ראיתי בזמנו
את האלופה וגם את עונה 2, (זה כ"כ קשה לי להודות בזה, אני עושה את זה רק כדי לענות על השאלה שלך!! תעריכי את ההקרבה
).
וגם אני תופסת לפעמים פרקים משם עכשיו כשמשעמם לי. בקיצור- זוכרת את קו העלילה הזה, ואפילו זכרתי שהיא הלכה לפסיכולוגית לדבר על זה, אבל לא זכרתי שהיא השתמשה במושג א-מינית (בתקופה שראיתי את זה, לי עצמי לא הייתה מודעות ל-א-מיניות)... טוב אז איך זה נגמר..
(ספוילרים לאלופה 2... חחח... כאילו שלמישהו אכפת אבל שיהיה, אני אובססיבית בקטע של ספוילרים):
לדמות קוראים יעל. היא טום בוי כזאת. היא לא מופיעה בעונה הראשונה- אלא רק בעונה הזאת. היא נכנסת לעלילה בתור ה-bff של דמות שקוראים לה סיגי (שהייתה מרכזית בעונה 1 ושוחקה ע"י מיכל גבריאלוב). סיגי מאורסת לתום (המשוחק ע"י עופר שכטר). בשלב כלשהו סיגי מתה, תום דיי משתגע, רוב העונה הוא הוזה את הדמות שלה ומדבר אליה, ובסוף אפילו מנסה להתאבד בגלל הגעגועים אליה (האמת, הסיפור הזה דיי נגע לליבי ואפילו גרם לי לבכות לא מעט פעמים, ועופר שכטר שיחק את העלילה הזאת ממש טוב לדעתי).
בכל מקרה, כשסיגי הייתה בחיים, יעל לא סבלה את טום וכל הזמן ירדה עליו בפני סיגי. במקביל לכל זה ליעל יש ידיד מאוד טוב שנקרא גולדה- שהוא בשפה עדינה- מגה חנון- ממש - כאילו עם משקפיים והכל, ובוא נגיד , לא בדיוק הטיפוס שרוב הנשים נמשכות אליו.
לפני שסיגי מתה אאל"ט היא מבקשת מיעל שאם יקרה לה משהו שתשמור על טום (זה לא מונפץ, היא עברה תאונה ושוכבת בבית חולים, ומתה רק 24 שעות אחר כך, אחרי שטום ויעל באים לבקר אותה).
יעל מנסה קצת לשמור על קשר עם טום, אבל הם כל הזמן רבים- והוא בכלל משתגע ולא ממש רוצה לדבר איתה. אבל ברור לכולם שהם יגמרו ביחד, כי ככה זה טלנובלות.
בנתיים היא הולכת לפסיכולוגית ומדברת איתה על זה שאין לה חבר והיא מודאגת וכל זה, ואז היא מחליטה לצאת עם הידיד החנון שלה גולדה, אבל מהשיחה עם הפסיכולוגית וגם מהדרך שהם מתחילים לצאת, זה דיי ברור שזה לא ממש "זה" עבורה (הוא דווקא מאוהב בה). היא אומרת לו בהתחלה שזה מרגיש לה ממש מוזר והכל.. אבל היא רוצה לנסות.. והם גם שוכבים כמה פעמים אאל"ט. ואני זוכרת שבתקופה הזאת היא הייתה כמה פעמים אצל הפסיכולוגית, לא זכרתי שהיא ממש אמרה שהיא א-מינית, אבל זכרתי משהו בסיגנון שהיא לא באמת מרגישה אליו את מה שהיא רוצה להרגיש, והיא תוהה אם היא בכלל תוכל להימשך/להתאהב במישהו.
בסוף היא וגולדה נפרדים. להגנתה, זה אחרי שהוא בוגד בה. ובהתחלה היא מנתקת איתו קשר, ואחרי תקופה הם חוזרים להיות ידידים והוא מבקש ממנה לחזור, אבל היא מודה בפניו, שגם בלי הבגידה היא לא הרגישה שזה "זה". ואז היא מכירה בזה שהיא בעצם מאוהבת בטום. ויש לה כל מיני חלומות עליו. הוא מצד שני, תקוע בקטע סכיזופרני על סיגי, מדמיין אותה, מדבר איתה וכזה. עד שבסוף הוא מנסה להתאבד ולא מצליח. מאשפזים אותו בכפייה. ואז יש סצנה שהוא אוגר כדורים באישפוז, ואחרי שיש לו סטפה הוא רוצה לבלוע אותם ולנסות שוב להתאבד, ולפני זה הוא שוב מדמיין את סיגי והוא אומר לה כזה- אני בא להיות איתך, אני לא יכול לחיות בלעדיך- ו"היא" משכנעת אותו לא לעשות את זה ולהתגבר עליה ולהמשיך לחיות. ואז הוא משתכנע. זה נדמה לי פרק לפני אחרון. ואז בפרק האחרון הוא מגיע ליעל ואומר לה שהוא החליט להמשיך בחיים, והוא חושב שיש לו רגשות אליה והיא אומרת לו שהיא מאוהבת בו ואז הם כאילו הופכים להיות ביחד ומתנשקים.
אז המסר בסופו של דבר- היא לא א-מינית ולא בטיח. היא פשוט "לא מצאה את הגבר הנכון". וכדי לחזק עוד יותר דפוסים חברתיים- לידיד שלה החנון והלא מושך- היא לא נמשכת, אבל לטום (עופר שכטר!!) כן.
לא ראיתי את העונה ה-3, אבל מישהי דיברתי פעם עם מישהי שראתה ושאלה אם יש המשך לסיפור של טום ויעל, והיא אמרה שלא. שיעל בכלל לא מופיעה בעונה ה-3, ושבפרק הראשון (שמתרחש תקופת זמן מסויימת אחרי סוף העונה הקודמת) טום מסביר שהוא ויעל יצאו תקופה מסויימת ונפרדו (בלי קשר לא-מיניות או משהו כזה).
אבל אגב. העונה ה-1 של האלופה, למרות שהיא טלנובלה וכל זה, אני חושבת שהיא ממש טובה. רוב הדמויות בה הם דמויות שונות מהנורמה והסדרה ממש עושה עבודה טובה בלעשות אותן לא סטריאוטיפיות - והן מוצגות ממש טוב לדעתי. יש דמות אחת של שמנה, יש דמות של ערבי- אבל השיא- יש שם דמות טראנסית ולדעתי לפחות היא מטופלת באופן מאוד יפה ורגיש. היא ממש לא מוצגת כקריקטורה (היא האחות של הדמות הראשית והחברה הכי טובה שלה- יש בינהן אהבה והיא מוצגת כדמות מאוד חיובית). בהמשך יש לה גם קו עלילה של קשר עם בחור, וכן הנושא של הטרנסיות עולה, ומציף את כל הבעיות שעולות מזה, אבל הם מתמודדים עם זה.