לא תעמוד על דם רעך

מטרניך

New member
לא תעמוד על דם רעך

הטייסים המסרבים לצאת לפעולות סיכול נגד רוצחי יהודים ושולחיהם לא רק מועלים בתפקידם שלשמו הוכשרו, אלא עוברים על הציווי העתיק של 'לא תעמוד על דם רעך'. מן הדין לפרסם ברבים את כל שמותיהם ברשימת קלון ולהקיא אותם מהחברה. מכל אחד כזה המסרב בפועל לבצע את תפקידו נבקש את דם קורבנותינו, הבוגרים והילדים.

האנשים האלה הם הטובים שבבנינו

עד שקשה לכעוס עליהם אפילו בשעה זו. אין לי מושג מהו ליקוי המאורות שהביא אותם לעשות את מה שעשו ולגרום נזק אדיר למדינת ישראל. מעניין אותי: מה היו גורסים אותם טיסים אילו היה הטייס שהפציץ את השייח' יאסין מחליט על דעת עצמו ש250 ק"ג זה לא מספיק, ומבקש מצוות הקרקע שישים פצצה של טון? על הצבא להישאר מנותק מהפוליטיקה, ואין מקום לדעות אישיות, להוציא המקרים של "פקודה בלתי חוקית בעליל". החיסולים רחוקים מאוד לטעמי מלהוות פקודה כזו.

עמרי ר

New member
זה הפך מאוד פופולארי לאחרונה

ההלקאה העצמית, הפצת תחושת ה"אנחנו תמיד לא בסדר", הפכה מאוד טרנדית בתקופה האחרונה משום מה. אם באמת היינו עושים דברים בלתי-מוסריים, הרי שהבעיה הפלסטינית הייתה נמחקת מזמן. אפשר לחשוב שיש לצה"ל בעיה להרים תוך כמה שעות את כל ערי הגדה ועזה בהפצצות, בערך כפי שהאמריקאים עשו בעיראק ובאפגניסטן. אני אף פעם לא אצליח להבין כיצד אנשים, שיודעים נגד איזו מפלצת חסרת צלם אנוש אנחנו נלחמים, עדיין חושבים שאנחנו לא הומניים או לא מוסריים במלחמתינו נגדה.

ראליסט

New member
למען האמת...

תמיד היו קבוצות שוליות כאילו. לא הייתי מתרגש מזה.תופעות כאלו תמיד יהיו בכל מדינה שבמצב מלחמה.היו הרי רבים כאילו בארה"ב. אני מבדיל בין אילו שעושים זאת מטעמים פוליטיים,לבין אילו שעושים זאת מטעמים של פציפיזם.אבל נראה לי מוזר שטייסים,שעברו כבר כ"כ שעות אש,יהיו פציפיסטים. לכן אם העניין פוליטי,יש להעמידם לדין. אגב,אני מקבל עמדה פציפיסטית,כי בישראל אין חוק גיוס חובה.לכן אין להעדיף אדם חרדי,שאינו מתגייס לצבא,בשל אידאולוגיה דתית,לבין אחד שאינו מתגייס בשם אידאולוגיה פציפיסטית.(למען האמת,יש בצבא ועדה שמשחררת פציפיסטים משירות,אולם עליהם לעמוד במבחנים קשים מאד,בניגוד לחרדים). במקרה הנדון,אין עניין של פציפיזם ,ולכן זוהי עברינות,שיש לטפל בה.

עמרי ר

New member
אני אומר לך מדוע אני כן מתרגש מזה

משום ש"הופעות" שכאלה נותנות זריקת עידוד אדירה לחמאס, לג'יהאד ולמנגנוני הרצח של הפת"ח, שרואים בהצהרת הסרבנות הזו ניצחון לדרכם ותבוסה ישראלית. עכשיו לא רק שונאי ישראל בעולם מכנים אותנו "פושעי מלחמה" על שום תעוזתינו להלחם באויבים שלנו, אלא גם אנשים מתוכינו, שעוד מוכתרים כ"טובי בנינו". אין חיזוק גדול מזה לארגוני הטרור ולצוררי ישראל ברחבי העולם.

ראליסט

New member
זו תזה ממש לא נכונה.

אם נראה לך שכל פעם שאיש שמאל מדבר סרה בצה"ל (כמו יפה ירקוני),או שקבוצת חיילים מהשמאל ,כותבת מכתב ,שבו היא מסרבת לשרת במקומות מסוימים,זה עושה רושם על החמאס והגיהאד האיסלמי,הרי אתה טועה. הקבוצות הקיצוניות הללו מביאות לאסון יומיומי על הרחוב הפלסטיני,וזה לא מזיז להם.לא מזיז להם שהם שולחים להתאבד אנשים שלהם,אז שכמה חיילים שמסרבים פקודה,יזיזו להם,ויהיו "הגורם המעודד" שלהם לטרור...? זה הגיוני,כמו הטענה שעלייתו של שרון למסגד אל-אקצה,היא שהביאה את האינתיפאדה.

tia3

New member
זו גישה ממש לא נכונה

כמובן, תיבת פנדורה לא נפתחת בכל פעם שאיש שמאל מדבר, אבל הטייסים, אלה שמבצעים כמה מהפעולות היותר נתונות במחלוקת בצה"ל, משמשים מעין דוגמא לגישה ישראלית. איך תוכל ממשלת ישראל לטעון שהפעולות האלה הן חוקיות ומביאות תוצאות, אם אלה שמבצעים את הפעולה מדברים ככה? בוודאי שהחמאס, הג'יהאד, ושאר קבוצות הטרור למיניהן עוקבות אחרי המתרחש בישראל. זה אפילו מאוד מזיז להם. על הרחוב הפלסטיני האסון ימשיך להתקיים כל עוד הקבוצות האלה קיימות וממשיכות להתקיים באין מפריע. איך לדעתך נוכל להתגונן הסברתית בפני העולם אם לדוגמא מופז היה יוצא בקריאות של "פעולה בלתי חוקית ומוסרית"???

הם לא הטובים בבנינו.

הם בסה"כ בחורים מוכשרים בעלי יכולות גבוהות שעלו לצבא הרבה כסף וגרמו למדינה נזק גדול עוד יותר עם הקפריזות השמאלניות קיצוניות שבהם. די להסתנוור מטייסים, אין להם יהלום בקצה של הזין ורבים מהם הם אנשים די אינפנטילים (ממש באותו אחוז כמו שאר האוכלוסיה). האם לדעתך הטייס הממריד שוחט, מעמודי התווך של התנועה גוש שלום הוא מלח הארץ? טובי בנינו?

למעלה