לבחור בשימחה :

אשבל1

New member
לבחור בשימחה :

כתבה הבוקר צופית גרנט:

https://www.facebook.com/photo.php?...18450923.35750.182468528528792&type=1&theater

"חשוב להיות בשמחה. אני לא סתם בוחרת בשמחה כתכונה ראשונה במעלה. שמחה היא לא דבר מובן מאליו. לדעתי, צריך להתאמץ ולבחור בה כל יום מחדש, כי היא נותנת לנו את הכוח לעבור רגעים פחות משמחים, להצליח לחצות גשרים מסובכים באופן נכון ומדויק. השמחה מפחיתה את החרדה. השמחה היא תכונה מחבקת. היא משחררת מלחצים, אבל צריך לבחור בה. היא לא תכונה ממכרת. היא תכונה נאצלת וכשלומדים לבחור בה החיים הופכים לחגיגה."

מה דעתכן? מצליחות לישם זאת?

מסכימה...

תודה אשבל על שהבאת את הדברים של צופית. יש בהם הרבה השראה.
לא כל-כך מצליחה ליישם, אבל אולי אשתדל קצת יותר, יש בזה רווחים ענקיים.
לחיי השמחה.

אשבל1

New member
היי אלכסנדרה,

אני שמחה לשמוע שגם את התחברת לדברי צופית. אם אינני טועה, את לראשונה כאן בפורום? נשמח להכירך..

היי אשבל

אני קוראת בפורום, לראשונה כותבת כאן. זה פורום בנות ללא אם ואני איבדתי את אבי, אז לא כתבתי... גם קשה לי לדבר עליו.
אבל לשמוח אני רוצה מאוד!

אשבל1

New member

אשבל1

New member
עכשיו ראיתי שחברה שמה קישור הבוקר

אבל זה נכתב ע"י צופית בעבר, אני מציינת רק לשם הדיוק, כי זה רלוונטי תמיד

נכון, זה רלבנטי תמיד

ולא שמתי לב לתאריך. אבל את צודקת, טוב לדייק.
את יודעת, אשבל, בקשר לשמחה, לבחור בשמחה זה כן, אבל לא הייתי רוצה לעשות את זה במאמץ גדול מידיי, כי אז זו לא אהייה אני. לעשות החלטה, כן. אבל להיות עם ראש פתוח.
וגם - אסור שהשמחה תטייח את המקומות הכואבים כי צריך לטפל בהם. אבל את המקומות שכבר טופלו ואת החיים בכלל, כדאי ואולי אפשר לחיות מתוך שמחה. (יש ספר כזה, זה היה הספר הרוחני הראשון שקראתי, פעם מזמן.)
ימים יגידו.
וחוצמזה, את חושבת שאנשים שמחים ואופטימיים הם אנשים טובים יותר?

אשבל1

New member
אני מסכימה איתך

לא בכל בוקר נוכל להגיד זאת לעצמנו, ויש ימים קשים יותר ויש פחות, אבל אפשר להשתדל ברוב הימים כשמגיע הזמן הנכון לנו.

לגבי שאלתך אם אני חושבת שאנשים שמחים ואופטימיים הם אנשים טובים יותר? אני חושבת שחיפוש השימחה והאופטימיות עוזר לך להיות טובה לעצמך, וכמובן שזה מקרין לסובבים אותך, אני מאמינה שחיוך הוא "מדבק" , לגבי השאר , הרי את יכולה להיות שמחה ואופטימית וסופר אגואיסטית אז את אדם טוב? לא יודעת , זה מאוד אינדוידואלי לדעתי.

תמר1104

New member
קונפוציוס- גדול הפילוסופים של סין בשנת 551-47

לפנה״ס- ״בני אדם טובים מחזקים את עצמם בלי הרף״.
ואם זה אומר לנסות לחיות בשמחה, אז כנראה שזה אכן נכון.

אין כמוך!

קפצתי לבקר, וכמו תמיד - אפשר למצוא אצלך איזו צידה טובה לדרך.

נשיקות.

למעלה