לא רק בגלל הראש

youvall

New member
לא רק בגלל הראש

אריה לא מסוכן רק בגלל נשיכתו, אלא גם בגלל חוזק גופו. וצ'יטה לא מוכרת בזכות הלסת האימתנית שלה, אלא בעיקר בזכות גופה המהיר והחסון, שמפתח מהירויות גבוהות מרכב שומר חוק בכביש 6. כמו שתי החיות האלה-כך גם מפלגת העבודה לא מורכבת רק מעמיר פרץ, אלא גם מפואד וסנה. לא רק מתומכי ז'נבה כמו אביטל ותמיר אלא גם ממתנגדיה דוגמת ברק ווילנאי. הליכוד,שינוי ועכשיו גם "קדימה" מנסות וינסו להציג את מפלגת העבודה כשמאל קיצוני כיוון שבחרה בעמיר פרץ לתפקיד היו"ר, אך הן טועות בהנחה הזו. פרץ לא נבחר בזכות עמדותיו המדיניות, אשר שייכות הלכה למעשה למר"צ-יח"ד,אלא למורת העמדות האלה. פרץ נבחר בזכות עמדותיו הכלכליות,שלראשונה זה קרוב לעשור ששייכות לצד השמאלי של מפת הדעות הכלכליות. הוא נבחר בזכות התנגדותו הנחרצת להמשך הישיבה בממשלת שרון לאחר שתמה ההתנתקות והוא נבחר בזכות היכולת שלו ליצור בידול בין הליכוד לעבודה. מפלגת העבודה לא אימצה את ז'נבה,הכוללת בתוכה חלוקה של ירושלים וחזרה של פליטים. מפלגת העבודה לא חתכה שמאלה בקו המדיני, כיוון ששינוי במצע המדיני דורש אישור לשכה,מרכז וועידה-שבשלושתם קיים רוב ל"אגף הימני" של מפלגת העבודה. לא רק שהמפלגה לא אימצה את ז'נבה, אלא פרץ בעצמו יישר קו עם עמדת המפלגה ומתנגד כעת לחזרה של פליטים וחלוקה של ירושלים! בנוסף לכך, המיועד לתפקיד שר הביטחון בממשלת פרץ, אם להאמין לתקשורת, הוא האלוף(מיל') עמי איילון. נכון, אותו איילון שביוזמת המפקד הלאומי שלו יש התנגדות נחרצת לחזרה של פליטים למדינה. האם יעלה על דעתו של מישהו שאיילון יהיה שר הביטחון בממשלה שמכניסה פליטים למדינה? האם יעלה על דעתו של מישהו שוילנאי יצביע בעד הסכם שכזה? האם יעלה על דעתו של מישהו שפואד יהפוך לתומך ז'נבה? גבירותיי ורבותי, חדל עם ההיסטריה-מפלגת העבודה לא תחלק את ירושלים ולא תכניס פליטים למדינת ישראל,כיוון שבניגוד למה שמציירים אותו-הראש הוא לא דיקטטור, והמפלגה, כמו האריה והצ'יטה לא מורכבת רק מהראש אלא גם, ובעיקר מהגוף, והגוף מתנגד ברובו לז'נבה.

ושוב, אין תגובה.....

אני ממש לא מבין מדוע שאר המפלגות אינן פותחות בקמפיין ותוקפות את פרץ על התנהלותו זו. זה די מוזר שדווקא הבקורת העיקרית עליו בנושא זה באה מתוך מפלגת העבודה (מקרב מתנגדיו במפלגה, כמובן). עמיר פרץ עד עתה פועל בעקרון נכון. רב פעולותיו חכמות ומיטיבות עימו, אבל הפעולה האחת שאינו מבצע עד עתה, מעיבה על כל השאר. זה עקב אכילס שעליו צריך להסתער עד אשר לא תהיה לו ברירה ויפסיק להיאחז בכסאו בארגון העובדים הגדול במדינה.

זה היה צריך לקרות עוד לפני הבחירות

בתוך המפלגה, וודאי לאחר בחירתו. "לפני הבחירות....." - זה אמנם כשר אבל מסריח. זו וודאי לא דרך המבטיחה מינהל תקין. לעמיר פרץ אין יותר מה לחפש כיו"ר ארגון העובדים הגדול במדינה - הוא כעת יו"ר מפלגה ומועמד לראשות ממשלה.

מסכים איתך לגבי זה

אבל נדמה לי שהחוק מחייב שהוא יחזיק בתפקידו לפחות עד שיימצא לו מחליף, ואם אני לא טועה צריכה להערך התמודדות מסודרת על התפקיד.

יכול להיות ממלא מקום

(שנדמה לי גם נקבו בשמו בתקשורת) - מי שמכהן כיום כיו"ר האגף לאיגוד מקצועי, ולאחר מכן התמודדות מסודרת. גם כאשר רמון פרש מתפקיד יו"ר ההסתדרות, עקב מינויו לשר הפנים בממשלת רבין (לאחר שש"ס פרשה ממנה), עמיר פרץ נכנס לתפקידו כמ"מ ורק לאחר מכן נערכו בחירות.

סליחה, לא שר הפנים

אלא שר הבריאות וללא קשר לפרישת ש"ס. בלבלתי עם אירוע אחר.

לא רק זאת

אלא שפרופ' בוורמן הטיב לציין שמדיניותו הכלכלית של עמיר פרץ, היא בדיוק אותה מדיניות כלכלית של טוני בלייר ושל ביל קלינטון, סוציאל דמוקרטיה. ואף אחד לא יכול להכחיש שעידן קלינטון היה העידן הכי פורה והכי משגשג בתולדות ארה''ב, וכך גם עידן בלייר בניגוד לעידן תאצ'ר שהיה עידן שבו בבריטניה שרר עוני מחפיר שזעק לשמיים.

סלוניק

New member
העמדות המדיניות של פרץ

הם הסיבה היחידה שאולי ראוי לשקול להצביע עבודה.

מהן אותן עמדות?

בינתיים לי הן נשמעות כמו הכן ולא של פרס. כן ליוזמת ז'נבה או לא ליוזמת ז'נבה? כן לחלוקת ירושלים או לא לחלוקת ירושלים? כן לגדר ההפרדה או לא לגדר ההפרדה? כן ליציאה חד-צדדית או לא ליציאה חד-צדדית? כן לקווי 67 או לא לקווי 67?

סלוניק

New member
פרץ קרוב בעמדותיו למרצ.

בכל אופן, אני סבור שהעמדות המדוייקות יהיו שוליות בסופו של דבר, שהרי כראש מפלגה גדולה יהיה לו קשה ללכת בקו מובהק ואחיד. המשמעות תהיה באם יהיה צורך בגוש חוסם שרון (הצפוי לזכות) ויחייבו להגרר שמאלה מבחינה מדינית. שרון לא יוכל להקים קואליציה ימינה ממנו, וייאלץ לחבור לפרץ לפי איך שזה נראה.

סלוניק

New member
הרכבת הקואליציה הולכת להיות קשה

לשתי המפלגות הגדולות. על אף הפנטזיות שלך לגבי 60-65 מנדטים למפלגת העבודה, אני בספק אם היא תגיע לחצי מכך, וגם 28 מנדטים יהוו תוצאה מספקת עבורה. בכל אופן, קשה לי לראות איך ראש הממשלה העתידי יוכל להרים קואליציה ללא ממשלת אחדות. לא סתם פרץ מיהר והצהיר שהוא יכניס מפלגה ערבית לקואליציה שלו, הוא יודע כי עלול להווצר מצב בו לא תהיה לו ברירה אלא להשען על קולות הח"כים הערביים ועדיף להתכונן מראש בכדי לא להתפס עם המכנסיים למטה אל מול לחצים בציבור היהודי.

כמה אטרקטיבית יכולה להיות קדימה?

את מי הוא כבר הצליח לגייס לשורותיו? את אפללו ואת רוחמה אברהם וכמובן את רמון? לזה אתה קורא רכש? בעוד שפרץ הצליח לגייס לשורותיו את התותחים הכי כבדים, שזה נשיא אוניברסיטת בן גוריון הפרופ' המכובד ברוורמן שמכניס את כל הכלכלינים בישראל לכיס הקטו שלו ואולי האיש הכי מעורה בישראל בכלכלה העולמית, שכן מדובר באדם ששירת 14 שנה בבנק העולמי ומכיר אותו יותר טוב מכל אחד אחר כאן, וכמו כן את עמי איילון שהרבה מפלגות בישראל היו מתות לגייס אותו לשורותיהם. אז מה כבר יש לשרון ולמפלגת הקדימה-אחורה שלו להציע לעם? הרי כולם יודעים שמדובר בסך הכל בעוד גירסה של הליכוד...

למפלגת קדימה יש איש אחד להציע

וכל מי שיבחר בקדימה יבחר בה עבור ובגלל אותו אדם, ללא קשר לאנשים שיהיו אחריו ברשימה. מי שבוחר קדימה - בוחר שרון ואך ורק שרון. לעומת זאת, פרץ כן זקוק לרשימה אטרקטיבית, כדי למשוך יותר בוחרים למפלגת העבודה.

זהו, לשרון יש רק אדם אחד, את שרון.

אבל לכל מעריציו, אסור לשכוח שעם שרון מקבלים גם את כל היתר, אפללו, אברהם, בראון-חברון, בוים, אולמרט, שטרית, ואפילו בן לולו שלאחרונה הצטרף לשורותיו של שרון. לפרץ לעומת זאת, יש נבחרת הרבה יותר אטרקטיבית ואיכותית משל שרון שיש לו למכור רק את עצמו ואת הבן שלו שלו הוא מתכוון להוריש את המפלגה החדשה שהקים עבורו.

למעלה