לא רק תירוץ

lilo4

New member
לא רק תירוץ ../images/Emo4.gif

הייתי אמורה במסגרת העבודה לנסוע היום לאזור ת"א, לעבור איזושהי הדרכה בשטח...משהו מעניין מאוד דווקא. קמתי בבוקר, עם שאריות של כאבי הבטן מאתמול, החלטתי שאני לא מוותרת ונוסעת בכל זאת. כבר באוטובוס בדרך לרכבת אני מרגישה את כל הבטן שלי קופצת ומרקדת- הסיוט הכי גדול שלי בעולם- עוויתות במעיים בלי שירותים קרובים. כל הדרך אני מתפללת שהאוטובוס יגיע כבר כדי שאני אוכל לרוץ לשירותים, עדיין מאמינה שאחרי שאני אשב כמה דק' בשירותים זה יעבור ואני אוכל לנסוע. ואז מגיעה ההבנה שזה הרבה יותר מורכב מזה. שיכול להיות שהיום יעבור בסדר, אבל יכול להיות שאני אתפתל מכאבים וארוץ כל שנייה לשירותים [יום שטח, זוכרות?]. בסוף עליתי על האוטובוס בחזרה הביתה ולא על הרכבת לת"א. אני לא יודעת למה, אבל זה הרגיש לי כ"כ גרוע. כאילו זה איזה תירוץ, כי הרי ממתי כאבי מחזור הם דבר שצריך בשבילו להפסיק את החיים? כאילו אנדו' מבחינתי היא עדיין לא מחלה באמת, לפחות לא מחלה כרונית כזו שממש מצריכה להפסיד ימי עבודה ולהקל על עצמי לפעמים. אולי זה קצת קשור לסביבה שלי, למשל זה שכל השנים של ביה"ס כשהיו לי כאבי מחזור מטורפים אמא שלי שלחה אותי לביה"ס בטענה שמחזור היא לא מחלה [אופס, אבל אצלי זה כן]. ועכשיו אני חושבת על זה שחלק גדול מזה הוא העובדה שאני לא רוצה להודות בפני עצמי שאני חולה, חולה ברמה כזו שהמחלה משבשת לי את החיים. ושוב חוזר הפחד, שזה כבר מעבר לכאבים. שיש לי עוויתות במעיים בתכיפות הולכת וגדלה, ובעצם הדרך היחידה לדעת מה קורה בבטן באמת זה לפתוח אותה, ואת זה אני לא רוצה. ואם זה לא מספיק, להכל מצטרפת העזיבה של הגניקולוג שלי את הקופ"ח, ועכשיו אני צריכה להגיע לרופא חדש [כבר יש לי תור, אבל רק בעוד חודש]. בקיצור..... יום דוחה עבר על כוחותינו.

galim29

New member
מחזור זה ממש כן מחלה../images/Emo7.gif

במקרה של אנדומטריוזיב ועוויתות במעיים. יש לנו מין חרדה מושרשת לתת לעצמינו את הפידבק וההבנה שאכן זאת מחלה וכמו שלא היינו מזלזלות במחלת קרוהן או דלקת בכבד, גם באנדו לא לזלזל כי אחרת הוא מתנקם. זה מרגיז, מתבכל, מייאש אבל אין הרבה ברירות- האנדו לא ממש הולך לשום מקום ויש לו/לה נטיה שאם מתעלמים מקיומו, הוא רק משתרש יותר... אז טוב עשית שחזרת הביתה. טוב עשית שניסית כן ללכת ולא וויתרת אבל אין מה לעשות, את צריכ להקשיב לגוף שלך ובמצב כזה, אכן לחזור הביתה, לקחת כדור אם צריך ולנוח עד שעובר או נחלש. וזה לא תירוץ, אין לך מה להרגיש רע. זאת מחלה מנחוסית וכאבי מחזור ברמה כזאת אכן מפסיקים את שגרת החיים וצריך לנסות לזהות את הסימנים לפני כדי לא להגיע למצב כאבים בלתי נסבל. כן, מפסידים ימי עבודה, יש ימי מחלה ומקווים למצוא את הבוסים שיקבלו בהבנה. תרגישי טוב ותדאגי לעצמך.
יש גם ימים כאלו....

עניתי לך

ובוביק סגר לי את המחשב לפני שהספקתי לשלוח........ושחכתי מה שכתבתי......(אומרים ...אני טוענת ששכחה זה תופעת לוואי נוספת לאנדו') מנסה לשחזר..... אז לא זה לא תרוץ.......אומרים שאנדו זו מחלה כרונית......אני החלטתי לפשט אותה ל"השתבשה דעתו של הגוף".....וזה החליט לעשות מה שהוא רוצה....מכאן המחשבה שכאשר הגוף מאותת שלא טוב לו....כדאי לחפש ולעשות שיהיה לו טוב.....אחרת הוא מתעלל....מנסיון קשה של חוסר התחשבות ברצונות הגוף וההרגשה.......היום למדתי להקשיב ברצינות לטענות הגוף........ לימים יותר טובים

למעלה