לבד כן - בדידות לא!

oren4life

New member
לבד כן - בדידות לא!

אני יושב על הבר ושותה כוסית של וויסקי, כמו תמיד. מהרהר וחושב מה הייתי עושה עכשיו איתה אם היא אותה היתה איתי ולא הלכה לעולמה. מסתכל סביב, פנים מוכרות, חברים וחברות שאני מכיר מפה, מהבר הזה שאני מרבה להעביר בו את לילותי בחודשים האחרונים. כמעט כל לילה מ 22:00 עד 04:00 לפנות בוקר אני שם, יושב ופוגש אנשים, מחליף דעות, צוחק איתם וגם לומד להכיר אנשים חדשים, חלקם טובים חלקם פחות. למדתי שם שלכל אחד יש את השריטה שלו, את הצלקות שלו והכאבים שלו. קוראים לזה לחיות, לעשות, מי שלא עושה לא טועה ומי שלא מתקדם גם לא מפסיד. עוד לגימה מהוויסקי המתוק, למדתי לאהוב את הטעם הזה, השילוב של המתיקות והחריפות שלו, הריח של האלכוהול שבוקע ממנו, והצבע הזהוב באורות העמומים של הבר, יש בכל זה משהו קסום, רגעים קטנים של אושר. הנה נכנס אלדד, פגשתי אותו פה בפאב ובגלל ששנינו אוהבים פחות או יותר לשבת באותו מקום יוצא לנו לדבר ולצחוק ביחד לא מעט. בחור בן 32 שעבר לא מעט בחיים שלו, היה בעל עסק מצליח מאד שגם אותו המצב הכלכלי הכריע (כמו רבים וטובים במדינה הקטנה והמחורבנת שלנו) ועכשיו הוא בהליך של פשיטת רגל. מתיישב לידי, לוחצים ידיים, הוא מזמין משהו ואנו מתחילים לקשקש. אני מזמין עוד כוסית של וויסקי משלומי הברמן (שגם אותו כמו את שאר הברמנים פה אני כבר מכיר טוב מאד, והם גם יודעים בדיוק כמה ואיך למזוג לי את הוויסקי). השיחה ביני לבין אלדד נהיית רצינית, מדברים על דברים אחרים, לא כמו תמיד על הא ודא, אלא עכשיו זה על מה שעברנו בחיים. הוא מספר לי על הפשיטת רגל ובמה הוא עסק לפני כן, ואז מגיעים לדבר עלי. אני לא זוכר איך זה עלה אבל הוא שאל אותי על נועה, אישתי שנהרגה השנה בתאונת דרכים. התחלתי לדבר, כבר נגמרו לי הדמעות ממזמן אז אני מדבר בקול יבש, לוקח לגימה, וממשיך לשתף. ואז הוא אומר לי:"אתה צריך ללמוד שוב לחיות לבד, לא להיות בודד אבל לדעת איך לחיות לבד..." הכוונה שלו (כמו שהוא הסביר ואני הבנתי כבר לפני ההסבר שלו) היא שבן אדם שנמצא על פרשת דרכים, אחרי פרידה קשה או טראומה רצינית, או בכלל אדם ללא בן או בת זוג צריך לדעת איך למלא את היום שלו, בייחוד את השעות מחץ לזמן העבודה. איך להמשיל ולהתפתח, להמשיך וללמוד, למרות הכאב והצער, לדעת איך לחיות נכון, לקורא ספר, ללמוד לנגן על כלי נגינה כלשהו או סתם למצוא דברים להתעסק בהם בבית שפתאום נהייה ריק והאדם לבד שם. אז עכשיו אני כבר פחות יוצא לפאב, קורא ספרים, שומע מוזיקה ומעביר לי את הזמן החופשי, נפגש עם חברים ועם המשפחה. לומד שוב לחיות לבד אבל לא להיות בודד...

רות 2

New member
החבר שלך עודד

נתן לך את טיפ לא רע.. **לבד הוא לא בהכרך בודד... הנה לך טיפ נוסף "לא טוב היות האדם לבדו" וטוב אם יוסיף ללבד הזה את ה-ביחד מתי אפשר להוסיף "ביחד" ללבד .. רק כאשר נתתה מקום לכאב ולאבל רק כאשר העיסוקים שבחרתה בהם ספרים נגינה הם לא כלי לבריחה מהמציאות.. נכון אני מסכימה עם העודד הזה... צריך ללמוד לחיות מחדש.. אבל אולי בגלל כל הכוסות ויסקי האלה.... עודד שכח להגיד לך שחשוב לא פחות ..להחיות מחדש את.. הניצוץ הזה .... של הרצון האמיתי להיות מי שהיתה/איך שהיתה איתה..גם בלעדיה הוייתך/אושרך... אינה צריכה להיות תלוייה בבן זוג וזאת למרות הכאב והצער... קבל או דפדף

אורן

בהצלחה לך בתהליך הלמידה היפה הזה, יפה השם שבחרת לך, וברוך הבא לביתנו הקט פייה

oren4life

New member
לא חשבתי שיש פה כל כך הרבה פיות...

כשפתחתי את הפורום עכשיו, לא ציפיתי לתגובות, בטח לא לכמות כזאת... מה שהביא אותי לחזור הבוקר היה מסר אישי ששלחו לי ולכן החלטתי לחזור, ובגלל התגובות כנראה שאעבור להיות פה דייר קבוע... כמו בדירה להשכיר:" השכנים נאים בעיני..." גם לא ידעתי שיש פה פיות... דבר שבדרך כלל ניתן למצוא בפורום כמו "פיות ושדונים" או בפורום "הומואים"
(לא שיש לי בעיה איתם -אם להיות פוליטיקלי קורקט - זה היה בשביל ההומור...LOL) אבל בכל אופן תודה לכולם גם לפיות (משני הסוגים). שבת שלום.

מנסה לגעת

מכירה את ה"לבד" ואת ה"בדד" פעם פירסמתי שיר שהיה בערך כך.... הולכת בשביל החיים, מסביב פרחים רייחניים, פרפרים צבעוניים, לפעמים גם קוצים ודרדרים, שורטים ומדממים, בבשר עמוק ננעצים, את חיינו משבשים ומבלגנים, חייבת להוציאם, לאחות את הפצעים, ולהמשיך באותו השביל, להנות מהפרחים והפרפרים, שאת חיינו מייפים. השיר עכשיו מוקדש לך ........ הבט קדימה, וחייך לעצמך...גם זה מותר. המילים מגיעות ממקום עמוק בלב (מבינה, הייתי ועדיין בסרט הזה)
פייה מחייכת.

אורן של החיים../images/Emo42.gif

היי אורן כל כך קשה אך אפשרי לחזור ולהיות אורן של החיים. שמחה בשבילך על הכיוון שבחרת ,לבחור לחיות מחדש . מאחלת לך שתוכל לבנות מחדש את הלבד. ואולי אחר כך גם ביחד. המון בהצלחה. ואל תפסיק לכתוב ולשתף בכל הזדמנות שתמצא.

iritika

New member
הייתי

מחבקת אותך ואומרת לך- שהלבד הזה שלך- זה בדיוק מה שנחוץ לך. כשאנחנו לבד- אנחנו מתרכזים בעצמינו. אני מקווה מאוד שתדע להיות לבד גם בלי וויסקי... שתבחר לך את מעט האנשים שיודעים לקבל את הבחירה שלך. אני מאמינה שתלמד למלא בעצמך את כל הצרכים שלך- ורק משם לצאת החוצה- רק כאשר אתה בלתי תלוי- מוגדר ומאושר בעל בחירה. בהצלחה.

ברוך הבא אורן ../images/Emo140.gif

הלבד הזה שנכפה עליך לא קל , אפילו קשה (שהרי אפילו לא ניתן לומר שבחרת בו...) ובכל זאת עכשיו מה שנותר הוא לבחור בחיים ונראה כי החבר הזה שלך נתן לך אחלה עצה לבד אינו בהכרח בודד. ואני אומרת לך אורן - חייה את החיים , שתה אותם (עזוב ויסקי לחיים יש טעם יותר טוב
), הרי אתה יודע כמה הם בלתי יציבים ויכולים להגמר בחטף.
לחיי החיים ולחייך

ophra

New member
ללמוד להיות לבד

זה אחד השיעורים החשובים ביותר שלמדתי בשנים האחרונות קודם כל יש לשיעור הזה המון משמעויות טכניות ללמוד ולהתרגל לנהל בית לבד לגמרי לשלם חשבונות, ללכת לקניות לנקות, לסדר, להחליף, לתקן, להזמין, לזרוק.... ולאלו מבינינו שיש גוזלים גם לטפל בהם, פיזית ונפשית לגמרי לבד. אחרי שלומדים ומתרגלים לכל אלו מגיע השלב העמוק יותר, שהוא פחות טכני אבל לפעמים הרבה יותר קשה ללמידה... בסוף כל יום אחרי שכל המשימות והמטלות התבצעו (או לפחות אלו שלא נדחו למחר....
) מה שנשאר לעשות זה ללמוד להכיר את עצמינו למצוא את ההעדפות ותחומי העניין לזהות את הדרכים שיאפשרו לנו להמשיך לגדול גם השלב הזה שתארת, של ישיבה על הבר עם כוסית ויסקי כל לילה לא זר לי. במקרה שלי לא יכולתי להרשות לעצמי לעשות את זה כל לילה (בגלל הגורים שישנים לרוב בבית...
) אבל כשיכולתי - יצאתי ובערבים אחרים - התמכרתי למחשב ללילות שלמים או סתם בהיתי מול המסך המרצד בכל מה שזז שם לקח גם לי זמן וקצת עזרה מידידים כדי לצאת מה"פאטרן" הזה ולהתחיל לעשות לאט לאט בלי שינויים דרסטיים מדי באורח החיים בלי להפוך שום קערה על פיה אבל להתחיל בקטן, וכל צעד קטן שכזה הוביל וממשיך להוביל לצעדים הבאים אחריו ללמוד להכיר את עצמי לבד היה אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לי בחיים הבעיה החדשה שמתעוררת בשלב הזה היא איך לומדים שוב להיות ביחד כשמגיע הזמן....
עפ
(חופשי זה לגמרי לבד)

oren4life

New member
../images/Emo42.gifהערה../images/Emo42.gif

עקב לא מעט תגובות שקיבלתי גם פה בפורום וגם במסרים האישיים אני מרגיש צורך לכתוב פה את ההערה הזאת למען הסר ספק מליבי ומלבכם. אני לא אלכוהוליסט, לא הייתי וכנראה אני גם לא אצליח להיות אם ארצה. כל אחד יכול לשתות אלכוהול בכמויות שונות ובתדירויות שונות מהשני. מאז שאני זוכר את עצמי אלכוהול כמעט ולא משפיע עלי, אלא אם אני שותה אותו בכמויות מסחריות. נכון, כשהתחלתי לצשאת לפאב באמת שתיתי הרבה, וכשאני אומר הרבה אני מתכוון להרבה: 5-6 כוסיות של אבסינט וגם זה לא כל כך השפיע, למרות שהמטרה הייתה לדפוק את הראש. לאחר מחשבה עמוקה בנושא החלטתי לעבור לוויסקי (ואני שותה רק איכות טובה: שיבס,גלן ליבט, בלוויני) מכיוון שכוסית וויסקי אני שותה יותר לאט ולא בלגימה אחת. אני נהנה מהצבע,הריח וכמובן גם מהטעם. אבל אני בהחלט לא מגזים איתו. וכל מי שמציע דרכים אחרות או במילים שלכם:"יש גם דרכים אחרות להתמודד עם דיכאון מאשר אלכוהול..." לא הייתה אין וגם לא תהיה לי כוונה להיכנס לטיפול פסיכ...(ולגי/אטרי - לפי בחירתכם) כי מנסיון העבר לי זה לא עוזר אלא יוצר תגובה הפוכה מלעזור. אגב אני גם לא בדיכאון, כמו שכתבתי אני לומד לחיות לבד מחדש, זה לא קל אבל לא הבטיחו לי גן של שושנים. טוב לי עכשיו ואני מסתכל קדימה ומנסה לשפר כל הזמן. נכון שאם הייתי יכול למנוע את מה שקרה הייתי עושה הכל כדי למנוע אבל אני לא יכול ולכן המבט קדימה. אני גם מאמין שביום מן הימים אמצא אהבה חדשה ואבני לי יחד חדש. עד אז אני לומד לחיות לבד מבלי להיות בודד...

רות 2

New member
אבסינט

ממממ רות אוהבת את המשקה הזה....מידי פעם אפילו ממיסה סוכר עבור המשקה הניפלא הזה...... ואן גוך נידמה לי.. חתך האוזן בגלל הצבעים שהמשקה גרם לראות... ...אני באופן אישי מצאתי את עצמי מתגוללת בתוך בד ענק וצבעי אקריליק יצא לי ציור מעניין ורק אני יודעת איפוא בציור הזה מוטבע גופי העירום... וכשי מחמיאים לי על הציור הזה....אני מחיכת חיוך עם כפל משמעות... מכתיבתך לא עלה בכלל שהמדובר במישהו שנפל לטיפה המרה..... המשך להסתכל קדימה לא חייב ללכת בצעדים גדולים...מספיק הצעדים הקטנים...

oren4life

New member
מהתגובות שקיבלתי

עולה כי כך אנשים הבינו זאת, לכן הייתי חייב לסדר את זה...

angel151

New member
../images/Emo140.gifקראתי ואכן צריך ללמוד

לחיות לבד לנסות למלא כל דקה פנויה בעולמך וגם אים אין אז לקחת את הכייף של החופש הצרה היא שאנחנו מתרגלים ללבד הזה אז כאשר מגיע מישהוא לחלוק איתנו את היום זה כבר נעשה כבד מידי. כאב לי לקרא על נועה.. אבל הזמן חולף ומרפא ואתה צריך להמשיך הלאה בטוחה שתמצא אהבה חדשה בבוא הזמן.

אנג'ל אני במקומך הייתי חושב פעמים

הרי את יודעת לתת עצות לכלום ובאותה היזדמנות להרוס לכלום את החיים אולי תשתפי את חברך החדש בחייך.....אלו שהיום, אלו שלפני שבוע ואלו של מחר, כי מחר כבר יהיה לך סיפור אחר..... אחחחחח אנג'ל.....נשמה את....

למעלה