לבד בבית

לבד בבית

מאיזה גיל אתם משאירים את הילדים לבד בבית? אני מתכוונת לאחרי בית ספר עד שחוזרים מהעבודה בסביבות השעה 1600..

zivadina

New member
לפי תחושה אישית

את "ילדי הקצוות" לא הייתה לי בעייה להשאיר לבד בבית מגיל 4. לעומת זאת, את ילד האמצעי "הכי ADHDי" שלי לא העזתי להשאיר לבד גם בגיל 10, כי היו לו תמיד רעיונות מדליקים (תרתי משמע) ומקוריים שהפחידו אותי.

מאחר וההיפר שלי הוא הבכור וסוחב

אחריו לרעיונות משונים גם את אחיו, לא השארתי אותם לבד בצהריים עד גיל מאוחר יחסית. אבל הבת בת ה-8, כבר שנה שנייה לבד בצהריים ומסתדרת מצויין. תלוי בילד.

מצטערת - לא לוקחת סיכונים

רק השנה (12, 8,5) משאירה לבד . אם ליותר זמן באחריות הבכור -תשלום כביבי סיטאר וכך הוא מבטיח לא לצפות ב טלויזיה או לשחק במחשב הבכור שהוא מאוד אחראי פשוט יכול לא לשים לב שפרצה שריפה עד שהכל שרוף משתדלת לא להשאיר את שלושתם יחד לבד יותר מדי זמן , בהפרדת כוחות פחות מסוכן..

לבד בבית לא להרבה זמן

דוקא את -adhd שהיא בת 11 אני די סומכת עליה, יותר עירנית לדברים אולי בגלל פחדים, והיא נשארת לבד כבר מגיל 6-7 אבל לא להרבה זמן ,כיום אולי הכי הרבה זמן שנשארה לבד כשעה וחצי, אחותה לעומת זאת בת כמעט 7,והיא לא adhd ,אני ממש לא סומכת להשאיר היא לא אחראית בכלל לא פוחדת מכלום . ואת שתיהן לבד אנחנו לא משאירים בכלל בעלי חושש מאוד שהן לא מסתדרות, אני דווקא חושבת שכדי להתחיל להרגילן להשאר לבד אני מאמינה שדווקא אם תהינה לבד תסתדרנה יותר טוב. מה אתם חושבים? נראה לי שילדים לוקחים יותר אחריות כשלא נמצאים במחיצתם. נכון?

05 מיכל

New member
מסכימה איתך: המריבות הן לכבודנו

בעיקרון, הילדים רבים בעיקר לכבוד ההורים, והזדמנות להיות בלעדינו יכולה לאפשר להם לחזק את הקשר ביניהם. כמובן, את צריכה לשקול אם הגדולה יכולה להגן על שתיהן מהפזיזות של הקטנה...

למעלה