לא רק החרדים....

לא רק החרדים....

קראתי בפורום של מרצ את המאמר הבא: 40,700 בני-נוער רובם חילונים, משתמטים משירותם הצבאי. אפשר, מותר, ואף הכרחי להצטרף אליהם. אם אתם לא רוצים להתגייס, או אם אתם לא רוצים לאבד 3 שנים מחייכם, אם אתם פשוט מפחדים (או לא מפחדים) מהמלחמה, ואם אתם רוצים להיות אזרחים כמו שאר בני-הנוער בעולם, קומו ועשו מעשה. תשתמטו מהצבא. אולי צריך צבא למדינה, אבל אסור שיהיה זה צבא של נוער חסר עמוד שדרה, אשר ימשיך להתגייס ויהי מה. אם הנכם מעונינים להצטרף לתנועת נוער המונית וארצית, שתהפוך את המדינה הזאת למדינה מודרנית ודמוקרטית בה תוכלו להיות עצמכם, לחיות את חייכם ולא להסתכן במלחמות מוטלות בספק, הצטרפו אל עשרות האלפים שכבר עשו זאת- בני נוער יקרים, תשתמטו. 40,700 איש כבר עשו זאת. בקרוב יוצאים לפעילות שטח בתיכונים בכל הארץ. רוצים לדעת עוד? צרו קשר: [email protected] ------------------------------------------------------- רובם חילוניים!!!!! מה שינוי תעשה בקשר לאותם 40,000 משתמטים חילוניים???

שום דבר

"שינוי" לא תוכל לעשות שום דבר בקשר אליהם, כי בג"ץ יתמוך בהם. בג"ץ, הרי, מתנגד להשתמטות רק כשהיא באה מכיוון של חרדים/ימין. אם רוצים למנוע את התופעה, חייבים להקים בית-משפט לחוקה, שבו ייוצגו כל שכבות האוכלוסיה. זו ההצעה של תנועת "חרות".

אפלייה...

בג"ץ מפלה בסוגייה זו מכיוון שהוא "נטפל" רק לחרדים\ימין ולא לפציפיסטים מהשמאל. ואם בג"צ מפלה אז כך גם "שינוי" שבמצעה (ותקן אותי אם אני טועה) לא רשום דבר בקשר לסרבנות מהשמאל.

snea

New member
בוא נתחיל בזה

שאצל החרדים הרוב לא מתגייס. נמשיך בזה ששינוי טוענת בפירוש שכל צעיר יהודי בריא בגופו ובנפשו - חובתו להתגייס. זה כולל כל צד במפה הפוליטית והחברתית.

תן לי הוכחה כלשהי לכך שרוב

החרדים לא מתגייסים לצה"ל... וגם אם רוב החרדים לא מתגייסים לצה"ל (שזה הרי שטויות כי מי שלא מתגייסים הם מאה שערים וזהו!) המספרים בין הפציפיסטים לבין החרדים הם כמעט אותו הדבר.

תן לי הוכחה שכדור הארץ מקיף את השמש

1. בועז יקר. אל תפגין בורותך ברבים. צר לי שאתה בתור פעיל נוער פוליטי שאמור להיות מעורה בפוליטיקה ובמדינה לא יודע דברים בסיסיים הנחוצים על מנת להבין את השיח הציבורי. הרוב המוחלט של החרדים אינם מתגייסים (יותר מ99%). מתוך ה99% מיעוט קטן יוצא בגיל מבוגר יחסית לשירות של ארבעה חודשים ע"מ שיוכל לצאת לעבוד באזרחות. רובם פשוט מפסיקים ללמוד מייד עם גיל הפטור משירות צבאי ובכך מתחמקים באופן סופי מלתרום משהו למדינה. 2. המספרים בין הפציפיסטים לחרדים ממש אינם אותו דבר. למעשה הפציפיסטים הם כל כך מעטים שוועדה מיוחדת בצה"ל מתכנסת מדי פעם על מנת לאשר או לא לאשר את שירותו או אי שירותו של כל אחד מהם באופן פרטני. אכן יש די הרבה חילונים שלא עושים צבא. רבים מהם בגלל בעיות רפואיות המונעות מצה"ל לגייסם (למרות שרבים מהם מתנדבים למרות שצה"ל לא רצה אותם). רבים אחרים הם סתם פרזיטים קטנים. ההבדל בין הפרזיטים החילוניים לבין החרדים הוא גדול. השתמטות החרדים מעוגנת בחוק והינה קולקטיבה ואילו השתמטות בקרב החילונים היא אינדיבידואלית ולא מגובה בחוקי המדינה. מפלגת שינוי תומכת בכך שכל יהודי בריא יגוייס לשירות צבאי מלא ובכך אנו מכלילים את התנגדותנו הנחרצת הן לפטירת החרדים משירות צבאי והן לתופעת המשתמטים בקרב החילוניים.

בלי כותרת:

1. שמעת על המושג: תורתם אומנותם? כידוע כל חרדי הלומד את התורה באופן דייקני ומפורט ראשי לקבל פטור מהצבא כשם שספורטאים ואנשי אומנות מקבלים פטור. זה שיש מספר גבוה של חרדים שאינם משרתים בצבא בגלל סעיף תורתם אומנותם לא משנה כלל מכיוון שדין חילוני ספורטאי כדין חרדי המאמין בלימודי התורה. הנה פרטים נוספים: לבקשת מיועד לשירות ביטחון, רשאי השר לדחות, בצו, את מועד התייצבותו לרישום, לבדיקה רפואית או לשירות ביטחון (להלן - צו דחיית שירות) אם התמלאו בו כל אלה: הוא לומד בישיבה באופן סדיר, בהיקף שלא יפחת מארבעים וחמש שעות בשבוע, למעט בתקופות חופשה שקבע השר; (1) הוא אינו עוסק בכל עיסוק בנוסף על לימודיו בישיבה; (2) הוא הצהיר, בתצהיר שניתן בהתאם לסעיף 15 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971 , כי מתקיימים בו התנאים בפסקאות (1) ו-(2); (3) ראש הישיבה שבה הוא לומד אישר בכתב כי מתקיים בו התנאי שבפסקה (1), והתחייב כי כאשר יחדל להתקיים בו התנאי האמור יודיע על כך לפוקד בתוך 30 ימים. 2. אין הרבה פציפיסטים?! 40,700!!! מנתוני הלישכה ל´סרבנות´ נ.ב. רק שתראה מה שינוי כבר העבירו- http://www.hofesh.org.il/secular_power/schools.html שנאה שאין כדוגמתה

../images/Emo104.gif חרדים-חילונים

בועז, וכל שאר החברים, בואו לא ניתמם. אמת, יש חילונים שמתחמקים ומשטמטים משירות! אני לא מאמין שבכמות שאתה טוען שיש, אבל יש. אין שום מקום להשוואה בין ההתחמקות של החילונים לזו של החרדים! בראשון מדובר באחוז זניח יחסית, בעוד אצל האחרונים מדובר בנורמה חברתית מחייבת. ובנוגע לעמדת שינוי- שינוי מתנגדת לחלוטין לתופעת הסרבנות, ובמיוחד לבני נוער חילונים שמתחמקים משירות! ממש כפי שאנו דורשים לגייס כל חרדי בריא בגופו, כך אנו אומרים לגבי החילונים! חוצמזה, לא מפליא אותי שדברים כאלו נכתבו בפורום מרצ. שבת יפה לכולם!

שינוי חרטה על דגלה

את המלחמה כנגד סרבנות החרדים אני לא שמעתי פעם אחת את יוסף לפיד מדבר על הסרבנות החילונית שהיא לפי דעתי עוד יותר מסוכנת מהסרבנות של החרדים. איזו נורמה חברתית אתה מדבר? על למידה? על שקידה בדת? על מסורת ויהדות? אנשים אלו אינם משרתים בצבא אבל הם תורמים ותאמין לי הם תורמים המון לגחלת היהודית בארצנו הקטנה, הבעייה הרצינית היא הפציפיסטים ולא החרדים נגדם אתם צריכים להלחם נגד השיטה של כיתה ג´ שאם הוא לא עושה אז למי שאני אעשה? תתחילו להוסיף את הסרבנות החילונית במקום להיות פחדנים כ"כ תתחילו לדבר גם על סרבנות החילונים.

../images/Emo41.gif עוד לא הבנת

א. שינוי כן נגד השתמטות וכן נגד סרבנות גם של חילונים. לא יעזור גם אם יגידו לך את זה עוד אלף פעם אתה עדיין תהיה בשלך. ב. שינוי מדגישה יותר את ההשתמטות החרדית מפני שהיא קולקטיבית ועל פי חוק. תכניס את זה למוח שלך כבר!

ברגע....

שאתה מבטל את חוק הסטטוס קוו אתה מבטל את הגישור היחיד בין הליוניים לדתיים.

מה הקשר למה שדיברנו?

ומה שכתבת זו סתם סיסמא - מה שמגשר בין חילוניים לדתיים בארץ הזאת זה ההשתמטות של החרדים משירות צבאי, זה סחיטת התקציב?

לך ללמוד! בור!!!

קודם כל אני יגיד לך לנקות את האוזניים וזה משני סיבות: דבר ראשון, תלמד להבין ולהקשיב למה שכתבתי לך! דבר שני, הוא ועוד איך אמר! כנראה שאתה מאלו שלא נותנים לאמת להפריע להם! נורמה חברתית של התעלקות! של חליבה מן הציבור המקיים את המדינה. נורמה ציבורית של חינוך לבורות וטיפשות! הם תורמים למדינה בכך שהם עוזרים לה להוציא את הכספים שיש לה! ולאנשים כמוך, אל תעלב, אני לא מאמין! הם לא תורמים למדינה! ומי אתה, שתגיד לי במה להלחם ומה הבעיה האמיתית?! אני מציע לך ללכת לספר שמות, ולקרוא מה קורה בעקבות הקריאה שש"ס אימצה לאחרונה: "מי לה´ אלי"...

האמת לא מפריעה לי...

עם רמת דיבור כמו שלך אני לא מתפלא שישנה שינאה עזה כלפי שינוי ובטוח שינוי אחד כלפי השני.

אחותך 1

New member
עם כותרת !

1. החוק המפלה בין דם לדם שאתה מצטט - תתכונן לביטולו. 2. ארגון "חופש" איננו זהה למפלגת שינוי. 3. תכין את הקיטבג אחי. הבקו"ם מחכה.

למה החילוניים משתמטים

דבר ראשון ולמען הסר ספק, השתמטות של חילונים מהשירות הצבאי היא דבר פסול בעיני. יחד עם זאת חשוב לזכור. נער חילוני שתחושת השייכות שלו למדינה והרצון לתרום שלו אינם גבוהים, סביר להניח שיאבד עוד מהמוטיבצייה שלו לשרת בצה"ל, כאשר הוא רואה את עשרות אלפי בני הישיבות, נערים בגילו,שמגיעים לבקו"ם לקבל פטור משירות צבאי. בנוסף לצערי, המערכת הצבאית לא מערימה קשיים משמעותיים למי שגמלה בליבו ההחלטה להשתמט משירות, במיוחד למי שמשתמש בעניין הנפשי לשם כך. הפתרון לבעיה צריך לבוא מהשורש.כשתהייה חובת גיוס שווה לכולם רבים יעדיפו להתגייס ולא להשתמט.

אחותך 1

New member
במהרה בימינו אמן

יגיע השוויון המיוחל, והחרדים ישאו בנטל כמו כולם. חמסה חמסה מלח מים.

שיהיה כותרת:

1. החוק אינו מפלה בין דם לדם כשם שאין את מתפללת לקב"ה והחרדים רואים בזה כמלחמה כנגד האויב. זה שאת קבעת שצה"ל הוא שמגן עלינו לא מדוייק כלל ישנם אנשים רבים המאמינים שהן השקידה והלמידה והן האמונה בקב"ה תמנע את המלחמה. "איש איש באמונתו יחייה" 2. ארגון חופש איננו זהה לשינוי כשם שארבע אמהות אינו זהה לדש"דשים ולתנועות השמאליות השונות. 3. אני אשרת אל תדאגי

../images/Emo41.gif תשמע זה מתחיל להיות פתטי

אם אתה מנסה לפקפק בעובדה שצה"ל הוא זה שמגן עלינו ואתה עוד נציג מולדת ולא נציג ש"ס או יהדות התורה אז כנראה המצב של המפלגה שלך באמת בקנטים... אם אתה רוצה לשמוע כמה אלוהים מגן על היהודים אתה יכול לסוע לפולין ולשאול שם את אפר האדמה.

ילד קטן

אני רק מראה את הצד השני של המפה זאת האמונה שלהם והם יאמינו בה אפילו אם תכפה עליהם לשרת בצה"ל (דבר כזה יכול להוביל למלחת אחים אבל זהו לא הנושא) הם מאמינים בקב"ה ומאמינים שהוא יכול לפטור אותם מעול האמריקאניזם ומעול הפלשתינים. הפתרון שלהם הוא אמונה בקב"ה, אני לא מאמין בזה אני פשוט מראה את הצד השני

למעלה