לא שמים "עלינו " בחדשות

0 אור 0

New member
לא שמים "עלינו " בחדשות

סתם נכנסתי לשפוך את הלב,
לפני חודש נפצע בן של חברים באיזור ברילוצ'ה והוטס לארץ - חיפשתי באתרי חדשות (וגם בפורום הזה ובמטייל). אף מילה. אז OK , אדם אחד , אולי לא שמעו ...
לפני יומיים היתה סופה נוראית באיזור בואנוס איירס - כל האיזור מקבאז'יטו ועד אלוורז נפגע קשה, הפגיעות הקשות ביותר כנראה במורנו ואיטוזיינגו. מדובר על עצים, עמודי חשמל וגגות שעפו וניתקו את החשמל והתקשורת למיליוני אנשים.
מי שמכיר את האיזור , ידוע שברוב השכונות הפרבריות האלו גם אין רשת מים, אלא שואבים את המים ישר מהאדמה - כלומר שאם אין חשמל גם אין מים.
אז נכון לאתמול כבר חודשה רוב התחבורה הציבורית, פונו הכבישים המהירים ומתחילים לטפל בחשמל בשכונות בתוך הקפיטל. מי שמחוץ לעיר יצטרך לחכות לתורו כדי ליהנות ממים, חשמל, טלפון ואינטרנט
ומה מפריע לי?
שבשום מקום לא שומעים על זה.
היו כמה מילים באיזה מבזק חדשות שלשום וזהו ...
אם לא הייתי שומעת ברשת הטם-טם אפילו לא הייתי יודעת שקרה משהו.

kogawa

New member
תפרידי בין שני נושאים:

בפורומים לא נכנסים לנושאי מטיילים שהוטסו הביתה אם אין מה ללמוד מזה - עשרות אנשים נפצעים כל יום ורבים אף נהרגים כל שבוע בתאונות דרכים בארץ ואם הם לא מקורבים לסלבס הם לא מגיעים לחדשות, כך שמי שנפצע בטיול אין בכך עיניין ציבורי.

לעומת זאת סיקור חו"ל במדיה הישראלית לפעמים גובל בגיחוך בשל חוסר הידע של הכתבים על ה"ידיעות" עליהן כותבים.
רק דוגמא מהשבוע שעבר: הסיקור הנרחב על הגברת אונגסאן סוצ'י שלאחר הכותרת המשיך הכתב לכתוב על הגברת סוצ'י בלי לדעת כלל שכנהוג במזרח זהו שמה הפרטי של בתו של הבגיוקה אונגסן - פשוט כתב דמיקולו שאינו יודע על מה הוא כותב והתוצאה היא כאילו כתב על הנשיא כתבה שלמה על "חברי שמעון".

סופות ואסונות שכאלו...

...הרבה יותר נפוצים ממה שאת חושבת. לא על כל סופה ידווחו בחדשות, עובדה שגם רבות ברמה שכזו באזורים יותר "עשירים" ומערביים לא מסוקרות. על הצרות של אפריקה למשל, כמעט ולא שומעים כלל וכלל - מישהו פה יודע משהו על ההפיכה במאלי בחודש האחרון? על הפיצוץ שגבה יותר מ-200 הרוגים בקונגו במרץ?
באופן כללי, התקשורת הישראלית נוטה לעסוק לצערי יותר בעניינים פנימיים מאשר בחדשות חוץ.

natyh

New member
מוזר שאת שואלת

כתבנו על ההפיכה במאלי ארוכות באירוח רקב שתי שורות מתחתייך בפורום .
אז כנראה שיש כאלו שיודעים .

jeshu

New member
במאלי היה נסיון הפיכה שנבלם לפחות לפי הסיקור שהובא ב"רואים עולם", מגזין החוץ של ערוץ 1. אבל עכשיו אפשר להתלונן על הק\רדידות התרבותית בישראל בכללל ועל כך שיותר אנשים יתעניינו ב"השרדות סלבס" נאשר במגזין החוץ של ערוץ 1.
וכן, מאלי מסוקרת מעט.

natyh

New member
ניתחנו לעומק את ההפיכה במאלי באירוח

אני חוזר על כך שוב מסיבה פשוטה קן צרעות של אל קעידה במאלי
הוא חלום בלהות של כל תושב ישראלי.

קרא על כך.

למעלה