, אני מבין שאין לי את התשוקה למרצוע כמו שיש לכמה בודדים. אלה שמתכנתים בזמנם החופשי. שפותחים את העניים ורוצים לתכנת. לדעתי רק מי שיש לו את התשוקה יצמח לשיאים בתחום. אני חושש שאני רק אהיה בורג באיזה מערכת. הדילמה הרצינית שלי היא שאני נמשך להרבה תחומים אחרים. ואולי מעל הכל- אחד הדברים שאני מצטיין בהם בלי הרבה מאמץ - זה איורים, שירטוטים. אני מתעניין בארכיטקטורה ברמה שאני מסוגל לשוטט באינטרנט לחפש תמונות של בניינים יפים. אני משתהה זמן רב מבניינים. אני משרטט ביניינים (אבל גם מצייר דברים אחרים) לעיתים רחוקות כשיש לי זמן פנוי. זו התשוקה שדברתי עליה קודם. אני חושב שאם הייתי יכול להגשים חלום. הייתי עובד בתור מאייר באיזה חברה כמו דיסני או צייר באיזה קונספט דומה. אני תוהה אם האהבה שלי לשרטוט טאדריכלות היא חלום באסמפיה. אני תוהה אם הלימודים מעניינים. אם העבודה אח"כ מאתגרת. או שיש התעסקות במלא דברים שהם מעבר לתפיסה הויזואלית - וכל הכיף יורד. אני תוהה איך מישהו בלי נסיון באדריכלות או בציור כמו שתארתי למעלה יוכל לדעת אם העבודה מתאימה לו. ואם יש גוף שאוכל לספוג ממנו מה אופי העבודה - אולי אפילו ע"י עבודה זמנית כלשהי. סתם להמחשב , מצרף כמה תמונות שציירתי לפני די הרבה שנים (5 ומעלה) http://picasaweb.google.com/elad2109/QwVbEI?feat=directlink

mosdan

New member
למתלבט

הי אני מאמינה גדולה בכך שאיפה שהתשוקה שלנו נמצאת שם אנחנו הכי טובים! אתה מתאר שיש תחומים רבים שאתה נמשך אליהם ומזכיר את האיור והשרטוט ואדריכלות כתשוקה וגם בתכנות מחשבים אתה נהנה ומרגיש מאותגר. אתה גם כותב שהחלום שלך זה להיות מאייר בחברה כמו דיסני... ראשית, זה נפלא בעיני שאתה נמשך לתחומים רבים ושאתה גם יודע זאת! אני פוגשת לא מעט צעירים שאין להם שמץ של מושג מה החלומות שלהם, למה הם משתוקקים.... אני בטוחה שיש מהמשותף בין כל התחומים המעניינים ומושכים אותך, או בסיבות ששם אתה נמשך! תתבונן מה יש שם! אני ממליצה לך לעשות עבודת התבוננות: תכין טבלה, מלא אותה ברשימת כל התחומים, רשום בצד כל סעיף ברשימה - מה מושך אותך, מה היית רוצה לעסוק שם, הוסף עמודה של מה משמעותי לדעתי - ורשום לכל סעיף איזו משמעות תביא אם תעסוק באותו תחום, מה לדעתך יגרום לך סיפוק בעיסוק. תתחיל עם זה תראה מה אתה יכול ללמוד מההתבוננות הזו, אם יש תחום שאתה לא מכיר מספיק מה העיסוק שם, מה הלימודים הנלמדים, הכן שעורי ביית, גלוש באינטרנט, שאל אנשים מצליחים מהתחום. אני מאמינה שמעבודת התבוננות הזו תראה דברים חדשים שיצליחו למקד אותך!. בהצלחה אריאלה מוזדן - כוכב הים מאמנת קריירה ויועצת ארגונית מומחית במיקוד ויצירת בהירות האימייל שלי

אדם 08

New member
תשובה מדהימה

המון תודה אני מתלבט כי אני יודע שיש לי כשרון מולד בציור/שרטוט ברמה די גבוה. אני חושב שזה משהו שאפשר ללמוד/ללטש. אבל אי אפשר ללמד יש מאין. בדיוק כמו חוש נגינה או ריקוד (ששם לא שפר מזלי). בכל אופן אני לא יודע אם עבודה באדרכלות או בתור מאיירשל סרטים או גפרקאי - היא מהנה או כיפית. אני פשוט יודע שיש לי פור על אחרים כבר מנקודת הפתיחה. זה כל מה שגורם לי למחשבות על למנף את זה. לנצל את מה שיש לי. במדעי המחשב אני טוב. יש לי ציונים גבוהים. אבל אני לא הכלי הכי חד במחסן מה שנקרא. יש כאלה שזה בוער בעצמותיהם. אלה האנשים שלדעתי יעלו על העובדה השגרתית של מתכנתי מחשבים.

mosdan

New member
סיכון וסיכוי

מתלבט יקר, אני שומעת ממה שאתה אומר שאתה רוצה להיות הטוב ביותר " הכלי הכי חד במחסן" ושאתה מאמין שזה קורה כאשר "זה בוער בעצמות" בעיני זאת תובנה נפלאה, שלי אישית לקח שנים להבין זאת כתובנה ומהי אותה תשוקה אצלי. אתה יודע!, אפשר להישאר בבטוח והמוכר, ואפשר להחליט ללכת על הסיכון שמניב סיכוי - הכל הן הבחירות שלנו אז אם אתה מחליט לתת מקום לסיכון. לדעתי, חשוב שתדייק את התשוקה, מה יותר מדליק, איפה אתה מרגיש שאתה מביא יותר משמעות, מה מספק אותך יותר....תבדוק מה כל תחום אומר (אדריכלות, איור, גרפיקה), מה האפשרויות שעומדות בפניך, איך הכל עומד מול הקריטריונים שלך בלהיות הכלי הכי חד במחסן.. ולך קדימה, בטוח שדרך הסיכון אתה פותח עולם שלם של אפשרויות! אשמח להתעדכן בהחלטות שלך בהצלחה אריאלה מוזדן - כוכב הים מאמנת קריירה ויועצת ארגונית מומחית למיקוד ויצירת בהירות האימייל שלי

למעלה