לא תקום ולא תטור

Ragamala

New member
לא תקום ולא תטור

ובכך חבריי אני מתחיל את בקשתי מכם לסליחה. מערביי הארץ אבקש שתסלחו לי על שלא עשיתי די על מנת לגרום לכם לחוש חלק מהקולקטיב הישראלי. אבקש דם את מחילתכם מעמי שמתוך פחד, שנובע מהיסטוריה קשה, דחק אתכם לשוליי החברה הישראלית ולא התנהג בכם כפי שהיה רוצה שיתנהגו אליו עמים אחרים. מהימנים הרבים שמתעקשים לבקר בפורום זה - אבקש את סליחתכם על הבוז שרכשתי לכם ולמחשתוביכם. אין ספק שמטרותכם היא ראויה לשבח - אין לנו ארץ אחרת. גם אם דרככם נראת לי פסולה, מטרתכם חשובה לכולנו. אני מקווה, למען היושבים על אדמה עקובה מדם זו, שנזכה להתעלות על רגשות נמוכים של שנאה ונקמנות ונוכל, לרגע אחד, להבין שבסך הכל כולנו בני אדם. גם אם טעינו, פגענו, תקפנו או הגננו, חשוב שנזכור שהנקמה והנטירה אינן מביאות לסוף הכאב אלא רק מעבירות את הכאב הלאה. וכאב שעובר הלאה - סופו לחזור בחזרה אלינו. והוא תמיד חוזר! אני לא אדם מאמין אז לא אבקש מחילה מאלוהים - אבל אני מאחל לכל המאמינים שהאלוהים שלכם יסלח לכם. גמר חתימה טובה

NorthernStar

New member
אני בפועל כבר ביקשתי סליחה

בפליטים פלסטינים, שנקרים על דרכי כאן. סליחה ומחילה על נטילת חלק (גם אם פסיבי) בגזל ושוד אדמות ורכוש, בהרעבה, במעשי רצח, בהשפלה יום יומית. מחבריי, אזרחי ישראל הלא-יהודים - סליחה על שהמשטר הנוכחי עדיין מתקיים, וסליחה על שעדיין לא הצלחנו להתקין משטר אזרחי אמיתי ושיוויוני. אני מרכינה פניי בבושה כשאני שומעת על שוטרי ישראל והתנהלותם הנלוזה, על אפליה תקציבית, על הסתה בתקשורת ובככרות. וסליחה מתושבי לבנון - על ההרס הנורא שהמדינה שאני אזרחית שלה גרמה לכם, על אבדן חיי אדם, ביניהם כל כך הרבה ילדים, על "כתישת" התשתיות וזריעת הפחד והאימה.

וכל כך למה?

האם זכור לך איזשהו חוסר נימוס, השמצה או גסות רוח בהודעתי ש"היתה"? או שמא אתה תומך ב"חופש ביטוי" סלקטיבי? כשאני טוען נגד גזענות ובעד חופש הביטוי, אני מתכוון לכך באופן גורף ורחב ככל שרק ניתן.

ועוד איך שייך

ההודעה שלי באה בתגובה על בקשת הסליחה מתושבי לבנון. לא יכולתי שלא להיזכר בנצראללה הגזען שביקש סליחה רק מהורי הקורבנות הערבים, וגם לא שכחתי שאלה קיבלו מייד את בקשת הסליחה שלו, למרות הגזענות הגלויה שבה. בכל אופן, המטרה האמיתית לא היתה ההתייחסות לנצראללה אלא להראות שגילויי הגזענות מגיעים משני הצדדים. להאשים בכך רק את ישראל זהו עיוורון לשמו.

SecuIar

New member
גם שלי

הנהלת הפורום עושה כאן "אפרטהייד" ומפלה לטובה את תומכי האיסלאם על כל צורותיהם השונות, מצד אחד מתירה לגברת הלא נכבדת להציף את הפורום בשקרים גסים ומצד שני סותמת פיות לכל מתנגדיה - בקיצור הפורום מנותק מהמציאות בכך שלא מאפשר ביקורת על אבירי הקומוניזם והאנרכיזם ונותן להם הופעת סולו על במה שבה הם יכולים להשמיץ ולגדף כפי שעולה על רוחם בלי משקל נגד.

ערב רב

New member
אני רוצה להתנצל בפני ילדי

המתנחלים על שלא הצלחתי למנוע את הטיהור האתני של גוש-קטיף בקיץ שעבר, אבל אני לא אשם - אשמים ההורים שלכם, בעיקר, ששיתפו פעולה עם מכונת הגירוש וגזרו את גורלכם מראש. אני מקווה ומאמין שתבואו איתם בחשבון בעתיד, זה כנראה יהיה העונש המעשי היחיד שמישהו ממכונת הגירוש יקבל. אני רוצה להתנצל בפני ילנה בוסינובה ז"ל, ששרפה עצמה חיים במחסום בדרך לגוש קטיף למען אנשים שלא היו ראויים לה, שאני בספק גדול אם יש אחד מהם שזוכר את שמה. אולי, יותר משהיא קורבן של מכונת הגירוש, היא קורבן של צביעות המתנחלים שיצרו פסאדה של 'מאבק' שהפילה בפח את האישה היקרה הזו, הגיבורה הטראגית של המאבק, למעשה, המשתתפת היחידה בו. אני אתאיסט, אבל לקבר שלך בכוונתי לעלות. וכן, אני רוצה גם להתנצל בפני חתולי גוש-קטיף שננטשו וגוועו ברעב, אם היו כאלה. לצערי לא הספקתי להצטרף למשלחת ההצלה שלכם, אבל אולי יכולתי לעשות יותר, אולי אם הייתי נכון להשקיע ולהקריב כפי שעשיתי במאבק על הגוש, הייתי מצליח להציל אתכם, או את חלקכם. אולי.

למעלה