"לבזות את בני סלע"...

almog4

New member
שוק האיברים בסין

מורכב מאסירים (פליליים וגם פוליטיים) שנמצאים במחנות מעצר בסין ושמוצאים להורג בתזמון מצמרר, שחופף (בצירוף מקרים) לזמן שבו נמצא בסין האדם המערבי שממתין להשתלת לב או כליות. לפי הקישורים המצורפים כאן למטה, גם אם המקרים ההם הם צירופי מקרים, וגם אם האסירים המוצאים להורג חתמו על הסכמה לתרומת איברים, כל הנושא הזה צריך עיון, כמו שאומרים. לא?
דני

אבזץ

New member
נכון.

אך בגדול, עד שבני ישראל לא ינטשו את החמסות ואת השומים ויתחילו לתרום איברים, העיון הזה יביא בעיקר ובאופן ישיר למוות של חולים אומללים המשוועים להשתלה. אנחנו, עם כל הכבוד לגלאון, אבק ליד הסינים ובוודאי שלא נגרום להם להפסיק את מכונות המוות שם, המחוללות ללא ספק רציחות נוראיות, הראויות לכל גינוי.

justchip

New member
אנחנו לא יכולים להפסיק אז באו נעודד

גישה הגיונית לכל הדעות

uri80

New member
מזכיר לי ספר של לארי ניבן

"מתנה מכדור הארץ". ספר מד"ב שמדבר על מושבה כלשהי שבה בגלל מחסור באברים, קוצרים את אבריהם של נידונים המוצאים להורג. במשך הזמן ועקב הביקוש הגדול לאברים עונש מוות מושתת על יותר ויותר עבירות, כולל כאלו שהיום העונש עליהן הוא זניח. קראתי לפני שנים אבל אם אינני טועה מדובר שם בבחור שמנסה להימלט מבנקי האיברים. לפני כמה עשרות שנים זה היה מדע בדיוני, היום סין הופכת את זה למציאות. אשרי מזלי הטוב שלא נולדתי סיני.

rigoletto111

New member
גם בתור סיני היה לך סיכוי של

99.999% (בחישוב גס) שלא להשלח להוצאה להורג. וגם אם כן, אז לרוב רק כתוצאה של פשע או דיסידנטיות שאדם עושה במודע. בתור עיראקי , למשל, הסיכויים הרבה יותר לרעתך.

justchip

New member
או כי אמרת משהו לא נכון בטעות

הסתובבת עם האנשים הלא נכונים וכדו'

uri80

New member
אלא אם כן הייתי מעז להעביר ביקורת

על השלטון כמובן, בהחלט במודע. אחלה דרך להיפטר מדיסידנטים-גם מועיל וגם רווחי. מדינה נהדרת. והעיראקים? עזוב. העולם המוסלמי כולו הוא פשוט גן עדן של אושר וקידמה.

אל תהיה כזה פשטני

ולא אני ממש לא מת על זהבה גלאון, אבל הפעם היא צדקה בגדול. לפני שבועיים כשהבעתי כאן סימפטיה לבני סלע ולנסיבות חייו הקשות שגרמו לו להתדרדר ולהגיע לאן שהגיע, הייתי כקול קורא במדבר. אבל היום די נדהמתי והופתעתי לטובה לראות את התגובות הרבות של הטוקבקים ב-YNET ובאתרים אחרים שסולדים מהתנהגות המשטרה. מסתבר שהציבור לא כל כך מטומטם כמו שהפוליטיקאים שלו חושבים.

לדעתי זה לא מקרה

שאותם אלו שהחליטו להעמיד לדין את חיים רמון, הם אלו שפתאום מרחמים על בני סלע. ככה זה כשמתרחקים מתחושות צדק טבעיות ועסוקים כל היום בפוליטיקלי קורקט ובנאורות פוליטית. אולי יש משו בדברי חזלינו כל המרחם על האכזרים סופו שיתאכזר על הרחמנים. ברגע שאנשים הפסיקו לעבוד עם תחושות הצדק הטבעיות ועסוקים כל הזמן להיות רק בצד הנכון של המתרס התקין פוליטית ולעמוד תחת דיוק לשונו של חוק פלוני או אלמוני, נכונו לנו אסונות מוסריים מסוג זה ועוד היד נטויה. עולם הפוך ראיתי... על הסלע הך הך

הכללים

הם הבירוקרטיה של רגש הצדק המכנן בתוכנו אנו יוצרים כללים אשר נמצאים בתחום הצדק הטבעי על מנת לקבוע את הקו המפריד במדרון שראשיתו אסור וסופו מותר למשל, קביעת גיל 16 כגיל ההסכמה המינית הינו קביעת כלל הגיוני בין מרווח הגילאים בסולם שבין הילדות לבגרות אבל אתה יודע שהכללים מוטעים כאשר הם קמים על הגולם שיצר אותם וכאשר אינם נמצאים בתחום האפור אלא בתחום הלבן או השחור המנוגד לצבעם האמיתי ולמשל, איסור על רומנים במקום העבודה בשירות המדינה - הוא איסור המנוגד לטבע האנושי כנ"ל העמדתו לדין של חיים רמון איננה אנושית ולכן אינה מוצדקת או הדוגמה הקיצונית ההפוכה, רחמים לא במקום על אנס חולני שנמלט מן הכלוב היא הבעת רחמים שלא במקומה בלתי אנושית ולכן בלתי מוצדקת (וסתם שאלה, לשלוח בנאדם לכל ימי חייו לצינוק זה כן, אבל שמחה טבעית בשעת תפיסת הבן זונה זה לא?? כי העיניים המפונקות שלנו לא רוצות לראות מה ייעשה למי אשר אימלל אין ספור נערות בכל רחבי הארץ?) יכול להיות שהשוטרים האנאלפבתיים לא היו צריכים לנופף בשללם מול המצלמות, אבל כל אחד לפום דרגתו מגלה את שמחתו הטבעית בדרכי ההבעה משלו השוטרים האנאלפבתיים בכאפות והוגי הדעות בטור בעיתון או בפורום נידח ברשת. זה טבעי ולכן גם מוצדק ומוסרי. ואין סתירה בין 2 הדוגמאות ההפוכות בתקינות הפולטית דהאידנא, כי כשהשכל מעוות הוא מעוות לכל הכיוונים. וכשהעליונים למטה ממילא התחתונים למעלה.. או מופשלים למטה מן הברך.

אבזץ

New member
../images/Emo45.gif אפשר לחשוב שהמשפט הוא מדע

מדוייק... תגובה לאלישע. כן, אינטואיציה היא כלי ששופטים עושים בו שימוש רב, וטוב שכך, למרות שהם טועים לא פעם, פעמים שטעויותיהם משחקות לידי הפושעים ופעמים שלא... לא חקרתי פסקי דין, אך לא מעט פושעים הוכנסו לכלא בזכות ראיות עקיפות או אינטואיציה במובן זיק של תבונה, שהרי לא לכל מקרה ומקרה ישנו חוק ברור ומפורש. עייפתי

L i k o

New member
הצגתו כחיה שניצודה מול המצלמות היא

איבוד צלם האנוש של השוטרים הללו. ובנושא הזה כלל לא חשובה שבני סלע איבד את צלם האנוש שלו ממזמן. כשראיתי את השוטרים המציגים את סלע לראווה, יכולתי לדמיין בקלות אותם השוטרים נכנסים לקבל טיפול "און דה האוס" במקום לעצור את הסרסורים, ו/או מהמרים בבתי קזינו, במקום לסגור אותם ו/או מוסרים מידע תמורת שלמונים למשפחות הפשע במקום להילחם בפשע המאורגן. אני כבר לא מדבר על זה שקראדי ודיכטר, שלא הזיזו את התחת שלהם מהמקום בשעות הראשונות של הבריחה, קפצו להתראיין תחת כל עץ רענן, עוד כשלא היה זיהוי ודאי. והכל כשצו איסור פרסום עדיין לא הוסר ותוך חילול שבת, שהם מחוייבים לשמירתה בפומבי בכובעם כגורמים ממלכתיים.

אבזץ

New member
בחייך, פתאום אתה דואג לקדושת השבת

המשטרה אינה טלית שכולה תכלת (קרא הודעתי לעיל) והיא אינה רלוונטית לטענות עליהן דיברתי (והיא אולי איננה רלוונטית בכלל). התקשורת עטה עליו (אליו) כמוצאת שלל רב, ובצדק. אישית, לא הייתי רגוע אלמלא הוצג החלאה בפומבי (אולי הוא לא באמת נתפס). תסתכל ע"ז מנקודת מבטה של נערה מפוחדת, שלא לומר נאנסת. ההצגה שלו במבושיו, מפוחד ובוכה היא שירות מועיל לאזרח בהחלט. יישר כח! אולי באמת היו צריכים לתפור לו חליפה, לאפשר לו להתגלח ולהתאפר לקראת הצילומים (אצל יאיר לפיד?).... השתגעתם סופית?

עכשיו שיכנעת אותי

אם מסתכלים על זה מנקודת מבט של הנערות שהוא אנס, אכן היה טוב שהציגו אותו בTV. אני חוזר בי מהבחילה שאחזה בי למראה השעשועון "הכה את האנס".

זה היה פשוט מחליא

לראות אתהשוטר מרים לבני סלע את הראש בכח, קיבלתי בחילה והעברתי ערוץ. אני לא מרחם על סלע, אבל צרם לי המחזה.

דעתי חלוקה בנושא

מצד אחד באמת היה מזעזע לראות אותו מתגונן מול כל המצלמות כמו חיה פצועה מצד שני חשבתי על החיים של הנשים שהוא אנס ולא היו לי רחמים כלפיו.

בני בני ילד רע

ונשבר כבר מהדיונים עליו. מי הוא שיעסיק את כל המדינה הזו, מי? נעצר שוב? תודה לאל, לאזרחים וקצת למשטרה. ייעצר, ישפט שוב, ישב, יתאדה, ירקב, ימשיך לעלות למדינה כספים רבים עד שארית חייו ודי. לא מדבר/שומע/דן/מזכיר אותו יותר.

למעלה