לא שייך לפמיניזם אבל......

לא שייך לפמיניזם אבל......

א. בימי חיי תרגמתי שירה גדולה ומשובחת תרגומים מצויינים. קצת פורסמתי, אבל הוצאות הספרים הנשלטות ע"י גברים, בכ"ז, לא קיבלו את תרגומיי לפרסום כספר. בשבילם אני "אקלקטית מדיי". אני תוהה אם מתרגם זכר היה מתקבל באותה רוח, והאמת, אם זכר בעל כשרונות כשלי היה חותר ללא מנוח לפרסום ספר משלו.
ב. בימי חיי כתבתי עבודה מקורית עם תובנות פורצות דרך לגבי ההגיון הצלילי של השפה העברית. לא הצלחתי להביא את עבודתי לתשומת לבם של ראשי חוגים לעברית. האדון עוזי אורנן כנראה זרק לפח את הדוגמית שמסרה לו מרצה לה הראיתי אותה (ושהרשימה אותה מאד). האדון חיים כהן עורך "לשוננו לעם" לא קיבל לפרסום דוגמית ששלחתי לו. וראש החוג לעברית בבר אילן (אשה) לא הבינה את החומר שהראיתי לה ולא התחברה אליו כלל (זה לא התחום שלה). תמהתני אם גם זכר בעל יכולות כשלי היה מתקבל באותה רוח..... ואם היה מוצא דרך להידחף לתשומת לב האקדמיה (ידוע המקרה של אבשלום אליצור שהיה שוטף-מבחנות במכון וייצמן ושלח עבודה שלו על התנ"ך למדענים, והם פרשו עליו את כנפיהם, איפשרו לו ללמוד והיום יש לו דוקטורט).
מבאס.

catchet

New member
אני חושבת שזה עצוב מאוד

שלא פרסמו את תרגומיך. לדעתי את מתרגמת מצוינת

catchet

New member
וגם משוררת מצוינת

ובכלל אישה חכמה ומועילה מאוד

אין לי חוג חברתי של בעלות חשיבה דומה, ושעליו אוכל גם להשפיע.

אני כמעט לגמרי לבד בחיים.

catchet

New member
אני מבינה

ומאוד שמחה שאת כאן איתנו. יהיה נחמד להיפגש פעם. האמת שאנחנו בכלל לא מגובשות... מה את אומרת, נארגן מפגש?

catchet

New member
היא תשתלב מצוין

אל תדאגי. נשב באיזה מקום. נאכל
נשתה
. יהיה כיף

היא למדה או לימדה את עצמה והשכילה את עצמה הרבה

לפחות בתחום הפמיניזם, והדבר ניכר בהודעותיה (אני למשל לא לומדת בכלל כתבים של מלומדות פמיניסטיות וגם לא מעתיקה לעצמי פרסומים בעיתונות על הצטיינות של נשים או להבדיל על תופעות מרגיזות של אפלייה ושל הטרדה מינית. אני מסתפקת בעמדותיי האישיות.) אבל מה עם המריבות הקשות שהיא מעוררת פה, בעיקר בקשר להודעות שלי??? אם היא תבוא, מה שלגמרי לא בטוח, היא בטח תפתח בויכוחים מרים וכן, ארסיים, על כל מילה שאוציא מפי......

GreenMamba

New member
ונושכת חזק, כשצריך

בכל מקרה, שלא תהיה לך דאגה-אני חרדה מדי לפרטיות שלי מכדי לבוא למפגשי פורום.
&nbsp
(ואני יכולה להבטיח לך שאם תנקי מהודעותייך את המיזאנדריה, האלימות והפורנוגרפיה- לא תהיה לי שום סיבה "לנשוך" אותך :) )

GreenMamba

New member
במקום "לחפש נשים" ולפעול למען "מטרה משותפת" עלומה

קומי וצאי להתנדב במעונות לנשים מוכות, בקוי התמיכה לנפגעות, בפעילויות למען נפגעות ובהפגנות פמיניסטיות.
לא צריך "לחכות" ו"להתארגן" ו"לתכנן"- צריך לקום ולעשות מעשה!

פרסמו את תרגומיי בכתבי עת לספרות ובמוספי ספרות בעיתונות

אגב תרגומי הראשון (לקאטולוס -פרסמתי אותו לפני זמן מה פה בפורום) התקבל לפרסום ב"מעריב" בזמנו, ע"י עורכת. הרגשתי שהיא מבינה אותי ואת ה"ראש" שלי, ושגבר לא היה מפרסם תרגום זה (כפי שאולי אתן זוכרות, שירו של קאטולוס לועג להומואים ולזכרים זקנים.....). אמנם עורכת שבאה אחריה פרסמה רק מעט מתרגומיי, ובהמשך חדלה לפרסם אותי (כנראה "נשרפתי" אצלה בגלל ריבוי התרגומים ששלחתי לה).

מי שלא פרסם אותי הם מוציאים לאור (גברים) בהוצאות ספרים. הוצאת "קשב" למשל זה מועדון סגור של כמה זכרים שהם חברים אחד של השני, ולא יחלמו לשלב אשה בעבודתם.

למעלה