לבוש לסקי

guyshoam

New member
לבוש לסקי

היי, אני פעם ראשונה יוצא לטיול בסקי עם חברים בתקווה גם לעשות קצת סקי :)
איפה מומלץ לקנות ביגוד? בארץ או בחו"ל? (יש לי 3 ימים בפריז לפני...)

marceloros

Member
מנהל
שאלה טובה

אני אישית אוהב לצאת מצוייד ובבטחון שיש לי כל מה שאני צריך.
בטוח שניתן למצוא בפריז ביגוד סקי, השאלה מה תמצא ובאילו מחירים, וגם כמה צריך להשקיע בשופינג הזה ולמצוא מה שיתאים.
בנוסף לא תמיד בארץ זה יותר יקר.
&nbsp
נראה לי ששכנעתי לפחות את עצמי למצוא משהו כאן..ושם להשקיע בסיור בלובר ועלייה למגדל אייפל

&nbsp
עכשיו צריך לחכות ואולי יבוא זה שיגיד קניתי שם במקום הזה, וממליץ.

marceloros

Member
מנהל
נ.ב.

הייתי בקיץ בחנות דקאטלון (הענקית) בעיר קולמר הצרפתית סמוך ליער השחור בגרמניה.
מחירים טובים עד מעולים לכל ציוד ספורט שניתן לחשוב, אבל רק ביגוד לסקי לא ראיתי ועברנו על כל החנות, הילדים עשו נזק לא קטן חח.
אולי יש גם בפריז.

frodo9

New member
אני ממליץ בארץ

אם אתה רוצה לקנות ביגוד איכותי, אז לקנות בחול זו אופציה טובה.
&nbsp
אבל - בחופשה הראשונה נהוג להשאיל מחבר או להשכיר ציוד, היות ואתה עדיין לא יודע אם תתמיד.
&nbsp
אם אתה אדם שלא צריך מותגים, ולא מתעקש על הציוד הטוב ביותר, אז הרשה לי להמליץ על החליפה של שרון. המחיר זול מאוד, הוא מגיע אליך הביתה למדידות, ואני העברתי איתה כבר כמה חופשות ללא טענות מיוחדות (פרט לריצ'רצ'ים שעברו תיקון קטן)

ביגוד מושאל כמעט אף פעם לא מתאים בול

וביגוד לא תואם יכול אפילו להרוס את ההנאה ולהבטיח על הדרך שזאת תהיה החופשה האחרונה. חוץ מזה ששכבת בסיס וגרבי סקי צריך ממילא לקנות מהסיבות המובנות. המעיל יכול להיות שמושי מאד גם לדברים אחרים כך שהקנייה ה"מיותרת" היחידה למי שלא יתמיד זה המכנס. מכנס בסיסי עולה משהו כמו 250 ש"ח במבצעים, סכום לא גדול ביחס לעלות חופשת סקי.

דעתי: להוסיף לעלות החופשה הראשונה 1,500 ש"ח ביגוד. להתייחס לזה כמו להדרכה, השכרת סקי ונעליים או כל עלות נלווית אחרת.

frodo9

New member
אני מסכים ולא מסכים

אכן, ביגוד לא מתאים יהרוס את החוויה.

מצד שני, אני השאלתי מעיל ומכנס מחבר. קניתי כפפות זולות, ושני זוגות גרביים שכיבסתי כל ערב. קסדת אופניים :) (אף אחד לא שם לב...) והיה אחלה.

ולבחור הייתי מציע - קח בחשבון שיהיה לך קר בחופשה הראשונה. אתה עדיין לא יודע כמה קר יכול להיות, ואיפה זה יציק לך ספציפית. אתה תלמד מה צריך לחמם במהלכה.
לי היה קר בצורה מטורפת בפנים ובצוואר בחופשה הראשונה, למרות שהיה לי פליז יעודי לצוואר ומסכת סקי. למדתי, שיפצרתי ציוד, ומחופשה לחופשה יותר נוח ונעים לי...

Cמן רשום

New member
מי שמכיר חורף אמיתי, לא החורף של תל אביב לא אמור להיכנס להלם

אלא אם נופלים על גל קור קיצוני. בחורף של 2013-2014 היה לי כל כך חם שבצהריים הייתי שם את המעיל בארונית וגולש בעליונית פליז (או פליס אם לבטא נכון) של The North Face. יש להם דגם שהוא שובר רוח. אולי יש גם לחברות אחרות את הטכנולוגיה, לא יודע, לא בדקתי.

גולשים בפעם הראשונה גולשים לאט ובאזור נמוך. אין סיבה לסבול מקור.

אלא אם אתה כל שני וחמישי בפריז וממש אין לך מה לעשות שם....

קנה בארץ. יש מבצעים למשל "לילה לבן" של שלג, חנות הסקי של רשת למטייל.

מה לקנות אתה כבר יודע?

o h a d d

New member
גמנו ממליץ להתחיל בחיפוש אצל חברים

יתכן ותמצא משו מעולה-אני מצאתי, אין לי שום סיבה לקנות.
&nbsp
תכף הולך לקפוץ מישו ולספר לך שהוא קנה ב 100 יורו מה שבארץ עולה 500.....באופן מעשי כדי למצוא מציאות צריך לחפש לא מעט, מחירי המדף לא שונים משמעותית מבארץ (ובאירופה בשיא העונה גם יותר יקרים). קח בחשבון שיום בחו"ל עולה לך הרבה כסף-זה לא ישתלם לך.

Cמן רשום

New member
אפשר גם לשכור, לא חובה לקנות

אם הייתי קונה, הייתי קונה בארץ. ולו רק בשביל השקט הנפשי. אפשרות נוספת, יש לך עדיין זמן להזמין גם באינטרנט.

אני מניח שמעיל תמצא מישהו לקבל ממנו בהשאלה אם אתה לא במידה חריגה. מכנסיים לדעתי לא נעים להעביר מאדם לאדם, מכנסי סקי לא מכבסים כי הם מאבדים את האטימות בכביסה. מניסיון אישי.

אם בכל זאת השארת את קניית הביגוד לחו"ל, תמצא דברים באיכות סבירה ומחירים עממיים ברשת C & A. לא יודע אם בפריז אבל בערים יותר קרובות להרים (ליון למשל) תמצא. פה אצלנו באיזור מינכן ב C&A בחורף תוכל לקנות מכנסיים ב 20 יורו ומעיל ב 50 יורו (יש גם יותר יקרים השאלה כמה תרצה להשקיע). אטימות של 5000 מ"מ שהיא על הצד הנמוך אבל אפשרית.

תצטרך גם ביגוד תחתון. אחרי שנים על גבי שנים שהשקעתי את כספי במיטב הביגוד התרמי היי טק שמיי טק, הגעתי למסקנה שהגעטקס פלנל הפשוטים והישנים עושים את העבודה הכי טובה בשבילי. בפלג עליון כן לובש תרמי. כך שלרוב בפלג גוף עליון אני עם גופיה תרמית, ווסט פליז בלי שרוולים ומעיל. אבל יש לי מעיל מאד איכותי. עם מעיל פשוט זה לא יעבוד ביום קר. חייב גרביים לסקי כי גרביים רגילות שוקעות לתוך המגף.

בנוסף, כובע צמר, כפפות ורצוי צעיף.

למעלה