לא רק דברים טובים

לא רק דברים טובים

חברים, תשתמשו בפורום הזה גם בכדי: - להעלות בעיות שקיימות בשיעורים או בלימודים שלכם - לדווח על קשיים - לספר על שיעורים שהיו לכם לא נעימים, או שהיה לכם קשה במהלכם וכולי... זה נפלא לראות פורום מלא ב-
, אווירה טובה ודיווחים נוטפי-דבש על שיעורים מופלאים, אבל האם זוהי כל התמונה? סביר להניח שלא. גם אם זוהי רוב התמונה, אני מציע שנשתמש בפורום גם בשביל החלקים הנותרים שלה...
אחרי הכל, כדי להתמודד עם דברים, צריך להתמודד איתם, לא להתעלם מהם (זה לא נכון, לפעמים עדיף להתעלם, אבל השאלה היא מתי עדיף כך ומתי כך?...). שלכם באהבה בן

pinibs

New member
מרים את הכפפה...

הי בן, ראשית, קצת דבש: אני רואה עצמי כבר מזל משום שיש לי הזכות ללמוד אצלך. אז אולי זה דביק קצת, אבל מה לעשות, אני באמת ובתמים מרגיש כך, וכיף לי להגיד לך את זה. אתה מורה פשוט מדהים, ועוד כל כך הרבה מעבר לזה (באמת!!!) ועכשיו לשני דברים "פחות נעימים" (הגדרה לא ממש מדוייקת, אבל נניח) הראשון: אני זוכר שדי בהתחלה (בחודש הראשון ללימודי אצלך, אני חושב), היה לי איתך שיעור לבד. זה היה מאד מיוחד, מאד שונה ומאד עוצמתי... וזה היה גם מאד מביך. נכון, אני לא יכול לומר (פשוט כי זה לא כך) שהשתלטה עלי מבוכה כללית ששיתקה אותי ו/או נורא הפריע לי, אבל כן היה לי קושי מסוים, וזאת על אף העובדה שאני מוצא את עצמי מובך ממש מעט מאד פעמים בחיים! אולי זה בגלל שכל המיקוד שלך (או רובו) היה בי, כך שלא התאפשרה לי כמעט "הסחה", כלומר מעין מנוחה, כאשר אתה עסוק עם תלמיד/ה אחר/ת. החוויה שלי היא שזה היה השיעור הכי תובעני שהיה לי עד היום. לעיתים, כאשר אני מגיע מוקדם בבוקר ואף אחד עוד לא מגיע לשיעור, אני מדמיין לעצמי שאולי היום רק אני אגיע לשיעור ושוב יהיה לי שיעור לבד איתך. יש משהו שאני מאד מצפה לו במחשבה הזו, ולצידו יש משהו שמאד גורם לי לקוות שזה לא יקרה... השני: קרבות. כבר כתבתי על זה לפני איזה שבוע משהו בתגובה להודעה שכתב עידו. אני מת על קרבות. אני אוהב את זה וכל כך רוצה להמשיך ולהשתפר בזה (ואני אכן משתפר), אבל... אני מרגיש שיש לי עדיין כמה מעצורים מאד משמעותיים שפשוט מפריעים לי. גם כאן אני יכול לתאר חוויה שבה מצד אחד אני מחכה לתרגול הקרבות בשיעור, ומצד שני יש בי מעין תקווה קטנה שלא יהיו קרבות בשיעור. גם רוצה וגם חושש. הרבה מאד מזה קשור לחוויות הקרבות שהיו לי כשלמדתי השרדות, ואני מניח שחלק מזה אני צריך לחפש במקום אחר. המעניין הוא שהחשש וזיכרון החוויות הלא טובות שהיו לי לא הוריד לי ולו מילימטר מהרצון שלי להצליח ברכישת מיומנויות קרב. אני פשוט מרגיש שאני עדיין לא באמת נוגע ב"כפתור" הזה שישחרר לי את המעצור... והנה נזכרתי בעוד משהו: אתמול בלילה קראתי מה שכתבת בתגובה להודעה שלי על ראיית הילות במדיטציה. הודעה יותר מחמיאה מזו, תלמיד אינו יכול לקבל מהמורה שלו. אז מצד אחד זה גרם לי הרבה אושר. אגו טהור, אז מה? מותר. אפילו קראתי את ההודעה שוב (ושוב) והזנתי את האגו שלי עוד קצת. מה יש? אבל... אני מודה שהיה לי גם די לא נעים! ושוב, כמו בעניין המבוכה שתיארתי קודם, אני מעיד על עצמי שבדרך כלל אני לא מתחבר לחוויות של "לא נעים", אלא שהפעם הרגשתי שאני ממש מנסה להתחבא מתחת לשולחן שלא יראו שזה אני. התגובה שלך (על פי הפרשנות שלי) מיקדה בי באופן חד-משמעי הרבה מאד תשומת לב, בבחינת "איזה מדהים הפיני הזה", וזה גרם לי לחשוב על: 1) אם התגובה שלך היתה מתייחסת למישהו אחר, הייתי מאד מפרגן לו, ושמח בשבילו, אבל הייתי גם קצת מקנא (כן, מקנא). 2) מה תגובה כזו שלך גורמת לאנשים אחרים לחשוב עלי? 3) כמה התגובה הזו והזנת האגו שהיא מעוררת בי מנוגדת לרצון שלי לאלף את האגו, להקטין אותו, להקטין את הצורך שלי בהוקרות / לגיטימציה / אישורים וכו´. ושוב, גם כאן, מצד אחד ההודעה שלך עשתה לי את החודש והייתי רוצה להמשיך ולשמוע ממך רק (או בעיקר) דברים נהדרים על עצמי (אוי ואבוי לך אם תפסיק), ומצד שני הייתי כל כך רוצה להרגיש שאני לא זקוק למחמאות / להיות במרכז וכו´. וואוו, כתבתי ים של הודעות מאז תחילת ימי כחבר בפורומים של תפוז, ואני מרגיש עכשיו שזו פשוט אחת הכי משמעותיות שבניהן עבורי... פיני

unagy

New member
מקרה לא נעים...../images/Emo122.gif../images/Emo5.gif../images/Emo9.gif

או קיי, אז מקרה לא נעים שקרה לי עם יואב .א. (אני חושב). בן נתן לנו לעשות קרה עם יד אחת.. עכשיו יואב הגיע למצב שהוא מעל הראש שלי ואני בטעות מתוף רפלקס, הכנסתי לו את המרפק שלי בפנים שלו.. ממש ממש מביך הקטע הזה וגם לא נעים. ושוב אני מבקש מיואב: סליחה...

deep ocean

New member
טוב

בשבועות הראשונים של השיעורים היה לי מאד קשה בגלל שפטתי את עצמי המון, אבל התגברתי על זה. לדעתי, רוב האנשים שפורשים מהקונג פו פשוט שופטים את עצמם. בכל אופן כרגע אין לי קשיי שפיטה. קשיים עכשווים? אני אזרוק דברים שקופצים לי לראש: -היה לי קושי בטכניקה מסויימת עם אבי, התגברתי עליה. -קשה לי לפעמים לעבוד עם אנשים שרואים את התרגילים בתור תחרות -היה לי נהדר לעבוד עם איתי בקרב מלא!! אוי הוא מדהים!, אבל היה חלק שהיה לי מאד קשה והוא שהוא כל הזמן הסתובב במעגלים, וחוץ מזה שהייתי צריכה להיות מודעת לעצמי ולתנועות שלו, זה גם הכריח אותי להיות בכושר, וכל הזמן לזוז, ולזוז ולזוז. זה היה קשה! -קשה לי לפעמים לעשות עבודת ידיים כאשר אני מתרכזת בלחזות את התנועות של היריב לפי העיניים שלו, וגם באותו הזמן לתקוף. מה שבטוח הזה שזה פחות קשה מאשר בעבר. זה הולך ונהייה פחות מעייף. -קשה לי להישאר יציבה בבעיטות ועם כל מה שכתבתי, כיף לי כל כך בשיעורים!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פשוט תענוג!

נירש

New member
אני רוצה יותר כושר...

הייתי מאוד רוצה לעבוד יותר על כפיפות בטן, שכיבות סמיכה ועוד מרעין בישין... הבעיה שלי היא שהמשמעת האישית שלי שואפת לאפס, ואני כל פעם אומר לעצמי "אוקיי! מהיום - שכיבות סמיכה כל יום!", ויום אח"כ אני שוכח מזה
זהו. בשבילי זה היה ממש תורם אם המסגרת הקבועה הייתה מאלצת אותי גם לעשות יותר תרגילי כושר כאלה. אני יודע שעובדים עליהם, אבל הייתי בכל זאת רוצה יותר...

רעיונות

לפני השיעור, או לאחריו, לבצע קצת (או הרבה...) כושר, לבד או במסגרת פנימית קטנה שתיצור עם עוד מישהו.
במהלך השיעור, כאשר כולם עושים תרגילי תנועה וחימום עדינים (כמו המעבר לשכיבה לישיבה ודומיהם), להמיר אותם לתרגילי כושר (כגון, סוג של כפיפות בטן, למשל). אם אינך יודע איך, אתה יכול לבקש ממני שאתן לך תרגילים חלופיים (רצוי להזכיר לי לפני השיעור, אחרת אולי לא אזכור), שהם בבחינת "תרגילי כושר" ולא "רק" תרגילי תנועה וקשב עדינים.
עם השלמת השלב "לוחם מתחיל", בדרך ל"לוחם", אתה תעשה הרבה "כושר", אמנם לא בדיוק בדרך המסורתית, אבל התוצאה תהיה זהה. אז אתה יכול לבחור עכשיו, בשלב זה, לנסות ליהנות מהתרגילים הנוכחיים ולהפיק מהם גם "כושר"! לדוגמא, בזמן שאנחנו עוברים משכיבה לישיבה, לנסות להפיק מהם את יכולת התנועה האולטימטיבית. הרי אם אתה יודע להתנועע בצורה טובה יותר, יש לך יותר כושר, אפילו אם לא התאמנת...
אתה יכול להוסיף לפינה "חיזוק הגוף" בפורום, תרגילי כושר שרצונך לעשות - ובעזרת הפינה ותמיכת כולם לעקוב אחר ביצועם (יתכן שיצטרפו אליך עוד אנשים - וגם זה יעזור). תוכל להציב את היעד בצורה של הישג כלשהו (50 שכיבות סמיכה...) או בצורה של הספק או שגרה כלשהי (כל יום לתרגל...). שלך בן

נירש

New member
../images/Emo51.gif אחלה רעיונות...

אל תדאג, אני אזכיר לך! נשמע רעיון מעולה.

למעלה