לא רק הנקה - עזרה...

ashlaya

New member
לא רק הנקה - עזרה...

איפה אפשר למצא חומר או ספר מומלץ? שמתייחס להתפתחות התינוקות בשבועות הראשונים שלהם ? למשל מה הם רואים למה הם מגיבים ? יש משהו כזה??? אולי בנט?

אני נמנעת מכל מיני ספרים אבל בנט יש

את האתר של הורים שלדעתי נותן מידע בצורה נהדרת ומדוייקת. www.horim.co.il קחי בחשבון שאצל כל תינוק זה יכול להיות שונה ובתזמונים משתנים. כרגע עדי רואה למרחק של גג 25 ס´מ, מה שמעניין אותו זה בעיקר פנים וצבעים חזקים כמו שחור ואדום.

מצטרפת להמלצת האתר.

יש ספר שנקרא צעדים ראשונים (לא סגורה על השם) של מט"ח, ספר עם כריחה אפורה ותמונה של ילד בונה בקוביות והוא מאד יסודי - מקיף את כל מה שרק אפשר להעלות על הדעת בהתפתחות תינוקות עד גיל שלוש, והוא מאורגן לפי נושאים כך שזה הופך אותו לידידותי מאד.

לי יש ספר שנקרא

"למה לצפות בשנה הראשונה". מה שמצא חן בעיני בספר הזה הוא, שהספר מתאר מה לצפות בסיום כל חודש, לפי ארבעה שלבים: החל מדברים שאם הילד לא עושה כדאי להתייעץ עם אחות ט.ח. או רופא ילדים וכלה בדברים ש"אולי הוא אפילו יוכל לעשות". כנסי לחנות ספרים ותעייני בכמה ספרים.

zimes

New member
לאוהבת את האח שלו - "למה לצפות

כשאת מצפה", ולכן לא בדקתי אותו. יש לנו את פנלופה ליץ´ (אני אוהבת את זה שהוראות השימוש שלה די גמישות) וההוא של האקדמיה לקפואת ילדים ("אם הוא בוכה מעל לחצי שעה, כדאי שבכ"ז תבדקו - אולי יש לו שם סיכת בטחון פתוחה"). יחד, הם מכסים די טוב, בעיקר מצאנו בקלות מידע בנושאי מחלות, בד"כ באיחור

לא ממליצה על "למה לצפות"

דווקא "למה לצפות כשאת מצפה" בעייני היה סביר, למעט הקטע ההיסטרי מעט ולא במיוחד מועיל, לטעמי, על התזונה. אבל "למה לצפות בשנה הראשונה" אכזב אותי ממש. הרגשתי שאני קוראת מין אוסף של "עצות סבתא", לא מעודכן ולא במיוחד ידידותי להנקה. נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ומצפה לשתי קטנטנות (שבוע 26+)

המלצה על ספר...

המדריך השלם לטיפול בתינוק ובילד. בחנויות הוא עולה בערך 160 ש"ח, אך באינטרנט ראיתי במאה!!!

etilly

New member
לדעתי, אין כמו הפורומים!!!

כמעט לכל שאלה יש תשובה!

Shellylove

New member
"לדעת את ילדך"

של ד"ר מרים סטופארד. הספר מחולק לפרקים לגבי התפתחות בכל מיני מישורים (מוטוריקה, תקשורת וכו´) ובכל גיל מצוין מה אמור הילד לדעת/לעשות וגם איך אפשר לעזור לו ולגרות אותו. אני ממליצה !

למעלה