לא תראה אותי בוכה ...

ס י ו ן1

New member
לא תראה אותי בוכה ...

מי שמכיר אותי מכאן קצת יותר רחוק יודע שהיו אלפי ימים של בכי של עצב של לבד של עצוב כל כך, ותאמינו לי שהיו שם המון המון דמעות, אולי גם עוד יהיו כשאוכל להוציא שוב עוד.. אבל יש לי בעיה אני יכולה לבכות לבד לא ליד, אני יכולה להיפגע ולבכות אחרי שילכו כולם, אני יכולה לכאוב פרידה אך את הדמעות אוריד רק בלכתו, נכון היה מקרה חריג אחד בחיי שהורדתי דמעות המון דמעות חיבקנו ונפרדנו עם דמעות שלי ושלו יחד מן פרידה אחרת שלא חווים בכל פעם ואולי רק פעם בחיים. הרגשתי מוזר תמיד כשהסתכלו עלי במן מבט מוזר על מה שאני, השאלה שהיתה או עלתה זה למה אני לא בוכה למה אני לא מוציאה? ואני אמרתי למה כן? הרגשתי שאני מואשמת בקרירות, בחורה מוזרה שלא בוכה שלא מראה את הכאב, ולא הבנתי מה לא בסדר? מה לא ברור? אולי אני לא יודעת איך אני מרגישה באותם רגעים, אולי בחרתי לגבור על הכאב מה רע בזה? הקשיחות שלי הפריעה כאילו הואשמתי בקור רוח מוגזם, ואכן כך הייתי כך אני כזאת שמסתכלת בעיניים ברגעים קשים כאלה ומדברת בפה מהראש ולא בפה מהלב, לא שלא נאמרו דבריו מרגשותיי מליבי מכאבי, אך כשאני מחליטה או חורצת את גורלי אני כן קשוחה מן טיפוס כזה שמראה משהו אחר ממה שמרגיש לו כל כך. אולי זאת התגוננות מפני רגשותיי אולי, אולי כדי לגבור על הלב צריך להחליט גם עם כואב? ומי אמר שרק מי שבוכה ליד אחרים הוא רגיש יותר?

מצוטטת

New member
אפ'חד ../images/Emo88.gif

בטח לא אני ! ויש לי מלאן מה לכתוב רק שהכי נכון, קודם לתת זמן לנגב ת'דמעות מצוטטת שחושבת שה... אפשר לפעמים לחוש בהן גם מבלי להבחין בהן. עוד אחזור....

ס י ו ן1

New member
למרות שרואים לי בעיניים

אני יכולה גם לגבור על המבט שלהם ובהם לא רואים לא יכולים לחוש ורק לראות קור ואי הבנה. שובי-מחכה לך

מצוטטת

New member
הבטחות מקיימים

כמו צמח בר / רחל שפירא מחר אני אהיה כה רחוקה אל תחפשו אותי מי שיידע למחול ימחל לי על אהבתי הזמן ישקיט הכל אני הולכת לדרכי זה שאהב אותי ישוב לשדותיכם מן המדבר והוא יבין- אני חייתי ביניכם כמו צמח בר אני רוצה לפקוח את עיני לצמוח לאיטי. הרביתי לחלום החלומות טרפו אותי רציתי לנחם- אבל מרדה בי תשוקתי היה מקסם ילדות, הייתה גם סערה בזרועותיי אני יודעת שהדליקה אש זרה את לילותיי היו, היו ערבי געגועים היו ימים טרופים היה כאב חבוי ורגעים מכושפים אני אזכור מבט מגע ידיים בכתפי אני אהיה לצל חולף בשדותיכם לסוד נסתר היו שלום אני חייתי ביניכם כמו צמח בר. ניסיתי, המון ניסיתי זהו כנראה גם לא היום שלי
(אחד מאותם ימים) אז בלי מילים משל עצמי אבל עם המון כוונה המון

ס י ו ן1

New member
ועוד איזה שיר בחרת איזה מילים...

גם לך
וגם לכולם
לא מרגישה הכי הכי אחרת אבל איתכם כאן אפשר גם אחרת

כמה שאני מבינה אותך

כל כך יודעת על מה את מדברת אבל היום יודעת כבר משהו אחר נכון כלפי חוץ אולי נראה שאת קשוחה אדם שנשאר חתום משדר לעולם אדישות קרירות חוסר אנושיות אבל עד כאן דיברנו על העולם ובעצם אני רוצה לדבר עלייך מותר? מתוקית כמה אנרגיה את מבזבזת בלהסתיר? בכמה כוחות נפש את משתמשת שלא יראו את הפגיעות את הרגישות? חבל על האנרגיה חבל על הכוחות זה שתבכי לא יוריד מערכך לא יעשה אותך חלשה להפך רק לך יוקל ולא אני לא אומרת שעכשיו תתחילי לבכות רק שאם הן באות הדמעות אל תעצרי אותן תני להן מקום ושכולם יקפצו יכולה לומר לך שבתקופה האחרונה מצאתי את עצמי לא פעם מוחה דמעה ברחוב באוטובוס ובחברת אנשים שאני מכירה ולפעמים גם כאלה שלא פעם ראשונה בחיי אני חושבת שלא עשיתי חשבון פשוט נתתי להן מקום לא השקעתי מחשבה איך זה נראה מה אומר לך מתוקית זה פשוט עושה את הכל יותר קל... "בכי לי עכשיו תבכי אני אומר זה כואב זה יכאב אבל בסוף זה ישתחרר" / שלמה ארצי
ענק לך ילדה אהובה

ס י ו ן1

New member
עכשו הן ירדו אחרי שקראתי אותך

אתמול כעסתי דיברתי הן לא יכלו להופיע אפילו התאמצתי רציתי לשחרר בעצמי לצאת מהתקיעות זה לא יצא שם הייתי קשה מידי גם לעצמי, זה לא שאני מתאמצת שלא זה פשוט לא יוצא כשלא יוצא במיוחד לא בפרידות משום מה הם קשות אולי הבריחה מההחלטה מהרצון להשלמה לרצות לקבל את מה שאני אומרת לא יודעת זאת אני לא מהיום גם כילדה לא בכיתי ליד, בוכה לבד בוכה בדרכים בוכה ממצבים אפילו המון אבל שם באותו קטע לא יכולה...

העיקר שהן יצאו

כן אני כל כך יודעת על מה את מדברת זה פשוט החינוך הדפוק שקיבלנו מילדות לא להראות רגשות חולשה... זוכרת בהלוויה של אחי התפרצתי בבכי ואבא שלי אחז בידי "ניצת - אמרנו שנהיה חזקים" והיינו "חזקים" אז התחלתי להבין מה בעצם אנחנו מעוללים לעצמנו רק כשהבנתי כמה עוול גרמתי לעצמי רק אז התחלתי לעבוד על שינוי רק אז קלטתי כמה אנרגיה אני משקיעה בזה אפילו בלי להיות מודעת זה פשוט היה תקוע לי אישית לא היה טוב במקום הזה להבין עד כמה אני מחמירה עם עצמי ולכן עברתי תהליך של שינוי ואת? לעזאזל כל העולם תעשי ותנהגי רק איך שטוב לך אם נכון לך כך או אחרת זה תמיד בסדר כי זו את!

ס י ו ן1

New member
אנחנו לא אמרנו אבל היינו שונים

בוכים בלי קול עם דמעות שקטות כאילו אסור לפעמים כן אני גם רואה את אבא שלי אני רואה אותי אדם שראיתי אותו פעמים אחדות מוריד דמעות שלא יראו כאילו מוריד מערכו הגברי ותמיד יגיד -הכל בסדר גם אני תמיד אמרתי הכל בסדר עד שהבנתי לא מזמן שהכל לא בסדר.

*יערית

New member
סיוון{שיט את והשם הזה../images/Emo13.gif}../images/Emo141.gif

כאחת שבוכה מפירסומות וסירטי קומיק לילדים לפעמים אני רוצה שהפתחים בעיניים יסגרו מעט ולא יהיו קלים להתנזלות. צודקת לא כל מי שבוכה אינו כואב או אינו רגיש, אך לא סתם עוצרים את הכאב,לא סתם לא נותנים לרגש דרור, אנשים חווים בחייהם כ"כ הרבה חוויות קשות מעצם הלידה ממש ולפעמים מה שולקים בבית, ממשיכים איתו עד לבגרותינו. אצלי הבכי מאוד קיבל דגש אצלינו בבית,כשכואב בוכים...כשרואים סקט עצוב בוכים,כשקוראים משהו עצוב בוכים...אולי זה משהו תורשתי..כולנו בוכים מהר... ואולי כפי שאמרת...את מתגוננת וכאן צריכים ללכת אחרונית בשנים לראות מאיפה זה בא...כי לדעתי כל דבר שבא בצורה מוקצנת הוא לא דבר טוב,גם הדמעות שיורדות במהירות זה לא טוב..זה סף רגישות גבוה,ואילו לך יש סף רגישות נמוך שמתבטא בסגירות ובבכי אחרי דלתיים סגורות, או בכי עצור.לבכות מבפנים. לא ממש יודעת איךלעזור ואם צריך לעזור ככה אנחנו אנשים בנויים,זה לא אומר שלא מרגישים ולא כואבים...אלא מבטאים את זה בצורה שונה.

ס י ו ן1

New member
מצחיקולות מנסות להצחיק אותי

כן אני גם יודעת לצחוק ולבכות יחד
מחייכת בחיי

ס י ו ן1

New member
אני לא יכולה לשנות אותי

אני כבר גדולה מידי לשינויים, אולי קצת אפשר אולי משתנים עם השנים נפתחים בוכים אבל עדין נשארים כפי שאנחנו כפי שהעבר שיקף לנו, גם אני בוכה בסרטים ולא רק שבוכה ממש נקרעת שם כאילו הכל שם על בשרי אבל אם אראה סרט עצוב שלא לבד אבכה בפנים והדמעות לא יצאו זה הענין.

*יערית

New member
לא ביקשתי שתשתני

זה קשה בגילנו המיתקדם
רק אומרת לך.."אל תהיי קשה עם עצמך..." לא בוטחת מהר, לא פתוחה מהר לא בוכה ליד לא מתאהבת מהר לא ולא ולא ולא.... "אל תהיי קשה עם עצמך..." תחבקי את עצמך עם מה שיש לטוב ולרע..אני מאמינה שמתוך זה תצאי מורווחת

ophra

New member
אפשר לענות לך עם סיפור אישי...../images/Emo35.gif

כבר הרבה זמן שלא "התפשטתי"...
אז ככה לפני די הרבה שנים הייתי בטיפול פסיכולוגי אצל אשה אחת, שמתאימה לכל הסטיגמות והדעות הקדומות על פסיכולוגיות
בשמך שעות ארוכות היא היתה מתעקשת לדבר איתי בדיוק על הנושא הזה: "למה את לא בוכה כאן?" ואני הייתי עונה לה: "בוודאי שאני בוכה. כאן לא יוצא לי. לא יודעת למה" והיא טענה והתעקשה שאני לא נפתחת ולא סומכת ולא מחויבת לתהליך של הטיפול עצבנה אותי!!!
בסוף עזבתי אותה... גם כאן, כמו במקרים אחרים בחיים יכול להיות שלקח לי קצת יותר מדי זמן לזהות ש"זה לא זה" ולקום וללכת....
עברו שנים.... הרבה מים זרמו - נולד לי הגור הקטן נפרדתי מה"תכשיט" החלטתי שזה הזמן לעשות מעשה והתחלתי שוב טיפול אצל ה"איש החכם שלי"
הפעם זה לחלוטין "כן היה זה". הכל עלה... הכל טופל... (בדרכים שדיברו אלי ועזרו לי) הכל יצא החוצה גם הדמעות
ולא היה צורך לדבר עליהן (על הדמעות) ולא היה צורך להרגיש לא נוח אם הן מגיעות או לא מגיעות הן (הדמעות) לא היו הנושא.... ***************************************** אז בשביל מה בעצם אני מספרת לך את כל זה
כי זו למעשה דעתי בעניין. הרי ברור שזה לא שאלה של רגישות או משהו דומה דמעות אינן מדד לרמת הרגישות של אדם הן אולי רק ביטוי של רגשות שלעתים אנחנו מונעים מעצמינו בסביבה מסוימת מסיבות שונות. אבל ברגע שמגיעים למקום הנכון עם האדם הנכון ומפסיקים לייחס לדמעות, כשלעצמן, חשיבות גבוהה מדי הן יוצאות כשהן רוצות בלי שלנו יש רצון בכלל לשלוט בהן. (יכולת זה כבר סיפור אחר....) קפיש
וזו, כרגיל, רק דעתי עפ

ס י ו ן1

New member
מה זה עצבנה אותך?

רק מלקרא התעצבנתי, ניסיתי לדמיין מצב כזה שאומרים לי כפי שאמרה לך ובהחלט זה היה גורם לי להיסגר יותר ולכעוס. כן אני חושבת שדעתך נכונה, זה אולי ליד מישהו מסויים או אדם שיכל לגרום להרגיש פתוח ולסמוך, זה קטע שאני לא סומכת מהר ולא נותנת לעצמי להשתחרר לפני שאני פתוחה לגמרי בפני אותו אדם או סביבה.

למעלה